Google αρχιεπίσκοπος Καιρός ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Αντίσταση ποιότητας στη σημερινή «Κατοχή» συστήνει ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας
ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ «Ανησυχώ αν θα αξιοποιήσουμε όλες τις κρυμμένες δυνατότητες που έχουμε για να φύγουμε από αυτή τη κρίση» πρόσθεσε ο κ. Αναστάσιος
..."
Αντίσταση ποιότητας στη σημερινή «Κατοχή» συστήνει ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ
«Ανησυχώ αν θα αξιοποιήσουμε όλες τις κρυμμένες δυνατότητες που έχουμε για να φύγουμε από αυτή τη κρίση» πρόσθεσε ο κ. ΑναστάσιοςΤο τρίπτυχο «αυτοκριτική, μετάνοια, αντίσταση ποιότητας με πολλή αλληλεγγύη» ευχήθηκε στους Έλληνες ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος, στην τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο πρόεδρο του Συλλόγου του 2ου Γυμνασίου Αρρένων Αθηνών.
Ο κ. Αναστάσιος εξέφρασε, όμως, την ανησυχία του «όχι γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά για το αν θα αξιοποιήσουμε όλες τις κρυμμένες δυνατότητες που έχουμε για να φύγουμε από αυτή την κρίση».
Παρόλα αυτά δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον, αρκεί όμως πραγματικά, να αλλάξουμε πορεία. «Και ο πόνος» είπε «δεν είναι κατάρα, ωριμάζει τους ανθρώπους». Γι' αυτό, «όσοι θέλουν να προχωρήσουν σε μία αλλαγή μπορούν να προχωρήσουν με περισσότερη αλήθεια, αγάπη, ομορφιά. Μόνον έτσι».
«Αν σκεφτούμε τα δύσκολα χρόνια που περάσαμε και τα χρόνια που περνάμε, έχουμε δυνατότητες να ξεφύγουμε από όλα αυτά, αρκεί βεβαίως να έχουμε το θάρρος για αυτοκριτική, να βρούμε την αλήθεια, γιατί πολλές φορές κάνουμε απλώς κριτική στους άλλους για να ξεφύγουμε από την αυτοκριτική μας» πρόσθεσε ο κ. Αναστάσιος.
«Είναι καιρός» πρόσθεσε «να χρησιμοποιήσουμε μερικές λέξεις με την σημασία που έχουν. Αυτοκριτική: Ο καθένας εκεί που βρίσκεται. Έχουμε πολλά να διορθώσουμε. Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν φταίνε μόνο οι άλλοι, φταίμε εμείς. Πρέπει να το διορθώσουμε. Και βεβαίως υπάρχουν μερικές λέξεις που τις λέμε πολύ θρησκευτικές, αλλά είναι πολύ ουσιαστικές, όπως η λέξη μετάνοια. Εάν δεν αλλάξουμε τρόπο σκέψης και εσωτερική διάθεση, δεν θα τα βγάλουμε πέρα. Άρα αυτή είναι η δική μου η ελπίδα. Κατά πόσο θα χρησιμοποιήσουμε τις εμπειρίες τις οποίες έχουμε».
«Τώρα έχουμε άλλου είδους Κατοχή» συμπλήρωσε. «Και τώρα μπορούμε να αντισταθούμε. Αντίσταση ποιότητος, με πολλή αλληλεγγύη: Ο ένας για τον άλλο. Διότι χάσαμε κάτι που είναι από τη μεγαλύτερη παράδοση της δικής μας της πατρίδας: Να μπορεί ο ένας να πονάει με τον άλλο, να μπορεί να κλαίει και να χαίρεται με τον άλλο».
Και εξηγώντας ότι δεν θέλει να μιλήσει εναντίον των ΜΜΕ, ανέφερε ότι «πολλές φορές, δεν κάνουν σωστές επιλογές. Δηλαδή, μιλάμε σήμερα για την μεγάλη ιστορία με την ατμοσφαιρική μόλυνση. Εγώ ανησυχώ για τη μόλυνση της φαντασίας: Ποια είναι τα πρότυπα που παρουσιάζουμε για τους νέους, τα πρότυπα με τα οποία απλώς κάνουν λίγο τον εξυπνάκια ή τα πρότυπα τα οποία θυσιάζονται σιωπηλά, με βαθύ σεβασμό για τον άλλον; Και εκεί θα χρειαστεί πολλή προσοχή».
Και ολοκληρώνοντας, ο κ. Αναστάσιος, επέστησε την προσοχή: «Μη συμφιλιωθούμε με τη μετριότητα. Δεν μπορεί πια, ένας λαός που έχει αυτή την υπέροχη παράδοση να οδηγείται σε μια μετριότητα. Και στα όνειρά μας ακόμα, να μην είμαστε σε μετριότητες».
ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα
«Οι πολιτικάντηδες με τα "burberry" ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή ΑυγήΕίχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.
Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.
Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα... γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!
Το... πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέ�ΕλλάδαΕλλάδας</a> και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.
Τι απαντά η Χρυσή Αυγή
Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.
«Οι πολιτικάντηδες με τα "burberry" που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για "clubbing", πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».
«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.
ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Συναυλία του Νίκου Ξυδάκη στον Κήπο του Μεγάρου
Με τίτλο "Βρεχει στην
Εθνική Οδό και με την συμμετοχή των
Γεωργία Νταγάκη, Γιώργη Χριστοδούλου,
Ηλία Βαμβακούση και τους Pop Eye.Με την πολυαναμενόμενη συναυλία
του Νίκου Ξυδάκη κορυφώνονται το
Σάββατο 14 Σεπ Τεμβρίου στις 9 το βράδυ,
οι εκδηλώσεις του κήπου που φέτος
πλημμύρισε από μουσική και κόσμο. Ο
Νίκος Ξυδάκης, ο σπουδαίος 'Ελληνας
συνθέτης επιστρέφει στο Μέγαρο και στον
υπέροχο κήπο του, Ντετέκτιβ Ιωαννίνων για να παρουσιάσει
μια νέα προσέγγιση του έργου του "Η
Εκδίκηση της Γυφτιάς", έργο σταθμό στην
ελληνική μουσική που αγαπήθηκε πολύ
και θεωρείται πλέον κλασικό. Στη μοναδική
αυτή συναυλία, το δικό τους χρώμα θα
προσθέσουν γνωστά τραγούδια του συνθέτη
που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία,
αλλά και κάποια που θα ακουστούν για
πρώτη φορά σε συναυλία.
Η βραδιά έχει τον τίτλο
‘Βρέχει στην Εθνική Οδό’ ενός από τα
ωραιότερα κομμάτια της ‘Εκδίκησης της
Γυφτιάς’, ενός τραγουδιού ‘φευγάτου’
ντυμένου μελαγχολικά με τους στίχους
του Μανώλη Ρασούλη. Μια ματιά στην
ταυτότητα του ‘Εκδίκησης’ : έτος
κυκλοφορίας 1978, εταιρία παρ αγωγής η
Λύρα του Νίκου Πατσιφά, η μουσική του
Νίκου Ξυδάκη, οι στίχοι του Μανώλη
Ρασούλη, η παραγωγή του Διονύση
Σαββόπουλου. Τραγουδιστής ο αξέχαστος
Νίκος Παπάζογλου(συμμετείχαν η Σοφία
Διαμαντή και ο Διονύσης Σαββόπουλος).
Το εξώφυλλο υπογράφει ο Αλέξης
Κυριτσόπουλος.
Τα τραγούδια που θα
ακουστούν θα είναι γνώριμα και αγαπημένα:
Ιερά Οδός, Παντοκράτορας, Αέρας της
Αγάπης, Κάιρο Ναύπλιο Χαρτούμ, Τι θέλω
τι, Γρήγορα η ώρα, Ιζαμπώ, Καστριτσιάνικο,
Ερωτικό, Ιλισσός, Φυσά βοριάς, Τα ρόδα
του ανέμου, Κυνός, Κοιμωμένη, Σαν μια
ταινία, Φίλε αδελφή ψυχή, με μέλι, ιδιωτικοι ντετεκτιβ αλεξανδρουπολη Στη
ρωγμή του χρόνου, Βρέχει στην Εθνική
Οδό, Από περιέργεια υπάρχω, Κανείς εδώ
δεν τραγουδά, Αλμπατρος, Μετανάστης
στην αγκάλη σου, Στην Πόλυ, Στην αρχή
των τραγουδιών, Συνεργεία, Χαβαλεδιάρικο,
Δασάκι, ιδιωτικοι ερευνητεσ Τροχαίο, Γέμισε μου το ποτήρι,
Σουμιτζού, Από τη γυναίκα, ντετεκτιβ θεσσαλονικησ Τρελή κι
αδέ σποτη, Μη φοβάσαι, Οι Μάγκες.
Την ορχήστρα αποτελούν οι
μουσικοί: Δημήτρης Μπουζάνης(πιάνο),
Δημήτρης Χουντής(σαξόφωνο), γραφεια ντετεκτιβ κρητη Γιώργος
Διαμαντόπουλος(πλήκτρα), Θάνος
Μιχαηλίδης(τύμπανα), Ηλίας Βαμβακούσης(ούτι)
και η Γεωργία Νταγάκη(λύρα)
Την επιμέλεια
της ορχήστρας έχουν ο Δημήτρης
Μπουζάνης και ο Γιώργος Διαμαντόπουλος
Προπώληση
εισιτηρίων: €10,00.
Πώληση εισιτηρίων
κατά την είσοδο την ημέρα της
συναυλίας: €12,00
ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ
source: http://www.protothema.gr/greece/article/332015/adistasi-poiotitas-sti-simerini-katohi-sustinei-o-arhiepiskopos-alvanias/
ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…