Χρυσή Αυγή Κρίση Σύνταγμα ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ - Πολιτική - Γιατί ο Σαμαράς απέρριψε τις γενικές εκλογές

From nmnwiki
Jump to navigation Jump to search

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, πλακακι πετρα εξωτερικου χωρου άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, πλακες καβαλας Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

- Πολιτική - Γιατί ο Σαμαράς απέρριψε τις γενικές εκλογές ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr το σενάριο των γενικών εκλογών συγκέντρωνε πολλές πιθανότητες και αρκετά γαλάζια στελέχη με «πρόσβαση» στο Μαξίμου έλεγαν ότι ο Πρωθυπουργός θα πάει σε πρόωρες εκλογές με τη Χρυσή Αυγή αποδυναμωμένη, πετρα συκης τη ΝΔ ενισχυμένη κατά τις μετρήσεις και τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστά «ταβάνι» της εκλογικής του επιρροής.



Το βράδυ της ίδιας μέρας στο Μέγαρο Μαξίμου σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έγινε η καθοριστική σύσκεψη υπό τον κ. Σαμαρά στην οποία αποφασίστηκε ότι η κυβέρνηση θα πάει σε εκλογές ανά περιφέρεια στην περίπτωση που παραιτηθούν βουλευτές της Χρυσής Αυγής αφού προηγήθηκε μακρά συζήτηση για τα «πλην» και τα «συν» των πρόωρων εκλογών.



Όπως είχε γράψει το Real.gr η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να εμφανίσει τη Χρυσή Αυγή περίπου ως «ρυθμιστή» των εξελίξεων δείχνοντας επί της ουσίας ότι σύρεται σε εκλογές από τακτικισμούς και πυροτεχνήματα του Νίκου Μιχαλολιάκου. Καθοριστικής σημασίας ήταν η άποψη που εκφράστηκε από συνεργάτες του κ. Σαμαρά ότι το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών θα δημιουργούσε στην κοινή γνώμη μία αμφιβολία για το κατά πόσο τελικά η κυβέρνηση θέλει την ολοκλήρωση των δικαστικών και αστυνομικών ερευνών με την απόδοση ευθυνών ακόμη και σε στελέχη της Χρυσής Αυγής και όχι απλώς τη διενέργεια εκλογών που δεν έκανε το καλοκαίρι με αφορμή την κυβερνητική κρίση για το λουκέτο στην ΕΡΤ.



Στην Αθήνα έχουν φτάσει οι «μουρμούρες» από Βρυξέλλες και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το ενδεχόμενο η χώρα να οδηγηθεί μέσα σε τέτοιες συνθήκες σε πρόωρες εκλογές την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα και κυρίως για τη βιωσιμότητα του χρέους. Και παρά το γεγονός ότι επισήμως η κυβέρνηση αποσυνδέει την ενίσχυση της Χρυσής Αυγής από την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας και του μνημονίου, πετρινα σκαλοπατια ωστόσο, πέτρα αλβανίας τιμή αρκετά στελέχη αλλά και υπουργοί (π.χ. Μιχελάκης στη Ρώμη) ευθέως αναφέρουν ότι οι εφαρμοζόμενες πολιτικές των τελευταίων τριών ετών οδήγησαν ένα σημαντικό μέρος των πολιτών σε κοινωνική περιθωριοποίηση που εν τέλει μεταφράστηκε σε ψήφο στη Χρυσή Αυγή.



Το σκηνικό αυτό αναμένεται ότι θα μεταφερθεί και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό προς τα στελέχη της τρόικας στη σημερινή συνάντηση του Μαξίμου με την επισήμανση ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη λιτότητα όχι μόνο για οικονομικούς αλλά κυρίως για πολιτικούς λόγους ενώ με πιο εμφατικό τρόπο θα τεθεί το θέμα στη συνάντηση που θα έχει ο κ. Σαμαράς με την Κριστίν Λαγκάρντ την προσεχή εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Ψάχνονται» οι συνταγματολόγοι



Την ίδια ώρα, πετρες αλβανιας τιμες συνταγματολόγοι και γνώστες του εκλογικού νόμου «ψάχνονται» για το τι θα γίνει τελικά στην περίπτωση της ομαδικής παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής με τον έναν βουλευτή Επικρατείας που έχει το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου.







Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι οι βουλευτές Επικρατείας είναι επί της ουσίας «συνέχεια» των εκλογικών περιφερειών και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένα θέμα αφού η θέση μπορεί να μείνει ακόμη και κενή.







Άλλοι ωστόσο θεωρούν ότι το σύνταγμα προβλέπει ρητά πως στις εκλογικές διαδικασίες και ιδιαίτερα στην εκλογή βουλευτών Επικρατείας συμμετέχουν όλοι ψηφοφόροι και ως εκ τούτου θα πρέπει να προσέλθουν όλοι οι εγγεγραμμένοι στις κάλπες και όχι μόνον οι ψηφοφόροι των περιφερειών από τις οποίες έχουν παραιτηθεί χρυσαυγίτες βουλευτές.







ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο

Μπουκάλια με νερό εκσφενδόνισαν διαδηλωτές εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών - Ο κ. Παυλόπουλος βρισκόταν στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό ΜέρλινΣτόχος των εργαζομένων στην μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ έγινε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.



Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και όταν εντόπισαν τον κ. Παυλόπουλο επιτέθηκαν εναντίον του καθυβρίζοντας τον με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Ορισμένοι μάλιστα εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.



































ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5

και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.



«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω
αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη
μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου
λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η
ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το "μαζί τα
φάγαμε". Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να
πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους
ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα
είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν
θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.
Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το
10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε
ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο
Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν "ελάτε να πάμε
μπρος". Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να
διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν
επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν
με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και
έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον
γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ
του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο
Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι
είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:



Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.



Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά κ�κόμμακόμματα</a> που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:



«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω [http://www.ypes.gr/el/Elections/NationalElections/ εθνικές εκλογέςεκλογές</a> για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».



Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την �κόμμακόμματα</a>, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.



Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα τουρισμότουρισμός</a>! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».



Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».
















ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ
source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=264577&catID=1

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ…