Χριστού ζευγάρι έρωτα ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ «Βραδιές γεμάτες συναισθήματα» υπόσχεται η Συλβί Γκιγιέμ

From nmnwiki
Jump to navigation Jump to search

Πέτρες Καρύστου http://lithorama.com.gr/Index.asp?Code=000552.%CE%A0%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%9A%CE%B1%CF%81%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85.html; ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Μια από τις σπουδαιότερες χορεύτριες, η Συλβί Γκιγιέμ, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την παρουσίαση του έργου «Χριστούγεννα με τη Συλβί Γκιγιέμ»......

«Βραδιές γεμάτες συναισθήματα» υπόσχεται η Συλβί Γκιγιέμ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Η σπουδαία χορεύτρια μίλησε για τις παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής




Μια από τις σπουδαιότερες χορεύτριες, η Συλβί Γκιγιέμ, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την παρουσίαση του έργου «Χριστούγεννα με τη Συλβί Γκιγιέμ», που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 30 Δεκεμβρίου.



Δεν πρόκειται για μία παράσταση, αλλά τέσσερα έργα («Sacred Monsters», «Μαργαρίτα και Αρμάνδος», «Etudes» και «Η Ωραία Κοιμωμένη») σε τρεις παραστάσεις, συνθέτοντας από κοινού ένα από τα λαμπερότερα εορταστικά γκαλά χορού.



Συνοδοιπόροι τής Συλβί Γκιγιέμ σε αυτό το εγχείρημα, από τη μία ο φημισμένος χορευτής και χορογράφος Άκραμ Καν στην πολυβραβευμένη παράσταση «Sacred Monsters» συνοδεία ζωντανής μουσικής. Απ' την άλλη, τα περίφημα Μπαλέτα του Τόκιο στο κλασικό «Μαργαρίτα και Αρμάνδος» (25-30 Δεκεμβρίου) μαζί με κορυφαίους συνεργάτες και σολίστες, όπως ο πιανίστας Ντέιβιντ Καμπάσι, ο χορευτής Ολιβιέ Σανού και ο πρώτος χορευτής της Σκάλας του Μιλάνου, Μάσιμο Μούρου.



Η Συλβί Γκιγιέμ έδωσε σήμερα συνέντευξη Τύπου με αφορμή τις παραστάσεις της, παρουσία του Άκραμ Καν.



«Πρόκειται για βραδιές καθαρότητας και αγνότητας, γεμάτες έντονα συναισθήματα, βραδιές αντιθέσεων, ονείρου και δακρύων. Ελπίζω το κοινό να τις απολαύσει», δήλωσε η φημισμένη χορεύτερια.



«Αν και σωματικά είμαστε πολύ διαφορετικοί, αυτό που μας συνδέει είναι ότι μας απασχολούν τα ίδια ερωτήματα και το ενδιαφέρον μας για την έννοια του χρόνου. Τα πάντα εξαρτώνται από αυτόν. Ανάμεσα στο οριζόντιο, γραμμικό χρόνο, που είναι το ρολόι και τον κάθετο, τον πνευματικό χρόνο, που θα μπορούσε να είναι ο θάνατος, έρχεται η συνάντησή μας επί σκηνής», εξήγησε ο Άκραμ Καν.



Στα «Ιερά Τέρατα» οι δύο καλλιτέχνες εξερευνούν τη δυναμική και τη γλώσσα του μπαλέτου και του «kathak», ανταλλάσσοντας εμπειρίες, ακόμη και παιδικές αναμνήσεις, πετρεσ καρυστου εκφράζοντας παράλληλα την κοινή επιθυμία τους για πειραματισμό, διεύρυνση της γνώσης και απόκτηση προσωπικής φωνής και έκφρασης.



Όπως άλλωστε είπε ο Άκραμ, «αν ο καλλιτέχνης είναι ένα μπαλάκι τένις, η καλύτερη φάση του είναι η συνεχής κίνηση από το ένα μέρος στο άλλο και το ιδανικό σημείο έμπνευσης και δημιουργικής ευτυχίας, είναι ακριβώς στη μέση, πάνω απ’ το δίχτυ». Ή αλλιώς, Πέτρες Καρύστου κατά τη Συλβί: «Είμαι κλασική χορεύτρια, έχω εκπαιδευτεί μ’ αυτό το στυλ, την τεχνική, την παράδοση, αλλά όχι σαν οπαδός μιας θρησκείας. Το μόνο ιερό μέρος, το δικό μου ιερό τέρας», είναι αποκλειστικά και μόνον το μέρος που χορεύω, η σκηνή! Με οποιαδήποτε τεχνική και μόνο μου πιστεύω την αυθεντική έμπνευση και την υψηλή ποιότητα».



Για το «Μαργαρίτα και Αρμάνδος», το οποίο η Συλβί Γκιγιέμ μαζί με τα Μπαλέτα του Τόκιο παρουσιάζουν σε μία ενιαία παράσταση με τις «Etudes», η μεγάλη ντίβα του χορού είπε πως πρόκειται για ένα χορευτικό διαμάντι, στο οποίο «η τραγωδία είναι αυτή που έρχεται σε πρώτο πλάνο».



Το μπαλέτο είναι εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα του 19ου αιώνα «Η Κυρία με τις Καμέλιες» του Αλέξανδρου Δουμά, αλλά και από άλλες προσαρμογές της ίδιας ιστορίας, όπως η περίφημη όπερα του Τζιουζέπε Βέρντι, «Τραβιάτα». Το έργο δημιουργήθηκε το 1963 από τον σπουδαίο χορογράφο Σερ Φρέντερικ Αστον, σε μουσική του Λιστ ειδικά για το κορυφαίο χορευτικό ζευγάρι της εποχής, τον Ρούντολφ Νουρέγεφ και την Μαργκό Φοντέιν.



«Ομολογώ ότι λατρεύω να πεθαίνω επί σκηνής, να θυσιάζομαι για τον έρωτα και πιστεύω πως ο κόσμος αυτό αποζητά να δει», πετρες καρυστου τιμες ανέφερε η ίδια και πρόσθεσε πως στην παράσταση η μουσική παίζει κυρίαρχο ρόλο, καθώς αποδίδει όλα τα συναισθήματα. «Οφείλω να ομολογήσω ότι και εμείς κλαίμε επί σκηνής και λυπούμαι που το κάνουμε ακόμα και σε μία χαρούμενη γιορτή όπως τα Χριστούγεννα».



Σε ό,τι αφορά τις «Etudes», η Γκιγιέμ είπε πως πρόκειται για μία «ζωντανή, κομψή και εκλεπτυσμένη χορογραφία». Μιλώντας για τον «κώδικα», του Μπαλέτου του Τόκιο, «που μοιάζει σαν οδηγός για χορό», ανέφερε πως απαρτίζεται από νέους σε ηλικία χορευτές, οι οποίοι έχουν μεγάλη διάθεση για δουλειά και αποδίδουν εξαιρετικά σαν σύνολο.



Δεδομένου ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες εν ζωή καλλιτέχνιδες, η Γκιγιέμ δεν επαφίεται στην αναγνωρισιμότητά της. Σε ερώτηση δημοσιογράφων, σχετικά με το κατά πόσο αυτή επηρεάζει τη ζωή της, η Γκιγιέμ εξήγησε: «Έχω μια φήμη που συχνά προηγείται, οπότε όταν φτάνω κάπου τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Ταυτόχρονα όμως επιβάλλεται να παλέψω σκληρά για να συνεχίσω να είμαι αυτό που είμαι… Καλούμαι να παλέψω όχι με τον κόσμο, αλλά και με τον ίδιο μου τον εαυτό. Δεν μπορώ να βασιστώ απλά στη φήμη και σε ό,τι αυτή μου αποφέρει. Σε κάθε μου βήμα οφείλω ν’ αναρωτιέμαι για ποιο λόγο κάνω ό,τι κάνω».



«Το γεγονός ότι ήμουν γυναίκα, συνεσταλμένη και ευαίσθητη δεν με βοήθησε πολύ στην καριέρα μου. Αυτό που με βοηθούσε πάντα, Πλάκες Καρύστου είναι ότι ήμουν φιλομαθής, περίεργη, κάπως ξεροκέφαλη- θα έλεγα- και λειτουργούσα διαισθητικά», κατέληξε.



ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της...Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, πετρες σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.



Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.



"Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων", δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.



Η έκθεση με τίτλο "Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;" βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.



Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.



Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.



Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.



Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.



"Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες", σύμφωνα με την έρευνα.



Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.



Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.



Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.



Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.


ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Η Helen Flanagan σε συσκευασία «δώρου»

Μπήκε σε χαρτόκουτο, φορώντας μόνο τα δαντελωτά εσώρουχά τηςΕίναι σίγουρα μία γυναίκα που δεν μπαίνει σε… καλούπι, αλλά από ότι έδειξε η ίδια σε πρόσφατη φωτογραφία της που ανέβασε σε προσωπικό της λογαριασμό στα social media, μπαίνει σίγουρα σε κουτιά!

 

Η πρώην πρωταγωνίστρια του Coronation Street αποφάσισε να μπει φορώντας μόνο τα σέξι εσώρουχά της μέσα σε ένα χάρτινο κουτί. Που το βρήκε το κουτί θα απορήσουν κάποιοι, αλλά δεν ήταν δύσκολο. Πριν από λίγες εβδομάδες μετακόμισε από το σπίτι στο οποίο έμενε με τον πρώην αγαπημένο της, Scott Sinclair και μάλλον θέλησε να του δείξει ότι θα πάρει μαζί της και όλο το σέξι… στοιχείο του σπιτιού!

 

Την εν λόγω φωτογραφία ανήρτησε στο λογαριασμό της στο Instagram και όπως ήταν φυσικό τα σχόλια των followers της «έπεσαν» βροχή, μιας και η 23χρονη κατάφερε να κάνει μακράν την πιο σέξι μετακόμιση!

 






ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ
source: http://www.newsbeast.gr/entertainment/arthro/622170/vradies-gemates-sunaisthimata-uposhetai-i-sulvi-gigiem/

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ…