Χρηματιστήριο Χρηματιστήριο μετοχές ΔΙΑΖΥΓΙΟ Σε τροχιά διολίσθησης το χρηματιστήριο

From nmnwiki
Jump to navigation Jump to search

ΔΙΑΖΥΓΙΟ Πτωτικά κινήθηκε για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση το χρηματιστήριο με το Γενικό Δείκτη να υποχωρεί......

Σε τροχιά διολίσθησης το χρηματιστήριο ΔΙΑΖΥΓΙΟ «Έχασε» τις 1.200 μονάδες ο Γενικός Δείκτης




Πτωτικά κινήθηκε για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση το χρηματιστήριο με το Γενικό Δείκτη να υποχωρεί ακόμη και κάτω από την κρίσιμη ζώνη των 1.200 μονάδων.



Η μεταβλητότητα και το βραχυχρόνιο ρίσκο αυξάνονται, καθιστώντας επιφυλακτικούς τους διαχειριστές χαρτοφυλακίων. Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές και τα warrants, που αποδεικνύονται δύσκολο «σταυρόλεξο» για τους επενδυτές.



Χρηματιστηριακοί παράγοντες επισημαίνουν ότι η συνολική εικόνα των συνεδριάσεων αυτής της εβδομάδας δείχνει πώς η ανοδική δυναμική έχει εξαντληθεί και η αγορά μπαίνει σε φάση βραχυχρόνιας συσσώρευσης.



Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.190,31 μονάδες καταγράφοντας πτώση -1,77%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 73,32 εκατ. ευρώ.



ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του ReutersΠαράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.



Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.



Αντιθέτως, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.



Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.



Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.



Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».



Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr




ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΕΣΕΕ: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Τα 13 δημοπρατήρια «όπλο» για τη διαφάνεια στις τιμές

Η σωστή ενημέρωση των καταναλωτών μέσω των μηχανισμών σύγκρισης τιμών και η σήμανση των προϊόντων είναι απαραίτητες προϋποθέσεις Τις προτάσεις της για την ενίσχυση του εμπορίου και την εξασφάλιση διαφάνειας στις τιμές των προϊόντων, παρουσίασε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει η Επιτ ροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το σχεδιασμό της Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020.



Στόχος, όπως επισημαίνεται, είναι να δοθεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις ελληνικές μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις.



Η ΕΣΕΕ αναφέρει πως η ενδυνάμωση των ελέγχων για μη αδειοδοτημένες δραστηριότητες μπορεί να επιτευχθεί με την δημιουργία περιφερειακής επιτ ροπής ανταγωνισμού στα τοπικά Επιμελητήρια, ενώ σημειώνει ότι σημαντική ενέργεια θα αποτελέσει η δημιουργία 13 Δημοπρατηρίων σε κάθε περιφέρεια και η επανασύσταση και επαναλειτουργία του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων και Ναυτιλιακών αξιών.



Η ενημέρωση των καταναλωτών και η σήμανση είναι θέματα υψίστου ενδιαφέροντος για τον τομέα του εμπορίου, τονίζει η ΕΣΕΕ. Η σήμανση είναι ένα μέσο για την παροχή ακριβών και επαληθεύσιμων πληροφοριών στους καταναλωτές. Η υποχρεωτική επισήμανση χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο για επικοινωνία σε θέματα διατροφής, υγείας, Ασφάλειας, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ χώρα προέλευσης, περιβάλλον, συστατικά, ενέργειας, κλπ αλλά εκτιμά ότι για να καθοριστεί ποιες πληροφορίες είναι απαραίτητες και ποιες θα πρέπει να εμφανίζονται στη συσκευασία, πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ του «nice to know» (εθελοντική) και «ανάγκη να γνωρίζουν» (υποχρεωτικές πληροφορίες).



Ακόμη, σημειώνει ότι η ενημέρωση για τις τιμές μέσω Ιστοσελίδων δεν θα πρέπει να καλλιεργηθεί τεχνητά σε κεντρικό επίπεδο αλλά πρακτικά σε περιφερειακό επίπεδο. Οι Ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών μπορούν να ωφελήσουν τόσο τους καταναλωτές όσο και τις επιχειρήσεις σε συγκεκριμένες οικονομικές περιοχές, αλλά αντίθετα όμως και οι συγκεντρωτικές συγκρίσεις τιμών μπορούν ταυτόχρονα να επηρεάσουν την αγορά λανθασμένα απορρίπτοντας την ποιότητα ως βασικό συντελεστή μιας αγοράς.



Οι αρχικές εξειδικευμένες προτάσεις και κυριότερες στοχευμένες ενέργειες της ΕΣΕΕ είναι οι εξής: - Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου -ΑΚΕ στο πλαίσιο μιας ενιαίας πολιτικής ανάδειξης του παραδοσιακού εμπορικού κέντρου κάθε πόλης και εξυπηρέτησης των καταναλωτών.



Τέτοιες ενέργειες αναφέρονται ενδεικτικά: • Ενέργειες χωροθέτησης και χαρτογράφησης των εμπορικών κέντρων σε συνδυασμό με τη δημιουργία σχετικών υποδομών.



• Οργανωμένες ενέργειες μάρκετινγκ, π.χ. ενιαία κάρτα αγορών καταναλωτή (loyalty schemes) με πόντους αγορών ή και εκπτώσεις (στην οποία θα συμμετέχουν εμπορικά καταστήματα, καφετέριες, επιχειρήσεις στάθμευσης, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ παιδότοποι, κλπ).



• Οργανωμένη και συστηματική προώθηση / προβολή / επικοινωνία των επιχειρήσεων της εμπορικής περιοχής που συμμετέχουν στη δράση.



• Δραστηριότητες που συνδυάζουν το αγοραστικό όφελος με την ψυχαγωγία με πολιτιστικό / κοινωνικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα (π.χ. street events, social events).



Η υλοποίηση και ο συντονισμός των ενεργειών αυτών θα γίνεται από τους οικείους Εμπορικούς Συλλόγους, με την ενεργή συμμετοχή των Δήμων, των Περιφερειακών Ενοτήτων και των επιχειρήσεων της κάθε περιοχής.



- Χονδρεμπορικά και εξαγωγικά πάρκα στους τομείς: α) τροφίμων με ονομασία προέλευσης, β) άλλων ειδών με άξονα την ποιότητα. - Δημιουργία Εμπορικών Ζωνών στις τοπικές αγορές για την ανάπτυξη υποδομών που βοηθούν την κατανάλωση, την μεταφορά και την διανομή προϊόντων μπορούν να δημιουργήσουν εμπορικές ζώνες και να καθορίσουν την Εμπορική Χωροταξία σε κάθε περιφέρεια. Η δημιουργία τοπικών οικοσυστημάτων για μικρές εμπορικές επιχειρήσεις (τύπου θερμοκοιτίδων) μπορεί βοηθήσει στην επιχειρηματική τους ενδυνάμωση και γνώση.



- Η χρήση μηχανισμών σύγκρισης είναι απαραίτητη για τη διαφάνεια των τιμών.



Ενδυνάμωση των ελέγχων για μη αδειοδοτημένες δραστηριότητες μπορεί να επιτευχθεί με την δημιουργία περιφερειακής επιτ ροπής ανταγωνισμού στα τοπικά Επιμελητήρια. Ταυτόχρονα σημαντική ενέργεια θα αποτελέσει η δημιουργία 13 Δημοπρατηρίων σε κάθε περιφέρεια και η επανασύσταση και επαναλειτουργία του Χρηματιστήριου Εμπορευμάτων και Ναυτιλιακών αξιών.



- Δημιουργία μέτρων για την υποστήριξη αγοράς σύγχρονου εξοπλισμού λειτουργίας και ελέγχου στις νέες επιχειρήσεις για την προώθηση της ποιότητας, του brand name και της έξυπνης συσκευασίας.



- Υποστήριξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων του κλάδου μέσα από δημιουργία συστάδων συνεργαζόμενων εξωστρεφών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους σε εξαγωγικές δραστηριότητες. Μετατ ροπή των μικροεισαγωγέων σε μικροεξαγωγείς μέσω της δράσης «η Ελλάδα σπίτι σας».



- Συσχέτιση του λιανεμπορίου με τον τουρισμό και τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες για δημιουργία νέων τουριστικών εμπορικών αγορών σε κάθε προορισμό.



Ανάπτυξη vouchers τουριστών για κάθε τοπική αγορά και αξιοποίηση των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων.



- Οι πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και την αύξηση των μικρο-εξαγωγικών δραστηριοτήτων πρέπει να λαμβάνονται με βάση μια ολιστική αξιολόγηση όλων των σχετικών παραγόντων, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ όπως ζήτηση των καταναλωτών, τα δικαιώματα των καταναλωτών, νομικές και φορολογικές υποχρεώσεις. Το ηλεκτρονικό εμπόριο αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για το μέλλον του τομέα του εμπορίου. Το ελληνικό εμπόριο σήμερα δεν είναι σε θέση να κάνει πλήρη χρήση των δυνατοτήτων του ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτό παρεμποδίζεται από δύο νομικά και πρακτικά ζητήματα.



- Ανάλογα με τον τύπο του προϊόντος και την τιμή που αγοράζονται, ο καταναλωτής αποφασίζει ποιο κανάλι διανομής θα χρησιμοποιεί στο διασυνοριακό εμπόριο.

ΔΙΑΖΥΓΙΟ
source: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/617403/se-trohia-diolisthisis-to-hrimatistirio/

ΔΙΑΖΥΓΙΟ…