Τουρκία Τουρκία Τουρκία Greek Seo «Πεντάρα» για την Εθνική μας κόντρα στους Σουηδούς

From nmnwiki
Jump to navigation Jump to search

greek seo Με πέντε διαφορετικούς σκόρερ (4’ Διαμαντάκος, προωθηση site 20’ Μαυρίας, 44’ πεν. Ποτουρίδης, 47’ Κολοβός, 88’ Καρέλης) το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μας τον Ελπίδων......

«Πεντάρα» για την Εθνική μας κόντρα στους Σουηδούς greek seo Νίκη με 5-1 για τις Ελπίδες κόντρα στην Εθνική Σουηδίας




Με πέντε διαφορετικούς σκόρερ (4’ Διαμαντάκος, 20’ Μαυρίας, 44’ πεν. Ποτουρίδης, 47’ Κολοβός, 88’ Καρέλης) το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μας τον Ελπίδων διέλυσε 5-1 το αντίστοιχο της Σουηδίας και έπιασε την Πολωνία στη δεύτερη θέση του 7ου ομίλου των προκριματικών του Euro.



Η φόρμα του Διαμαντάκου (που συμμετείχε στα τρία απ’ τα πέντε γκολ) και η εξαιρετική εμφάνιση του Μαυρία (που σκόραρε και κέρδισε πέναλτι και την αποβολή του Σουηδού τερματοφύλακα στο 27’) επέτρεψαν στην Εθνική να προσφέρει ένα απολαυστικό απόγευμα σε όσους βρέθηκαν στο ΔΑΚ Κατερίνης.



Δεδομένου λοιπόν ότι έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο απ’ την Τουρκία, εφόσον επικρατήσει την Τρίτη στην έδρα της δυνατής Πολωνίας, seo αθηνα μπορεί να σκαρφαλώσει πλέον στην κορυφή και να ελέγχει απόλυτα την υπόθεση-πρόκριση.



Η βαθμολογία του 7ου ομίλου



Τουρκία 10 (9-5) -5 αγ.

Ελλάδα 9 (14-2) -4 αγ.

Πολωνία 9 (8-5) -5 αγ.

Σουηδία 4 (6-10) -4 αγ.

Μάλτα 0 (0-15) -4 αγ.



Οι συνθέσεις των ομάδων



ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Τσάνας): Διούδης, Μπουχαλάκης (77’ Σιόπης), Τριανταφυλλόπουλος, Ποτουρίδης, Μπουγαΐδης, Κίτσιου, Κολοβός, Κατασκευή Ιστοσελίδας Λαγός, Μαυρίας, Διαμαντάκος (69’ Βέλλιος), Γιαννιώτας (61’ Καρέλης).



ΣΟΥΗΔΙΑ (Χακάν Έρικσον): Κάλγκρεν, Γιόχανσον, Χόλμεν, Μιλόσεβιτς, Σίλβερχοτ (77’ Κονάτε), Χάλμπεργκ (46’ Κουάισον), Κλάεσον, Λεβίκι, Τερν (42’ Στρόμπεργκ), προώθηση ιστοσελίδασ Ισάκ, Χργκότα



Πηγή: Sport-fm.gr



greek seo greek seo "Δεν υπάρχει προνόμιο στον πόνο"


Μετά τη μεγάλη επιτυχία της ταινίας «Σμύρνη η καταστροφή μια κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922», η σκηνοθέτις Μαρία Ηλιού, επανέρχεται αυτήν την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες και στο Μουσείο Μπενάκη, με ένα ντοκιμαντέρ γεμάτο άγνωστες εικόνες, ξεχασμένες σε «κλειστά αρχεία» της ευρώπης και της Αμερικής, για τον Διωγμό και την Ανταλλαγή του ελληνικού και τουρκικού πληθυσμού από το 1922 έως το 1924.



Η έρευνά της για τον βίαιο διωγμό των Ελλήνων και στη συνέχεια, για τους χιλιάδες αφανείς «ανταλλάξιμους» χριστιανούς και μουσουλμάνους ανάμεσα στις δύο χώρες, που ξεριζώθηκαν υποχρεωτικά από τις εστίες τους, επικεντρώνεται και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, χωρίς εθνικιστικές εξάρσεις, γιατί «δεν υπάρχει προνόμιο στον πόνο», αναγνωρίζει η σκηνοθέτις.



Έτσι στην ταινία «Από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, Διωγμός και Ανταλλαγή Πληθυσμών, Τουρκία- Ελλάδα 1922-1924», δίνεται βήμα σε πρόσφυγες πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, να αφηγηθούν από κοινού το βίωμα του ξεριζωμού από τις χαμένες πατρίδες και της εγκατάστασης τους στις νέες, όπως αυτό πέρασε από γενιά σε γενιά στις προσφυγικές οικογένειες.



Όπως στον Σάνο Χάλο από τον Πόντο, την Ανθούλα Ρουμελιώτη από την Πέργαμο, την Καλλιόπη Γεωργιάδου από την Καππαδοκία ή τον Χασνού Καραμάν από το Ηράκλειο και τη Μουφιντέ Πεκίν από τα Χανιά.



Η προηγούμενη ταινία για τη Σμύρνη και η καινούργια, «Από τις δυο πλευρές του Αιγαίου», λειτουργούν ανεξάρτητα αλλά και αποτελούν μια ενότητα.



«Η πρώτη ταινία» εξηγεί η κ. Ηλιού, «μιλούσε για τους Έλληνες και τους Αρμένιους που χάθηκαν στην Καταστροφή αλλά συγχρόνως θύμιζε ότι η Σμύρνη είναι μια πόλη και μια έννοια που συνδέεται με τον κοσμοπολιτισμό και τη χαρά της ζωής. Η δεύτερη, που διηγείται την ιστορία του Διωγμού και του ξεριζωμού, seo προωθηση ιστοσελιδων έγινε με την ελπίδα πως τόσα χρόνια μετά τα δραματικά γεγονότα του 1922-1924 μπορούμε να διηγηθούμε ολόκληρη την ιστορία και από τις δυο πλευρές του Αιγαίου...τιμώντας τον κόσμο που χάθηκε, τον κόσμο που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις εστίες του, αλλά επίσης τιμώντας και την επιστήμη της ιστορίας».



Η «ανταλλαγή», σημειώνει ο ιστορικός σύμβουλος της ταινίας Αλέξανδρος Κιτροέφ, «ήταν κατά πολύ μια εκ των υστέρων αναγνώριση του γεγονότος πως χιλιάδες Έλληνες της Μικράς Ασίας είχαν ξεριζωθεί και είχαν φύγει από την Τουρκία.



Ο συνολικός αριθμός προσφύγων που έφθασε στην Ελλάδα ήταν 1,3 εκατομμύρια αλλά από αυτούς 1.100.000 εκδιώχθηκαν και μόνο 180.000 ανταλλάχθηκαν λόγω της Συνθήκης της Λωζάννης.




Οι Μουσουλμάνοι που έφυγαν από την Ελλάδα μετά το 1923 με την Συνθήκη ήταν περίπου 355.000».



Εκτός από τον ιστορικό Αλέξανδρο Κιτροέφ, στην ταινία συμμετέχει επίσης, κατασκευη ιστοσελιδων wordpress ο Μπρους Κλαρκ, συγγραφέας του βιβλίου «Δύο φορές ξένος», ο καθηγητής Θάνος Βερέμης, ο τούρκος ιστορικός Τσαγκλάρ Κεϊντέρ, ο οποίος επισημαίνει μεταξύ άλλων το κενό της τουρκικής ιστοριογραφίας για τη Μικρά Ασία, ο εκλιπών πολιτικός επιστήμονας Χάρης Ψωμιάδης και άλλοι διακεκριμένοι καθηγητές και ερευνητές.



Η ταινία βγαίνει στις αθηναϊκές αίΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκης</a> και Κυριακές πρωί, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Κουμπάρη από τις 15/9 έως 6/10. Σύντομα αναμένεται να κάνει πρεμιέρα και στην Κώνσταντινούπολη.


Στον ΟΗΕ η πρόταση της Ρωσίας για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας

Με πρωτοβουλία Ομπάμα και τη σύμφωνη γνώμη Ολάντ και Κάμερον - Στις 4 τα ξημερώματα το διάγγελμα του αμερικανού προέδρου στον αμερικανικό λαό - Άσαντ: Θα ήταν προδοσία να παραιτηθώ τώρα, είμαι η ελπίδα των ΣύρωνΡαγδαίες είναι οι διπλωματικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Συρίας καθώς στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έρχεται με πρωτοβουλία του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα η ρωσική πρόταση για διεθνή έλεγχο του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, όπως μετέδωσε νωρίτερα το Associated Press, επικαλούμενο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.



Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο ο αμερικανός πρόεδρος είχε για το θέμα επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Ολάντ, και τον βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, οι οποίοι αποδέχθηκαν την πρωτοβουλία Ομπάμα για εμπλοκή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την εφαρμογή της ρωσικής πρότασης.



Όπως είπε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος, οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να συνεργαστούν με τη Ρωσία και την Κίνα «για να εξεταστεί σοβαρά η βιωσιμότητα της ρωσικής πρότασης να τεθούν όλα τα συριακά χημικά όπλα και τα συναφή υλικά υπό τον πλήρη έλεγχο της διεθνούς κοινότητας ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η επαληθεύσιμη και εκτελεστή καταστροφή τους».

 

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση από τον γάλλο υπουργό Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να καταθέσει σχέδιο απόφασης για την υλοποίηση της ρωσικής πρότασης που προβλέπει τον «έλεγχο» και την «καταστροφή» των χημικών όπλων της Συρίας, αλλά και την χρήση βίας στην περίπτωση που η Δαμασκός δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις της.



Σε μια παράλληλη εξέλιξη ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, αναμένεται να συνομιλήσει για το θέμα σήμερα, Τρίτη, με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.



«Πρέπει να την εξετάσουμε. Ερευνούμε την κάθε πλευρά της. Οι Ρώσοι υποτίθεται ότι θα θέσουν την πρόταση σε εμάς», δήλωσε ο Κέρι στο Καπιτώλιο συμπληρώνοντας πως θα συνομιλούσε με τον Λαβρόφ μετά την παρέμβασή του ενώπιον της επιτ ροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.



Ο υπουργός Εξωτερικών συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση Ομπάμα εξετάζει τη ρωσική πρόταση και κατά πόσο αυτή θα συμφωνήσει με τον στόχο των ΗΠΑ να δοθεί ένα τέλος στην χρήση χημικών στη Συρία.





Περιμένοντας το διάγγελμα Ομπάμα
Και όλα αυτά συμβαίνουν την �ΕλλάδαΕλλάδας</a>) αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό για την υπόθεση της Συρίας στη σκια των τελευταίων εξελίξεων. Ο Ομπάμα στις έξι τηλεοπτικές συνεντεύξεις που παραχώρησε τη Δευτέρα ομολόγησε ότι η πρόταση της Ρωσίας μπορεί να αποτελέσει «πιθανή διέξοδο» από την κρίση και «σημαντική εξέλιξη», αποκαλύπτοντας ότι τη συγκεκριμένη πρόταση συζήτησε με το Ρώσο ομόλογό του κατά τη συνάντησή τους στην Αγία Πετρούπολη, στο περιθώριο της Συνόδου των G20.

 

Δείγμα, τέλος, των καταιγιστικών εξελίξεων είναι ότι αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η συζήτηση στο Κογκρέσο επί της πρότασης του αμερικανού προέδρου για στρατιωτική επιχείρηση κατά της Συρίας.



Άσαντ: Θα ήταν προδοσία να παραιτηθώ τώρα
Σε δηλώσεις του λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της αποδοχής της ρωσικής πρότασης από τη Συρία, ο Άσαντ είπε ότι θα ήταν προδοσία αν αποχωρούσε τώρα από την εξουσία.



«Έχω υποχρέωση στη χώρα μου, εκτός κι αν οι πολίτες θέλουν να παραιτηθώ», ανέφερε ο Σύρος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Κάποιοι λένε ότι έχω όλες τις εγγυήσεις αν θέλω να φύγω, δημιουργία e-shop όλα τα λεφτά και ό,τι θέλω. Φυσικά τα αγνοώ όλα αυτά».



«Είμαι πρόεδρος για να βοηθάω τον λαό της Συρίας», είπε στη συνέχεια ο 'Ασαντ και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να είναι η ελπίδα των Σύρων, όχι των Αμερικανών, ούτε των Γάλλων.



Σύμφωνα με τον Άσαντ η Συρία πρέπει να απαλλαχθεί από τους τρομοκράτες και τους εξτρεμιστές.



«Αν δεν τους ξεφορτωθούμε θα επηρεάσουν τις επόμενες γενιές», είπε και απευθυνόμενος στους Αμερικανούς τόνισε: «Εσείς τι θα κάνατε αν τρομοκράτες από διαφορετικές περιοχές εισέβαλαν στην χώρα σας και σκότωναν χιλιάδες πολίτες;».



«Όταν οι δυτικές χώρες πάψουν να υποστηρίζουν τους τρομοκράτες και τις μαριονέτες όπως η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία, το πρόβλημα της Συρίας θα λυθεί πιο εύκολα. Αν οι ΗΠΑ θέλουν να υποστηρίζουν την Αλ-Κάιντα ας το κάνουν. Αλλά να μην μιλούν για "επαναστάτες" γιατί οι περισσότεροι ανήκουν πλέον στην Αλ-Κάιντα».



Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Σύρος πρόεδρος προχώρησε σε δηλώσεις στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της χώρας, λέγοντας πως η Δαμασκός αποδέχεται την πρόταση να παραδώσει το χημικό οπλοστάσιό της ώστε «να μη χυθεί αίμα του συριακού λαού».

greek seo
source: http://www.newsbeast.gr/sports/arthro/609162/pedara-gia-tin-ethniki-mas-kodra-stous-souidous/

greek seo…