Οικονομία Ελλάδα τρόικα ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Ευνοϊκές εισηγήσεις της Τρόικας για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια

From nmnwiki
Jump to navigation Jump to search

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ πλακα καρυστου πλακες καρυστου ΛΑΤΟΜΕΙΟ Σταδιακές Συκής διαγραφές μέρους των δανείων, πετρα λατομειου τιμη επιτόκια που τείνουν προς το μηδέν και πλακα καρυστου επιμηκύνσεις πετρεσ πετρα Πρέκια λατομειου τιμη μέχρι 50 χρόνια..."

Ευνοϊκές εισηγήσεις της Τρόικας για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ

Σταδιακές διαγραφές μέρους των δανείων, επιτόκια που τείνουν προς το μηδέν και επιμηκύνσεις μέχρι 50 χρόνιαΤο ιρλανδικό και το ισπανικό μοντέλο ετοιμάζονται οι τράπεζες, σε συνεννόηση με την τρόικα, να εφαρμόσουν και στην Ελλάδα για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια. Όπως πληροφορείται το Νewmoney.gr, αυτή την στιγμή, η τρόικα επεξεργάζεται μια σειρά από προτάσεις που έχουν εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες της ευρώπης  όπως για παράδειγμα στην Ιρλανδία και στην Ισπανία και αφορούν τα περίπου 25 δισ. στεγαστικά  δάνεια που βρίσκονται υπό καθυστέρηση.  Ανώτατες πηγές της τρόικας εξηγούν ότι από εδώ και στο εξής οι τράπεζες θα έχουν πολλές επιλογές από την στιγμή που κάποιος θα μπορεί να πληρώνει τις δόσεις του. Έτσι για παράδειγμα προκρίνονται λύσεις όπως η δραστική μείωση του επιτοκίου, η επέκταση της σύμβασης έως τα στα 60 χρόνια και η διαγραφή μέρους του δανείου.



Για την ακρίβεια οι λύσεις που εξετάζονται είναι:

1) Ένα δάνειο που σήμερα έχει ρυθμιστεί για 30 χρόνια θα μπορεί να επεκταθεί η διάρκεια του για 50 ή ακόμα και για 60 χρόνια με μια ελάχιστη δόση η οποία μπορεί να ξεκινά  ακόμα και από τα  100 ευρώ . Η συμφωνία της επέκτασης θα είναι ότι μέσα στα επόμενα 5 χρόνια οι δυο πλευρές θα συζητήσουν εκ νέου τα δεδομένα. Έτσι για παράδειγμα εάν έχει καλυτερεύσει η εικόνα της ελληνικής οικονομίας και ο δανειολήπτης αυξήσει τα εισοδήματα του τότε θα μπορεί να πληρώνει υψηλότερη δόση . Σε ένα δάνειο 100.000 ευρώ 35ετιας με επιτόκιο 4,25% η δόση ανέρχεται στα 460 ευρώ. Όμως εάν το δάνειο αυτό γίνει 60 έτη τότε η δόση θα ανέρχεται στα 384 ευρώ.  Εάν υπάρχει μεγαλύτερη αδυναμία τότε μπορεί να παγώνει ένα μέρος του δανείου για κάποια χρόνια και για το υπόλοιπο να υπάρχει μια minimum δόση των 100 ευρώ.



2) Μηδενισμός του επιτοκίου. Στελέχη της τρόικας υποστηρίζουν ότι το επιτόκιο  ενός στεγαστικού δανείου θα μπορούσε να κατέλθει στα επίπεδα του επιτοκίου του ευρώ που σήμερα είναι 0,25% . Υπό αυτές τις προϋποθέσεις η δόση μειώνεται σημαντικά. Σήμερα σε ένα δάνειο 200.000 ευρώ για 35 χρόνια με επιτόκιο 4,25% η δόση είναι 930 ευρώ. Όμως με επιτόκιο 0,25% η δόση υποχωρεί στα 500 ευρώ.



3) Διαχωρισμός του δανείου σε καλό και κακό. Μια ακόμα πρόταση που δεν αποκλείει η τρόικα για με γάλα δάνεια, είναι ο διαχωρισμός του δανείου σε δυο κομμάτια . Δηλαδή αυτό που σήμερα μπορεί να αποπληρωθεί και σε αυτό που θεωρητικά είναι αδύνατον να αποπληρωθεί. Έστω ότι υπάρχει ένα δάνειο 600.000 ευρώ με την αξία του ακινήτου να έχει υποχωρήσει στα 350.000 ευρώ . Η τράπεζα κάνει το εξής: 'Ερχεται σε συμφωνία με τον πελάτη να πληρώνει το δάνειο του μόνο για το τμήμα έως τις 350.000 ευρώ . Οι υπόλοιπες 250.000 ευρώ παγώνουν. Εφόσον ο πελάτης είναι τυπικός και αποπληρώνει κανονικά τις δόσεις του τότε η τράπεζα θα διαγράφει ένα μέρος του παγωμένου ποσού ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Για παράδειγμα 25.000 ευρώ ανά 2 η 3  χρόνια εφόσον δεν έχουν μεταβληθεί οι οικονομικές συνθήκες.  Έτσι με αυτόν τον τρόπο και η τράπεζα θα «παίρνει» σιγά σιγά  τις ζημιές από την διαγραφή μέρους του δανείου.

Σε κάθε περίπτωση η τρόικα θεωρεί ότι θα πρέπει να γίνονται πολλοί διακανονισμοί, σε τέτοιο βαθμό ώστε να μη χάνει η τράπεζα αλλά και ο δανειολήπτης να βγαίνει ωφελημένος.



Πηγή της Ευρωπαϊκής Επιτ ροπής έλεγε στο Newmoney.gr ότι η τρόικα είναι αντίθετη με την μαζική κατάσχεση σπιτιών κάτι που όπως λέγεται αρμοδίως δεν συμφέρει κανέναν:

«Γνωρίζουμε ότι οι τράπεζες δεν μπορούν να κατασχέσουν μαζικά για παράδειγμα 1000 ακίνητα . Τι  να τα κάνουν άλλωστε; Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να επανέλθει η κουλτούρα της πληρωμής των υποχρεώσεων του πολίτη στις τράπεζες» λέει με νόημα η ίδια πηγή.



 Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται να είναι και οι Έλληνες τραπεζίτες. Ανωτάτη τραπεζική πηγή που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της έλεγε  «τι να τα κάνουν οι τράπεζες τα σπίτια. Σε ποιον να τα πουλήσουμε; Οι τράπεζες δεν πρόκειται να ξεκινήσουν μαζικές κατασχέσεις . Ήδη έχουν γίνει 1.100.000 ρυθμίσεις για δάνεια άξιας άνω των 25 δις ευρώ . Εάν πάρουμε το πράσινο φως από την τρόικα μπορούν να γίνουν και άλλες».



Για αυτόν ακριβώς τον λόγο οι τράπεζες ήδη ετοιμάζονται να φτιάξουν τις δικές τους mini bad banks κατόπιν προτ ροπής της τράπεζας της Ελλάδος. Δηλαδή εξειδικευμένες διευθύνσεις εντός των τραπεζικών ιδρυμάτων που θα διαχειρίζονται τα κόκκινα δάνεια νοικοκυριών και επιχε�<a%20href= KiaKia-poy-teinoyn-pros-miden-kai">newmoney.gr</a>

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας - Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.Mεγάλη συμμαχία - συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.



Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.



Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.
Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και
φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000
φαρμακευτικά σκευάσματα.



Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.



Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το
κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.



Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.



Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.



Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%



Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς



Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.



Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.



Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το
οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο
Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον
υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική
συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός
νόμος Λοβέρδου.


ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ «Απόψεις του Στουρνάρα τα περί απελευθέρωσης των επαγγελμάτων», λέει ο πρόεδρος του ΔΣΑ

Ιδιαίτερη αιχμηρή η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστόΣε δύο διατάξεις περιορίζονται οι ενστάσεις των δικηγόρων αναφορικά με τον νέο Κώδικα που επεξεργάζεται η αρμόδια επιτ ροπή της Βουλής και θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα από το τρίτο θερινό τμήμα του κοινοβουλίου.



Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις εκπροσώπων των δικηγορικών συλλόγων της χώρ�δικηγόροδικ[http://kmd.gr/index.asp?Code=000102-anthropino-dynamiko-anthropino-dynamiko.html δικηγόροδικηγόρου</a>ς</a> του Δημόσιου τομέα) και σε εκείνη που καθορίζει τα ποσοστά εισφορών στα διπλότυπα γραμμάτια είσπραξης στα Δικαστήρια.



Πέραν αυτών, ιδιαίτερη αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αλλά και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστό.



Πιο αναλυτικά, ο κ. Αδαμόπουλος είπε ότι: «Ο κ. Στουρνάρας δεν ζητα την απελευθέρωση του επαγγέλματος λόγω τρόικας. Τα ίδια έλεγε και πριν 25 χρόνια. Υπάρχουν όλα αυτά στις εκθέσεις του ΙΟΒΕ. Δεν είναι λοιπόν απόψεις της τρόικας αλλά εσωτερικών συμφερόντων και απόψεων» και πρόσθεσε «πολλοί χρησιμοποιούν την καραμέλα για το άνοιγμα του επαγγέλματος. Όμως με όσα μέτρα έχουν ληφθεί το επάγγελμα κλείνει. Δεν ανοίγει».



Ο πρόεδρος μάλιστα κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για να υποστηρίζει την ομιλίας του σύμφωνα με τα οποία:



Το 2010 εισήλθαν στον ΔΣΑ 1.005 νέα μέλη και εξήλθαν 642. Το 2011, εισήλθαν 1.049 και έφυγαν 642 ενώ το 2012 μπήκαν 850 και εξήλθαν 721. Από τους 850 μάλιστα μόλις οι 255 έμειναν τελικά ενεργά μέλη του δικηγορικού κλάδου.



Εξίσου, αποκαλυπτικά είναι τα νούμερα για τις παραστάσεις των δικηγόρων καθώς και για τις συνάψεις συμβολαίων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Αδαμόπουλου: το 2011 δόθηκαν 1.056.000 παραστάσεις και το 2012 9δικηγόροδικηγόροι</a> δεν είχαν καμία παράσταση ενώ πάνω από 50 παδικηγόροδικηγόροι</a> (1/20 του συνόλου).

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ
source: http://www.protothema.gr/economy/article/338218/eunoikes-eisigiseis-tis-troikas-gia-ta-kokkina-stegastika-daneia/

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ…