Νερό φωτογραφίες παραλία ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Ο γύρος του κόσμου με το φακό του National Geographic

From nmnwiki
Jump to navigation Jump to search

Πλάκες Καρύστου - http://lithorama.com.gr/index.asp?Keyword=0000000058.%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CF%82%20%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%85%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%82.html. ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Το National Geographic κλείνει 125 χρόνια ζωής. Ζωής μέσα από φωτογραφίες. Φωτογραφίες που σε ταξιδεύουν στα μήκη......

Ο γύρος του κόσμου με το φακό του National Geographic ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Εντυπωσιακές ταξιδιωτικές φωτογραφίες με ιστορία… 125 χρόνων!




Το National Geographic κλείνει 125 χρόνια ζωής. Ζωής μέσα από φωτογραφίες. Φωτογραφίες που σε ταξιδεύουν στα μήκη και τα πλάτη της Γης.



Δείτε παρακάτω μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τα 125 χρόνια ιστορίας του περιοδικού, σε ένα «φόρο τιμής» του ταξιδιωτικού συντάκτη και συγγραφέα Pico Iyer, όπως δημοσιεύτηκαν στον Guardian.























Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, 2006







Συνάντηση δύο διαφορετικών κόσμων στη Μέση Ανατολή: ο παραδοσιακός τρόπος ζωής συναντά το μοντέρνο.

Ένας εργάτης στοιβάζει τις παγίδες των ψαριών, όπως κάνουν εδώ και αιώνες οι κάτοικοι στην περιοχή του Περσικού κόλπου, ενώ στο βάθος βλέπει κανείς το πολυτελές ξενοδοχείο Burj Al Arab του Ντουμπάι.



Φωτογράφος: Maggie Steber/National Geographic



Ιράκ, 1984







Το μνημείο al-Shaheed στη Βαγδάτη με την αιώνια φλόγα, προς τιμήν της αραβικής νίκης στο al-Qadisiyyah το 637 μ.Χ. Ο Σαντάμ Χουσεΐν επικαλέστηκε τη μάχη αυτή το 1980, προτού εισβάλει στη σύγχρονη Περσία, πετρες καρυστου τιμες το Ιράν. Όταν το 1988 τελείωσε ο πόλεμος Ιράν-Ιράκ στο συγκεκριμένο μνημείο τιμήθηκαν οι περίπου 500.000 Ιρακινοί που σκοτώθηκαν στις πολεμικές συγκρούσεις, κατά τις οποίες τελικά… ούτε μια ίντσα εδάφους δεν άλλαξε χέρια.



Φωτογράφος: Steve McCurry /National Geographic



Svalbard, Νορβηγία, 2009







Μια νεαρή, αρσενική πολική αρκούδα εξερευνά… μια κρυμμένη κάμερα. Οι άνθρωποι που ζουν σε αυτήν την αραιοκατοικημένη περιοχή της Νορβηγίας, σε απόσταση 600 μιλίων από το Βόρειο Πόλο, επιβάλλεται βάσει νόμου να κουβαλούν μαζί τους όπλο για την προστασία τους, κάθε φορά που βγαίνουν εκτός των ορίων του κύριου οικισμού στο Longyearbyen.



Φωτογράφος: Paul Nicklen/National Geographic



Αφγανιστάν, 1967







Τυλιγμένη στο μεταξωτό τσαντόρ της, κρύβοντας κάθε περιοχή του σώματός της, η γυναίκα αυτή επιστρέφει από μια αγορά της Καμπούλ, όπου αγόρασε ένα ζευγάρι ωδικά πτηνά.



Φωτογράφος: Thomas J Abercrombie/National Geographic



Νιου Τζέρσι, 1960







καλοκαίρι στο Atlantic City. Τα σαββατοκύριακα εκατοντάδες άνθρωποι κατεβαίνουν στην παραλία. Σε πρώτο πλάνο η βάρκα που χρησιμοποιούσαν οι ναυαγοσώστες.



Φωτογράφος: Volkmar K Wentzel/National Geographic



Αυστρία , 1958







Φοιτητές στο πανεπιστήμιο της Βιέννης χορεύουν μια τζαζ εκδοχή του διάσημου κομματιού «Bésame Mucho».



Φωτογραφία: σκεπές Volkmar K Wentzel/National Geographic



Καλιφόρνια, δεκαετία του 1930







Ένα ήπιο σαββατοκύριακο του χειμώνα ένα ζευγάρι απολαμβάνει τη θέα της χιονισμένης βουνοκορφής Telescope Peak, ενώ κάνουν κάμπινγκ στην έρημη κοιλάδα Death Valley.



Φωτογράφος: B Anthony Stewart/National Geographic



Συρία, 1954







Νεαροί δοκιμάζουν το θάρρος τους, βουτώντας από ένα παλιό και τεράστιο νερόμυλο, που κάποτε εφοδίαζε με νερό τα σπίτια, τους κήπους και τα τζαμιά της περιοχής Hama στη δυτική Συρία από τον ποταμό Orontes.



Φωτογράφος: David S Boyer/National Geographic



Αλάσκα, 1900







Κρατώντας στα χέρια του ένα κανό-μινιατούρα, ένας Εσκιμώος ποζάρει στο φωτογραφικό φακό φορώντας το αδιάβροχο παλτό του που είναι φτιαγμένο από έντερα θαλάσσιου ίππου.



Φωτογράφος: πετρεσ Carl Lomen/National Geographic



Ινδία, 1921







Φορώντας τα τουρμπάνια τους μια ομάδα μεγάλων σε ηλικία και μικρών ξυλογλυπτών εργάζεται σε δρόμο της Amritsar, της πνευματικής πόλης των Σιχ.



Φωτογράφος: Maynard Owen Williams/National Geographic



ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5

και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.



«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω
αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη
μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου
λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η
ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το "μαζί τα
φάγαμε". Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να
πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους
ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα
είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν
θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.
Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το
10%, πλακες καρυστου μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε
ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο
Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν "ελάτε να πάμε
μπρος". Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να
διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν
επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν
με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και
έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον
γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ
του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο
Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι
είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:



Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.



Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά κ�κόμμακόμματα</a> που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:



«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω [http://www.ypes.gr/el/Elections/NationalElections/ εθνικές εκλογέςεκλογές</a> για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».



Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την �κόμμακόμματα</a>, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.



Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα τουρισμότουρισμός</a>! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».



Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».














ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Ασία: πλακα καρυστου Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της...Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.



Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.



"Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων", δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.



Η έκθεση με τίτλο "Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;" βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.



Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.



Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.



Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.



Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.



"Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες", σύμφωνα με την έρευνα.



Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.



Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.



Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.



Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.




ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ
source: http://www.newsbeast.gr/travel/Panorama/arthro/621970/o-guros-tou-kosmou-me-to-fako-tou-national-geographic/

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ…