Κύπρου Κυπριακής ΟΗΕ ακανονιστες πλακες Συνάντηση Αναστασιάδη με τον ειδικό σύμβουλο του ΟΗΕ

From nmnwiki
Jump to navigation Jump to search

ακανονιστες πλακες Πολύωρη συνάντηση είχε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, με τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ......

Συνάντηση Αναστασιάδη με τον ειδικό σύμβουλο του ΟΗΕ ακανονιστες πλακες Ο πρόεδρος της Κύπρου ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμμετάσχει σε συνομιλίες χωρίς να υπάρχει κοινή δήλωση




Πολύωρη συνάντηση είχε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, με τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, πετρα λατομειου τιμη Αλεξάντερ Ντάουνερ.



Ο πρόεδρος της Μεγαλλονήσου κατέστησε σαφές στο σύμβουλο ότι «δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε συνομιλίες χάριν των συνομιλιών, πετρα λατομειου τιμη εάν προηγουμένως δεν υπάρξει κοινή δήλωση, που θα περιλαμβάνει τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού», όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.



Ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την ανησυχία του για τις θέσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από τις προσπάθειες για διαμόρφωση κοινής δήλωσης.



Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «ήταν κατ' ιδίαν η συνάντηση» και πρόσθεσε ότι δεν θα υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.



Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης είχε δηλώσει πως κατά τη συνάντηση θα ξεκαθαρίζονταν πράγματα, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «εκείνο που γνωρίζω ήταν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν πολύ έντονος στις θέσεις του τόσο για τα τελευταία γεγονότα όσο και για το ρόλο των Ηνωμένων Εθνών όπως αυτές συνοψίζονται στα ψηφίσματα».



Ερωτηθείς από το ΑΜΠΕ εάν ο πρόεδρος Αναστασιάδης προτίθεται να στείλει απεσταλμένο του στο Μπαν Γκι Μουν, λατομεια πηλιου ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «αυτά θα τα καθορίσουμε και σε επίπεδο εθνικού συμβουλίου και τις επόμενες μέρες θα έχουμε πολύ καιρό να σκεφτούμε». Επιπλέον, επισήμανες ότι οι διαβουλεύσεις για κοινή δήλωση συνεχίζονται.



Από την πλευρά του, ο κ. Ντάουνερ τόνισε: «Όλοι καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια για την κοινή δήλωση, είναι ένα πολύ σημαντικό συστατικό στη διαδικασία και ο γενικός γραμματέας επιθυμεί να δει τους δύο ηγέτες να συμφωνούν επί μιας κοινής δήλωσης και έτσι συνεχίζουμε να προχωρούμε με αυτό».



Κληθείς να σχολιάσει το χρονοδιάγραμμα που φέρεται να τέθηκε από το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ για το θέμα του κοινού ανακοινωθέντος, ο κ. Ντάουνερ υποστήριξε ότι ο γραμματέας δεν είπε κάτι τέτοιο. «Αντιλαμβάνομαι ότι έχει ερμηνευθεί έτσι, αλλά ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα απλώς παρέπεμψε στο γεγονός ότι θα ερχόμουν στην Κύπρο αυτή τη βδομάδα και ότι ο γενικός γραμματέας θα ήθελε να δει ένα κοινό ανακοινωθέν». Αυτό, πετρα λατομειου τιμη όμως, δεν σημαίνει στο τέλος της βδομάδας αυτής και δεν σημαίνει ότι αν δεν συμφωνηθεί τότε θα υπάρξουν συνέπειες, πρόσθεσε. «Είναι σημαντικό να το κατανοήσουμε αυτό και να μη λέμε, όπως πολλά ΜΜΕ έχουν αναφέρει, ότι πρόκειται για τελεσίγραφο», κατέληξε.



Ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, δήλωσε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά κατέθεσε τις τελευταίες προτάσεις της προχθές και επανέλαβε ότι σε περίπτωση που δεν γίνουν αποδεκτές, η διαδικασία πρέπει να τερματισθεί. Είπε μάλιστα ότι έγινε ανταλλαγή προτάσεων και αντιπροτάσεων τέσσερις ή πέντε φορές.



ακανονιστες πλακες Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της...Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.



Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.



"Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων", δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.



Η έκθεση με τίτλο "Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;" βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.



Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.



Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.



Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, πετρα λατομειου τιμη κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.



Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.



"Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες", σύμφωνα με την έρευνα.



Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.



Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.



Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.



Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.


ακανονιστες πλακες Στον ΟΗΕ η πρόταση της Ρωσίας για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας

Με πρωτοβουλία Ομπάμα και τη σύμφωνη γνώμη Ολάντ και Κάμερον - Στις 4 τα ξημερώματα το διάγγελμα του αμερικανού προέδρου στον αμερικανικό λαό - Άσαντ: Θα ήταν προδοσία να παραιτηθώ τώρα, είμαι η ελπίδα των ΣύρωνΡαγδαίες είναι οι διπλωματικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Συρίας καθώς στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έρχεται με πρωτοβουλία του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα η ρωσική πρόταση για διεθνή έλεγχο του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, όπως μετέδωσε νωρίτερα το Associated Press, επικαλούμενο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.



Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο ο αμερικανός πρόεδρος είχε για το θέμα επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Ολάντ, και τον βρετανό πρωθυπουργό, ακανονιστες πλακες Ντέιβιντ Κάμερον, οι οποίοι αποδέχθηκαν την πρωτοβουλία Ομπάμα για εμπλοκή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την εφαρμογή της ρωσικής πρότασης.



Όπως είπε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος, οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να συνεργαστούν με τη Ρωσία και την Κίνα «για να εξεταστεί σοβαρά η βιωσιμότητα της ρωσικής πρότασης να τεθούν όλα τα συριακά χημικά όπλα και τα συναφή υλικά υπό τον πλήρη έλεγχο της διεθνούς κοινότητας ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η επαληθεύσιμη και εκτελεστή καταστροφή τους».

 

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση από τον γάλλο υπουργό Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να καταθέσει σχέδιο απόφασης για την υλοποίηση της ρωσικής πρότασης που προβλέπει τον «έλεγχο» και την «καταστροφή» των χημικών όπλων της Συρίας, αλλά και την χρήση βίας στην περίπτωση που η Δαμασκός δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις της.



Σε μια παράλληλη εξέλιξη ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, αναμένεται να συνομιλήσει για το θέμα σήμερα, Τρίτη, με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.



«Πρέπει να την εξετάσουμε. Ερευνούμε την κάθε πλευρά της. Οι Ρώσοι υποτίθεται ότι θα θέσουν την πρόταση σε εμάς», δήλωσε ο Κέρι στο Καπιτώλιο συμπληρώνοντας πως θα συνομιλούσε με τον Λαβρόφ μετά την παρέμβασή του ενώπιον της επιτ ροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.



Ο υπουργός Εξωτερικών συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση Ομπάμα εξετάζει τη ρωσική πρόταση και κατά πόσο αυτή θα συμφωνήσει με τον στόχο των ΗΠΑ να δοθεί ένα τέλος στην χρήση χημικών στη Συρία.





Περιμένοντας το διάγγελμα Ομπάμα
Και όλα αυτά συμβαίνουν την �ΕλλάδαΕλλάδας</a>) αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό για την υπόθεση της Συρίας στη σκια των τελευταίων εξελίξεων. Ο Ομπάμα στις έξι τηλεοπτικές συνεντεύξεις που παραχώρησε τη Δευτέρα ομολόγησε ότι η πρόταση της Ρωσίας μπορεί να αποτελέσει «πιθανή διέξοδο» από την κρίση και «σημαντική εξέλιξη», αποκαλύπτοντας ότι τη συγκεκριμένη πρόταση συζήτησε με το Ρώσο ομόλογό του κατά τη συνάντησή τους στην Αγία Πετρούπολη, στο περιθώριο της Συνόδου των G20.

 

Δείγμα, τέλος, των καταιγιστικών εξελίξεων είναι ότι αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η συζήτηση στο Κογκρέσο επί της πρότασης του αμερικανού προέδρου για στρατιωτική επιχείρηση κατά της Συρίας.



Άσαντ: Θα ήταν προδοσία να παραιτηθώ τώρα
Σε δηλώσεις του λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της αποδοχής της ρωσικής πρότασης από τη Συρία, ο Άσαντ είπε ότι θα ήταν προδοσία αν αποχωρούσε τώρα από την εξουσία.



«Έχω υποχρέωση στη χώρα μου, εκτός κι αν οι πολίτες θέλουν να παραιτηθώ», ανέφερε ο Σύρος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Κάποιοι λένε ότι έχω όλες τις εγγυήσεις αν θέλω να φύγω, όλα τα λεφτά και ό,τι θέλω. Φυσικά τα αγνοώ όλα αυτά».



«Είμαι πρόεδρος για να βοηθάω τον λαό της Συρίας», είπε στη συνέχεια ο 'Ασαντ και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να είναι η ελπίδα των Σύρων, όχι των Αμερικανών, ούτε των Γάλλων.



Σύμφωνα με τον Άσαντ η Συρία πρέπει να απαλλαχθεί από τους τρομοκράτες και τους εξτρεμιστές.



«Αν δεν τους ξεφορτωθούμε θα επηρεάσουν τις επόμενες γενιές», είπε και απευθυνόμενος στους Αμερικανούς τόνισε: «Εσείς τι θα κάνατε αν τρομοκράτες από διαφορετικές περιοχές εισέβαλαν στην χώρα σας και σκότωναν χιλιάδες πολίτες;».



«Όταν οι δυτικές χώρες πάψουν να υποστηρίζουν τους τρομοκράτες και τις μαριονέτες όπως η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία, το πρόβλημα της Συρίας θα λυθεί πιο εύκολα. Αν οι ΗΠΑ θέλουν να υποστηρίζουν την Αλ-Κάιντα ας το κάνουν. Αλλά να μην μιλούν για "επαναστάτες" γιατί οι περισσότεροι ανήκουν πλέον στην Αλ-Κάιντα».



Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Σύρος πρόεδρος προχώρησε σε δηλώσεις στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της χώρας, λέγοντας πως η Δαμασκός αποδέχεται την πρόταση να παραδώσει το χημικό οπλοστάσιό της ώστε «να μη χυθεί αίμα του συριακού λαού».

ακανονιστες πλακες
source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/605129/sunadisi-anastasiadi-me-ton-eidiko-sumvoulo-tou-oie/

ακανονιστες πλακες…