Κυβέρνηση οικονομία Συνασπισμού ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ - Διεθνή - Νέα επταετή θητεία για τον Ιμομάλι Ραχμόν

From nmnwiki
Jump to navigation Jump to search

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

- Διεθνή - Νέα επταετή θητεία για τον Ιμομάλι Ραχμόν ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Ο πρόεδρος του Τατζικιστάν Ιμομάλι Ραχμόν επανεξελέγη για μια τέταρτη επταετή θητεία στις χθεσινές προεδρικές εκλογές, συγκεντρώνοντας το 83,6% των ψήφων μετά την καταμέτρηση του συνόλου των ψήφων, ανακοίνωσε σήμερα η Κεντρική Εκλογική Επιτ ροπή (CEC).



"Ο Εμομαλί Ραχμόν συγκέντρωσε 3,23 εκατομμύρια ψήφους, ποσοστό 83,6%", τόνισε η CEC την επομένη των εκλογών.



Ο ηλικίας 61 ετών Ραχμόν ξεπερνά έτσι το ρεκόρ του στις προηγούμενες εκλογές του 2006, όταν συγκέντρωσε το 79,3% των ψήφων.



Συνολικά έξι υποψήφιοι συμμετείχαν στις εκλογές αυτές, στις οπ�κόμμακόμματα</a> της αντιπολίτευσης.



Οι πέντε από τους υποψηφίους αυτούς ήσαν ελάχιστα γνωστοί στο ευρύ κοινό. Σύμφωνα με παρατηρητές, η συμμετοχή τους στόχο είχε να δώσει ένα πλουραλιστικό χαρακτήρα στην εκλογική διαδικασία.



Ο ΟΑΣΕ, ο οποίος σε έκθεσή του υπογραμμίζει ότι δεν υπήρξε φανερή προεκλογική διαδικασία από την πλευρά των άλλων υποψηφίων πέραν του προέδρου, θα δώσει σήμερα στη δημοσιότητα τις παρατηρήσεις του για την ψηφοφορία.



Ο Εμομάλι Ραχμόν, ο οποίος βρίσκεται στην ηγεσία της χώρας του από το 1992 όταν ανέτρεψε μια κυβέρνηση συνασπισμού που είχε αναλάβει την εξουσία μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, επανεξελέγη για μια νέα επταετή θητεία, η οποία κατέστη εφικτή ύστερα από τροποποίηση του συντάγματος το 2013. Αυτό θα τού επιτρέψει να παραμείνει στην εξουσία ως το 2020.



Επί της ηγεσίας του, η οικονομία του Τατζικιστάν πήγε από το κακό στο χειρότερο. Για το λόγο αυτό χιλιάδες Τατζίκοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους για να εργαστούν στο εξωτερικό, κυρίως στα ναυπηγεία της Ρωσίας.



ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη - δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, ιδιωτικοσ ντετεκτιβ τιμεσ στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ντετεκτιβ πειραιασ ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β' Αθηνών.



Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.



Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.



Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας... πανικό στους απόντες.



Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν... τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.



Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».



Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, ντετεκτιβ πειραιασ πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Νορβηγία: Ο Μπρέιβικ στη φυλακή, το κόμμα του στη Βουλή!

Η νικήτρια κεντροδεξιά Ερνα Σόλμπεργκ ετοιμάζεται να σχηματίσει Συνασπισμό με το ακροδεξιό κόμμα της Προόδου
Δύο χρόνια μετά το μακελειό που συγκλόνισε την Νορβηγία και ολόκληρο τον κόσμο με πρωταγωνιστή τον ακροδεξιό Αντερς Μπρέβικ που σκότωσε 77 ανθρώπους στο νησί Ουτόγια, η ακροδεξιά αναμένεται να ανέβει στην κυβέρνηση.


Μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν εχθές Δευτέρα, από τις οποίες αναδείχθηκε νικήτρια η κεντροδεξιά Ερνα Σόλμπεργκ με το Συντηρητικό κόμμα, η «Σιδηρά Ερνα» ετοιμάζεται να σχηματίσει κυβέρνηση με το ακροδεξιό κόμμα της Προόδου που τάσσεται κατά της μετανάστευσης, ντετεκτιβ τιμεσ θεσσαλονικη και του οποίου μέλος ήταν και ο Μπρέιβικ.


Όπως έδειχναν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις η Σόλμπεργκ αναμενόταν να εκτοπίσει τους Εργατικούς του Γιενς Στόλτενμπεργκ, μετά την παραδοχή ήττας του οποίου η « Μέρκελ του Βορρά», ντετεκτιβ τιμεσ θεσσαλονικη όπως πολλοί την χαρακτηρίζουνκόμμακόμματα</a> της κεντροδεξιάς».


Την ώρα που ο νορβηγικός λαός φαίνεται πως τιμώρησε τον κεντροαριστερό Στόλτενμπεργκ κατηγορώντας τον πως δεν επένδυσε τα έσοδα της χώρας από το πετρέλαιο ώστε να ενισχύσει την οικονομία της Νορβηγίας, η Σόλμπεργκ, χαμογελαστή και πιο προσιτή από ό,τι στο παρελθόν, ντετεκτιβ τιμεσ θεσσαλονικη υποσχόταν φοροαπαλλαγές και ιδιωτικοποιήσεις.


Βέβαια, παρά τα χαμόγελα αν τελικά προχωρήσει σε Συνασπισμό με το κόμμα της Προόδου, μπορεί να αποτρέψει άλλους πιθανούς συμμάχους της, όπως Χριστιανοδημοκράτες και τους Φιλελεύθερους, οι οποίοι βλέπουν με σκεπτικισμό αυτή τη συγκατοίκηση.


Την ίδια στιγμή, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι πλέον το κόμμα της Προόδου της Σιβ Γιένσεν ακολουθεί την πολ�κόμμακόμματα</a> σχετικά με το ζήτημα της μετανάστευσης.


«Το κόμμα της Προόδου δεν έχει καμία σχέση με όσα έκανε ο Μπρέιβικ. Είναι άσχετο θέμα. Κανένας Νορβηγός με ελάχιστη νοημοσύνη δε συνδέει τον Μπρέιβικ με το κόμμα σήμερα», δήλωσε ο Κέτιλ Κόλσρουντ της συντηρητικής Εφημερίδας Aftenposten.


Ωστόσο, οι επιζώντες του μακελειού στο νησί Ουτόγια δεν έχουν την ίδια άποψη.


«Με τρομοκρατεί το γεγονός ότι το κόμμα της Προόδου μπορεί να αναλάβει εξουσία. Κάποια από τα πιο σημαντικά στελέχη του ακολουθούν ακόμα σκληρή ρητορική κατά της μετανάστευσης. Αυτού του είδους η ρητορική θα οδηγήσει σε ακόμα πιο εχθρικό κλίμα», δήλωσε ο 29χρονος επιζών Βέγκαρντ Γκρόσλι Βενεσλαντ.


Από την πλευρά της η Γιένσεν υποστηρίζει πως το κόμμα της είναι «φιλελεύθερο» και απορρίπ ΤΕΙ την ετικέτα του «λαϊκισμού». Παρόλα αυτά ίσως οι θέσεις της απομακρύνουν τους συμμάχους της Σόλμπεργκ και αν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε η νεοεκλεγείσα πρωθυπουργός αναμένεται να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας


Συνασπισμό μοναχά με την Γιένσεν.


ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ
source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=274321&catID=4

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…