Κυβέρνηση κυβέρνηση Σνόουντεν ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ - Διεθνή - Βραζιλία: Δεν σκοπεύει να χορηγήσει άσυλο στον Σνόουντεν

From nmnwiki
Jump to navigation Jump to search

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

- Διεθνή - Βραζιλία: Δεν σκοπεύει να χορηγήσει άσυλο στον Σνόουντεν ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Η Βραζιλία δεν σκοπεύει να χορηγήσει άσυλο στον πρώην υπάλληλο των αμερικανικών Υπηρεσιών Εθνικής Ασφάλειας (NSA), πλακα καρυστου Έντουαρντ Σνόουντεν, παρά το γεγονός ότι αυτός προσφέρθηκε να βοηθήσει στις έρευνες σχετικά με τις αποκαλύψεις ότι οι ΗΠΑ κατασκοπεύουν την πρόεδρο αλλά και πολίτες της χώρας, αναφέρει σε δημοσίευμά της η τοπική Εφημερίδα Folha de S.Paolo.



Σύμφωνα με το άρθρο, το οποίο επικαλείται δηλώσεις ανώνυμων κΒραζιλίαΒραζιλίας</a> δεν ενδιαφέρεται να διερευνήσει τις καταγγελίες σχετικά με τα αμερικανικά προγράμματα παρακολούθησης που αποκάλυψε ο Σνόουντεν και δεν σκοπεύει να του χορηγήσ�ΒραζιλίαΒραζιλίας</a>», η οποία δημοσιεύτηκε στην Folha και τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, ο Σνόουντεν προσφέρεται να βοηθήσει την κυβέρνηση της χώρας στις έρευνες σχετικά με τις καταγγελίες για κατασκοπεία, συμπεριλαμβανομένων αυτές που αφορούν στις προσωπικές επικοινωνίες της προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ.



«Έχω εκφράσει την επιθυμία μου να βοηθήσω, όπου κρίνεται σκόπιμο και θεμιτό, αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ εργάζεται πολύ σκληρά προκειμένου να περιορίσει την ικανότητά μου να πράξω κάτι τέτοιο», αναφέρει ο Σνόουντεν στην επιστολή του.



Ο πρώην υπάλληλος της NSA ζει, το παρόν διάστημα, στη Ρωσία αφού του έχει χορηγηθεί προσωρινό άσυλο, το οποίο ωστόσο λήγει τον Αύγουστο. Προηγουμένως, είχε ζητήσει άσυλο από τη Βραζιλία, μεταξύ άλλων χωρών, αλλά η κυβέρνηση της χώρας δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά του. Ενώ ο Σνόουντεν στην επιστολή του δεν κάνει νέα έκκληση στη Μπραζίλια για τη χορήγηση ασύλου, αφήνει να εννοηθεί ότι οποιαδήποτε συνεργασία με τις αρχές της χώρας θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα εκπληρωθεί αυτό το αίτημά του.



«Έως ότου κάποια χώρα μου χορηγήσει μόνιμο πολιτικό άσυλο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα συνεχίσει να παρεμβαίνει ώστε να εξασφαλίσει τη σιωπή μου», γράφει ο Σνόουντεν στην επιστολή.



ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη - δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β' Αθηνών.



Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.



Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.



Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας... πανικό στους απόντες.



Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν... τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.



Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».



Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, Πρέκια πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».
Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της...Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.



Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.



"Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων", δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.



Η έκθεση με τίτλο "Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;" βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, Πλάκες Καρύστου την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.



Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.



Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.



Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.



Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, πετρες το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.



"Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες", σύμφωνα με την έρευνα.



Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.



Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, σκεπές ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.



Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, πετρες καρυστου τιμες ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.



Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.




ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ
source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=284315&catID=4

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ…