Ιταλία Ιταλία ανεργία ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Στο υψηλότερο ποσοστό από το 1977 η ανεργία στην Ιταλία

From nmnwiki
Jump to navigation Jump to search

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Νέο αρνητικό ρεκόρ σημείωσε η ανεργία στην Ιταλία τον Σεπτέμβριο, με το ποσοστό των άνεργων να φθάνει το 12,5%, αυξανόμενο κατά......

Στο υψηλότερο ποσοστό από το 1977 η ανεργία στην Ιταλία ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Διαμορφώθηκε στο 12,5% το Σεπτέμβριο




Νέο αρνητικό ρεκόρ σημείωσε η ανεργία στην Ιταλία τον Σεπτέμβριο, πλακες καρυστου με το ποσοστό των άνεργων να φθάνει το 12,5%, αυξανόμενο κατά 0,1% σε σχέση με τον Αύγουστο και κατά 1,6% σε ετήσια βάση, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (Istat).



Όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πετρες δαπεδου πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό το οποίο έχει καταγραφεί από το 1977. Μάλιστα πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί αφότου άρχισαν να τηρούνται σχετικές στατιστικές σε μηνιαία (2004) και σε τριμηνιαία (1977) βάση.



Σύμφωνα με εποχικά προσαρμοσμένα δεδομένα, ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι αναζητούν εργασία στην Ιταλία ανήλθε σε 3,194 εκατ. πρόσωπα στη χώρα, αριθμός ο οποίος είναι αυξημένος κατά 0,9% σε σχέση με την Αύγουστο (+29.000) και κατά 14% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι (+391.000), τσιμεντοπλακες πεζοδρομιου τιμες διευκρίνισε το Istat.



Μεταξύ των νέων 15-24 που θεωρούνται ο ενεργός πληθυσμός από την άποψη της απασχόλησης η ανεργία κατέγραψε επίσης νέο ρεκόρ, φθάνοντας το 40,4% τον Σεπτέμβριο (654.000 πρόσωπα), δηλαδή ένα ποσοστό αυξημένο κατά 0,2% σε σχέση με τον Αύγουστο και κατά 4,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι. Πάνω από ένας στους δέκα (10.9%) αναζητούν εργασία σε αυτό το ηλικιακό φάσμα, σύμφωνα με το Istat. Και για αυτή την κατηγορία το ποσοστό είναι το υψηλότερο αφότου άρχισαν να τηρούνται στατιστικές.




ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του ReutersΠαράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.



Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.



Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, πλακακι πετρα το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, Πέτρα Συκής κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.



Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.



Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, Πέτρα Συκής η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, μοντερνοι κηποι η Σλοβακία και η Σλοβενία.



Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».



Σύμφωνα με το έγγραφο, πλακες καρυστου το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr




Η «Οδύσσεια» του ιταλού δημοσιογράφου στη Συρία

Συνεχείς εξευτελισμούς υποστηρίζει ότι έζησε στη Συρία ο δημοσιογράφος που κρατήθηκε όμηρος επί 152 ημέρεςΤους καθημερινούς εξευτελισμούς που υπέστη επί 152 ημέρες αφηγήθηκε ο ειδικός απεσταλμένος της ιταλικής Εφημερίδας Λα Στάμπα Ντομένικο Κίρικο ο οποίος απήχθη τον Απρίλιο στη Συρία κι απελευθερώθηκε την περασμένη Κυριακή, τονίζοντας ότι ο ίδιος και ο Βέλγος συγκρατούμενός του Πιερ Πιτσινέν αντιμετωπίζονταν "σαν ζώα".



Ο 62χρονος δημοσιογράφος, που επέστρεψε στην Ιταλία τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα, αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο σε ένα κείμενο που δημοσιεύεται σήμερα στο πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας και συνοδεύεται από πολλές φωτογραφίες.



Ο Κίρικο και ο Πιτσινέν μπήκαν στη Συρία στις 6 Απριλίου, με τη σύμφωνη γνώμη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Απήχθησαν ενώ βρίσκονταν στα περίχωρα του Κουσέιρ, μιας πόλης κοντά στα σύνορα με το Λίβανο η οποία εκείνη την περίοδο πολιορκείτο από άνδρες της οργάνωσης Χεζμπολάχ.



Αφού, κατά πάσα πιθανότητα, τους πρόδωσαν οι δύο άνδρες που τους συνόδευαν, οι όμηροι οδηγήθηκαν σε ένα σπίτι όπου τους ξυλοκόπησαν. Οι απαγωγείς, ο επικεφαλής των οποίων είπε ότι λεγόταν Άμπου Άμαρ, είναι αντάρτες, επενδυση τοιχου με τεχνητη πετρα μέλη της Αλ Φαρούκ. Μολονότι η Δύση διαπραγματεύεται με αυτήν την οργάνωση, ο δημοσιογράφος χαρακτηρίζει τα μέλη της "γκάνγκστερ" που εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να θέσουν υπό τον έλεγχό τους εδάφη, "να ληστέψουν τον πληθυσμό, να απαγάγουν ανθρώπους και να γεμίσουν τις τσέπες τους".



Από την ημέρα εκείνη, ξεκίνησε η "οδύσσεια" των δύο ανδρών, μια "τρομερή και δύσκολη" περιπέ ΤΕΙα καθώς οι απαγωγείς τους προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τους διώκτες τους και κατά διαστήματα επέστρεφαν στις κρυψώνες τους. Τον Ιούνιο, υπό την πίεση της Χεζμπολάχ, αναγκάστηκαν να φύγουν μαζί με όλους τους κατοίκους της περιοχής προς τη Χομς: συνολικά 5.000-6.000 άνθρωποι, "άνδρες, γυναίκες και παιδιά, ανάπηροι και ηλικιωμένοι περπατούσαν επί δώδεκα ώρες, επί δύο συνεχόμενες νύχτες, διασχίζοντας την ύπαιθρο" ανέφερε.



Κατά τη διάρκεια αυτής της "εξόδου" ο Κίρικο ζήτησε από τον Άμπου Άμαρ ένα τηλέφωνο για να επικοινωνήσει με την οικογένειά του και εκείνος αρνήθηκε, γελώντας, να του δώσει το δικό του. Ένας στρατιώτης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που ήταν τραυματισμένος στα πόδια του έδωσε τελικά το κινητό του. "Αυτή ήταν η μοναδική χειρονομία συμπόνιας που έλαβα μέσα σε 152 ημέρες", γράφει στο τετρασέλιδο άρθρο του. "Ακόμη και τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι προσπαθούσαν να μας βλάψουν. Το λέω ίσως ηθικολογώντας όμως στη Συρία γνώρισα πραγματικά τη χώρα του Κακού", συνεχίζει.



Ο ίδιος και ο συγκρατούμενός του αντιμετωπίζονταν "σαν ζώα", τους έκλειναν "σε μικρά δωμάτια με κλειστά παράθυρα παρά την αποπνικτική ζέστη" και υποχρεώνονταν να τρώνε τα αποφάγια των απαγωγέων τους.



"Σ' όλη μου τη ζωή, δεν γνώρισα ποτέ τέτοιον καθημερινό εξευτελισμό, να με εμποδίζουν να κάνω ακόμη και τα απλούστερα πράγματα", εξήγησε προσθέτοντας ότι σε δύο περιπτώσεις οι δεσμοφύλακές τους απείλησαν να τον σκοτώσουν: "μου κόλλησαν το κεφάλι στον τοίχο και πλησίασε την κάννη στον κρόταφό μου (...) ατέλειωτες στιγμές κατά τις οποίες ντρέπεσαι (...) και εξοργίζεται με τον ίδιο σου τον φόβο".




ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ
source: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/602446/sto-upsilotero-pososto-apo-to-1977-i-anergia-stin-italia/

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ…