Θεσσαλονίκη Φωτογραφήθηκε Θεσσαλονίκη κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη Eshop Στο ΚΘΒΕ ο Παπούλιας

From nmnwiki
Jump to navigation Jump to search

κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop Το έργο του Μπέρτολτ Μπρέχτ «Η πτωτική άνοδος του Αρτούρου Ούι» μια δραματική παραβολή του Γερμανού δραματουργού για τον Αδόλφο Χίτλερ......

Στο ΚΘΒΕ ο Παπούλιας κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop Παρακολούθησε έργο του Μπρέχτ




Το έργο του Μπέρτολτ Μπρέχτ «Η πτωτική άνοδος του Αρτούρου Ούι» μια δραματική παραβολή του Γερμανού δραματουργού για τον Αδόλφο Χίτλερ, τις συνθήκες γέννησης, ανόδου αλλά και της μοιραίας ανάσχεσης του ναζισμού, παρακολούθησε χθες το βράδυ στη σκηνή του Βασιλικού θεάτρου του ΚΘΒΕ στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας.



Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παράσταση του έργου - το οποίο, όπως είπε στη διάρκεια του διαλείμματος στον διευθυντή του θεάτρου κ.Γιάννη Βούρο και τα μέλη του Δ.Σ που τον συνόδευαν, kataskevi istoselidas είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει σε ένα από τα ...500 ανεβάσματα του Στο ιστορικό θέατρο που ίδρυσε ο Μπ.Μπρέχτ στο Βερολίνο - το Μπερλίνερ Ανσάμπλ, πριν από πολλά χρόνια.



Ο κ. Παπούλιας χειροκρότησε με ενθουσιασμό τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της απόλυτα σύγχρονης (παρότι γράφτηκε πριν 72 ακριβώς χρόνια) μπρεχτικής αλληγορίας, ενώ στο τέλος της παράστασης ανέβηκε στη σκηνή, όπου είχε ολιγόλεπτη συνομιλία και φωτογραφήθηκε με τον πολυμελή θίασο.








κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop ΑΠΘ: Αδυναμία εγγραφών πρωτοετών φοιτητών

Λόγω των επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών του Διοικητικού Προσωπικού του πανεπιστημίου, οι γραμματείες των Τμημάτων βρίσκονται σε αδυν�Αριστοτέλειου πανεπιστημίουΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκης</a></a> ( ΑΠΘ) ανακοινώθηκε ότι, εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών του Διοικητικού Προσωπικού του πανεπιστημίου, οι γραμματείες των Τμημάτων βρίσκονται σε αδυναμία διεκπεραίωσης των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών.



Για τον λόγο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του ΑΠΘ, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά.
"Δεν υπάρχει προνόμιο στον πόνο"


Μετά τη μεγάλη επιτυχία της ταινίας «Σμύρνη η καταστροφή μια κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922», προώθηση site η σκηνοθέτις Μαρία Ηλιού, επανέρχεται αυτήν την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες και στο Μουσείο Μπενάκη, website development με ένα ντοκιμαντέρ γεμάτο άγνωστες εικόνες, ξεχασμένες σε «κλειστά αρχεία» της ευρώπης και της Αμερικής, για τον Διωγμό και την Ανταλλαγή του ελληνικού και τουρκικού πληθυσμού από το 1922 έως το 1924.



Η έρευνά της για τον βίαιο διωγμό των Ελλήνων και στη συνέχεια, για τους χιλιάδες αφανείς «ανταλλάξιμους» χριστιανούς και μουσουλμάνους ανάμεσα στις δύο χώρες, που ξεριζώθηκαν υποχρεωτικά από τις εστίες τους, επικεντρώνεται και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, χωρίς εθνικιστικές εξάρσεις, γιατί «δεν υπάρχει προνόμιο στον πόνο», αναγνωρίζει η σκηνοθέτις.



Έτσι στην ταινία «Από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, προσφορά κατασκευής ιστοσελίδας pdf Διωγμός και Ανταλλαγή Πληθυσμών, Τουρκία- Ελλάδα 1922-1924», δίνεται βήμα σε πρόσφυγες πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, να αφηγηθούν από κοινού το βίωμα του ξεριζωμού από τις χαμένες πατρίδες και της εγκατάστασης τους στις νέες, όπως αυτό πέρασε από γενιά σε γενιά στις προσφυγικές οικογένειες.



Όπως στον Σάνο Χάλο από τον Πόντο, σχεδιασμος λογοτυπου την Ανθούλα Ρουμελιώτη από την Πέργαμο, την Καλλιόπη Γεωργιάδου από την Καππαδοκία ή τον Χασνού Καραμάν από το Ηράκλειο και τη Μουφιντέ Πεκίν από τα Χανιά.



Η προηγούμενη ταινία για τη Σμύρνη και η καινούργια, «Από τις δυο πλευρές του Αιγαίου», λειτουργούν ανεξάρτητα αλλά και αποτελούν μια ενότητα.



«Η πρώτη ταινία» εξηγεί η κ. Ηλιού, «μιλούσε για τους Έλληνες και τους Αρμένιους που χάθηκαν στην Καταστροφή αλλά συγχρόνως θύμιζε ότι η Σμύρνη είναι μια πόλη και μια έννοια που συνδέεται με τον κοσμοπολιτισμό και τη χαρά της ζωής. Η δεύτερη, που διηγείται την ιστορία του Διωγμού και του ξεριζωμού, έγινε με την ελπίδα πως τόσα χρόνια μετά τα δραματικά γεγονότα του 1922-1924 μπορούμε να διηγηθούμε ολόκληρη την ιστορία και από τις δυο πλευρές του Αιγαίου...τιμώντας τον κόσμο που χάθηκε, τον κόσμο που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις εστίες του, κατασκευη ιστοσελιδασ τιμη αλλά επίσης τιμώντας και την επιστήμη της ιστορίας».



Η «ανταλλαγή», ηλεκτρονικο μαρκετινγκ σημειώνει ο ιστορικός σύμβουλος της ταινίας Αλέξανδρος Κιτροέφ, «ήταν κατά πολύ μια εκ των υστέρων αναγνώριση του γεγονότος πως χιλιάδες Έλληνες της Μικράς Ασίας είχαν ξεριζωθεί και είχαν φύγει από την Τουρκία.



Ο συνολικός αριθμός προσφύγων που έφθασε στην Ελλάδα ήταν 1,3 εκατομμύρια αλλά από αυτούς 1.100.000 εκδιώχθηκαν και μόνο 180.000 ανταλλάχθηκαν λόγω της Συνθήκης της Λωζάννης.




Οι Μουσουλμάνοι που έφυγαν από την Ελλάδα μετά το 1923 με την Συνθήκη ήταν περίπου 355.000».



Εκτός από τον ιστορικό Αλέξανδρο Κιτροέφ, προωθηση ιστοσελιδων στην ταινία συμμετέχει επίσης, ο Μπρους Κλαρκ, συγγραφέας του βιβλίου «Δύο φορές ξένος», ο καθηγητής Θάνος Βερέμης, ο τούρκος ιστορικός Τσαγκλάρ Κεϊντέρ, ο οποίος επισημαίνει μεταξύ άλλων το κενό της τουρκικής ιστοριογραφίας για τη Μικρά Ασία, ο εκλιπών πολιτικός επιστήμονας Χάρης Ψωμιάδης και άλλοι διακεκριμένοι καθηγητές και ερευνητές.



Η ταινία βγαίνει στις αθηναϊκές αίΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκης</a> και Κυριακές πρωί, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Κουμπάρη από τις 15/9 έως 6/10. Σύντομα αναμένεται να κάνει πρεμιέρα και στην Κώνσταντινούπολη.




κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop
source: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/600890/sto-kthve-o-papoulias/

κατασκευη ιστοσελιδασ με wordpress ιστοσελιδων κατασκευη eshop…