Ελλάδα Ελλάδα Τουρκία ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Για σημαντική πρόοδο στο Κυπριακό κάνει λόγο ο ΟΗΕ

From nmnwiki
Jump to navigation Jump to search

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ «Σημαντική πρόοδος» επιτεύχθηκε στο κοινό ανακοινωθέν, πετρες καρυστου μέσω συζητήσεων και εποικοδομητικής εμπλοκής των Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, της Ελλάδας και της Τουρκίας, ανέφερε ο εκπρόσωπος του......

Για σημαντική πρόοδο στο Κυπριακό κάνει λόγο ο ΟΗΕ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Ικανοποίηση Μπαν Γκι Μουν για το σημερινό κοινό ανακοινωθέν




«Σημαντική πρόοδος» επιτεύχθηκε στο κοινό ανακοινωθέν, μέσω συζητήσεων και εποικοδομητικ�ΕλλάδαΕλλάδας</a> και της Τουρκίας, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, πετρες καρυστου τιμες απαντώντας σε σχετική ερώτηση.



Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι, παρά το γεγονός ότι αυτή η δουλειά δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, ο Γενικός Γραμματέας ελπίζει ότι θα οδηγήσει σε επιτυχή έκβαση σύντομα, πετρες όπως σημείωσε.



ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ "Δεν υπάρχει προνόμιο στον πόνο"


Μετά τη μεγάλη επιτυχία της ταινίας «Σμύρνη η καταστροφή μια κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922», πετρα καρυστου η σκηνοθέτις Μαρία Ηλιού, επανέρχεται αυτήν την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες και στο Μουσείο Μπενάκη, με ένα ντοκιμαντέρ γεμάτο άγνωστες εικόνες, πλακες καρυστου ξεχασμένες σε «κλειστά αρχεία» της ευρώπης και της Αμερικής, για τον Διωγμό και την Ανταλλαγή του ελληνικού και τουρκικού πληθυσμού από το 1922 έως το 1924.



Η έρευνά της για τον βίαιο διωγμό των Ελλήνων και στη συνέχεια, για τους χιλιάδες αφανείς «ανταλλάξιμους» χριστιανούς και μουσουλμάνους ανάμεσα στις δύο χώρες, που ξεριζώθηκαν υποχρεωτικά από τις εστίες τους, επικεντρώνεται και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, χωρίς εθνικιστικές εξάρσεις, γιατί «δεν υπάρχει προνόμιο στον πόνο», αναγνωρίζει η σκηνοθέτις.



Έτσι στην ταινία «Από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, Διωγμός και Ανταλλαγή Πληθυσμών, Τουρκία- Ελλάδα 1922-1924», δίνεται βήμα σε πρόσφυγες πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, να αφηγηθούν από κοινού το βίωμα του ξεριζωμού από τις χαμένες πατρίδες και της εγκατάστασης τους στις νέες, όπως αυτό πέρασε από γενιά σε γενιά στις προσφυγικές οικογένειες.



Όπως στον Σάνο Χάλο από τον Πόντο, Πλάκες Καρύστου την Ανθούλα Ρουμελιώτη από την Πέργαμο, την Καλλιόπη Γεωργιάδου από την Καππαδοκία ή τον Χασνού Καραμάν από το Ηράκλειο και τη Μουφιντέ Πεκίν από τα Χανιά.



Η προηγούμενη ταινία για τη Σμύρνη και η καινούργια, «Από τις δυο πλευρές του Αιγαίου», πλακα καρυστου λειτουργούν ανεξάρτητα αλλά και αποτελούν μια ενότητα.



«Η πρώτη ταινία» εξηγεί η κ. Ηλιού, πετρες καρυστου «μιλούσε για τους Έλληνες και τους Αρμένιους που χάθηκαν στην Καταστροφή αλλά συγχρόνως θύμιζε ότι η Σμύρνη είναι μια πόλη και μια έννοια που συνδέεται με τον κοσμοπολιτισμό και τη χαρά της ζωής. Η δεύτερη, που διηγείται την ιστορία του Διωγμού και του ξεριζωμού, έγινε με την ελπίδα πως τόσα χρόνια μετά τα δραματικά γεγονότα του 1922-1924 μπορούμε να διηγηθούμε ολόκληρη την ιστορία και από τις δυο πλευρές του Αιγαίου...τιμώντας τον κόσμο που χάθηκε, τον κόσμο που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις εστίες του, αλλά επίσης τιμώντας και την επιστήμη της ιστορίας».



Η «ανταλλαγή», σημειώνει ο ιστορικός σύμβουλος της ταινίας Αλέξανδρος Κιτροέφ, «ήταν κατά πολύ μια εκ των υστέρων αναγνώριση του γεγονότος πως χιλιάδες Έλληνες της Μικράς Ασίας είχαν ξεριζωθεί και είχαν φύγει από την Τουρκία.



Ο συνολικός αριθμός προσφύγων που έφθασε στην Ελλάδα ήταν 1,3 εκατομμύρια αλλά από αυτούς 1.100.000 εκδιώχθηκαν και μόνο 180.000 ανταλλάχθηκαν λόγω της Συνθήκης της Λωζάννης.




Οι Μουσουλμάνοι που έφυγαν από την Ελλάδα μετά το 1923 με την Συνθήκη ήταν περίπου 355.000».



Εκτός από τον ιστορικό Αλέξανδρο Κιτροέφ, στην ταινία συμμετέχει επίσης, ο Μπρους Κλαρκ, πετρα καρυστου συγγραφέας του βιβλίου «Δύο φορές ξένος», ο καθηγητής Θάνος Βερέμης, ο τούρκος ιστορικός Τσαγκλάρ Κεϊντέρ, ο οποίος επισημαίνει μεταξύ άλλων το κενό της τουρκικής ιστοριογραφίας για τη Μικρά Ασία, ο εκλιπών πολιτικός επιστήμονας Χάρης Ψωμιάδης και άλλοι διακεκριμένοι καθηγητές και ερευνητές.



Η ταινία βγαίνει στις αθηναϊκές αίΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκης</a> και Κυριακές πρωί, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Κουμπάρη από τις 15/9 έως 6/10. Σύντομα αναμένεται να κάνει πρεμιέρα και στην Κώνσταντινούπολη.


ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Τσετσένοι και άλλοι Καυκάσιοι στο πλευρό των ανταρτών, λέει ο Σύρος ΥΠΕΞ

«Οι υπήκοοι τουλάχιστον 83 χωρών, που εξοπλίζονται και εκπαιδεύονται στην Τουρκία, μετέχουν στην επίθεση εναντίον της χώρας μας», σημείωσε ο ΜουάλεμΚαυκάσιοι, πετρες μεταξύ των οποίων και Τσετσένοι, μάχονται στο πλευρό των Σύρων ανταρτών, δήλωσε τη Δευτέρα ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουάλιντ Μουάλεμ κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Μόσχα.



«Οι υπήκοοι τουλάχιστον 83 χωρών, οι οποίοι εξοπλίζονται και εκπαιδεύονται στην Τουρκία, μετέχουν στην επίθεση εναντίον της χώρας μας», πετρες καρυστου σημείωσε ο Μουάλεμ κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Δούμας (κάτω Βουλή) Σεργκέι Ναρίσκιν.



«Μεταξύ αυτών, υπάρχουν εκείνοι που προέρχονται από τον Καύκασο, από την Τσετσενία (. . .). Είναι τρομοκράτες»", πρόσθεσε ο Μουάλεμ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, τις οποίες μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass.



Στα τέλη Ιουλίου η ρωσική Εφημερίδα «Κομερσάντ» έγραφε επικαλούμενη τον εκπρόσωπο των Τσετσένων αυτονομιστών ανταρτών, Ουζμάν Φερζάουλι, ότι τουλάχιστον εκατό Τσετσένοι λαμβάνουν στις μάχες στην Συρία στο πλευρό των Σύρων ανταρτών.



Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η πλειονότητα των Τσετσένων, οι οποίοι εισέρχονται στην Συρία μέσω Τουρκίας, προέρχονται από τον ρωσικό Καύκασο. Ωστόσο στο πλευρό των Σύρων ανταρτών πολεμούν επίσης και Τσετσένοι που είναι πρόσφυγες στην ευρώπη.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ
source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/622205/gia-simadiki-proodo-sto-kupriako-kanei-logo-o-oie/

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ…