Αποκρατικοποιήσεις αποκρατικοποιήσεις Μνημόνιο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΟΛΟΣ Αντίθετο στο ξεπούλημα κρατικής περιουσίας το ΔΗΚΟ

From nmnwiki
Jump to navigation Jump to search

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΟΛΟΣ Την αντίθεση του ΔΗΚΟ στην ιδιωτικοποίηση ημικρατικών οργανισμών και «στο ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας» επανέλαβε ο......

Αντίθετο στο ξεπούλημα κρατικής περιουσίας το ΔΗΚΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΟΛΟΣ Παπαδόπουλος: Όχι περιχαράκωση πίσω από συνθήματα, αλλά κατάθεση προτάσεων




Την αντίθεση του ΔΗΚΟ στην ιδιωτικοποίηση ημικρατικών οργανισμών και «στο ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας» επανέλαβε ο νέος πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος.



Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε, ωστόσο, ότι οι ιδιωτικοποιήσεις περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο και γι’ αυτό θα πρέπει να βρεθούν οι καλύτερες εναλλακτικές επιλογές, κάτι που όπως είπε, πιστεύει πως μπορεί να γίνει.



Σήμερα το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τους υπουργούς που προέρχονται από το ΔΗΚΟ για συζήτηση του θέματος, ενόψει της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΒΟΛΟΣ στην οποία θα συζητηθεί ο οδικός χάρτης για τις αποκρατικοποιήσεις.



Αυτό που χρειάζεται, είπε, είναι όχι περιχαράκωση πίσω από συνθήματα, αλλά κατάθεση προτάσεων στο πλαίσιο του ρεαλισμού.




ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΟΛΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΟΛΟΣ Η απάντηση Παυλόπουλου για τον προπηλακισμό του



«Εγώ δεν κρύφτηκα ποτέ. Ούτε στην Βουλή, ούτε στα υπουργικά γραφεία, ούτε στο πεζοδρόμιο. Πάντα κυκλοφορούσα με το κεφάλι ψηλά, χωρίς φρουρές και προστασία. Ακριβώς αυτό θα συνεχίσω να κάνω», ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ δήλωσε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στον Real fm για τον χθεσινό προπηλακισμό του. 


«Αυτά τα φαινόμενα, είναι βέβαιο ότι τα καταδικάζει κανείς και χαίρομαι γιατί τα καταδίκασε σύσσωμος ο κόσμος. Υπάρχει κάμποσος κόσμος που βλέποντας τις χθεσινές εικόνες, είπε καλά του έκανε. Αυτό πρέπει να το δούμε. Αυτό δείχνει μια μεταβολή στην κοινωνία και όσο δεν επουλωθούν οι πληγές αυτής της κοινωνικής έκρηξης, τότε δεν θα φτάνει η καταδίκη», είπε ο πρώην υπουργός.


«Αυτή τη στιγμή, το κοινωνικό κράτος έχει υποστεί βαρύτατα πλήγματα τα οποία αγγίζουν τον κοινωνικό ιστό. Από εκεί και πέρα, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΟΛΟΣ όσο και αν καταδικάζουμε παρόμοια φαινόμενα, θα υπάρχουν πολλοί που θα λένε «καλά τους έκαναν’. Αυτό πρέπει να το δούμε», πρόσθεσε μιλώντας στον Realfm.


Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε επίσης στα ανοιχτά θέματα πολιτικών με τη Δικαιοσύνη, καθώς και στις κυβερνήσεις Καραμανλή. «Έχουμε δει μια κινητικότητα σημαντική από όλους τους μηχανισμούς ελέγχου. Πάνε με μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι στο παρελθόν. Οι καιροί επιβάλουν να πάμε, όχι μόνο με την πιο δυνατή ταχύτητα, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ θα έπρεπε να είχαμε τελειώσει χθες», είπε και πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός θα επιλέξει τον χρόνο για την σύσταση εξεταστικής για το πρώτο Μνημόνιο. Δεν κάνουμε πίσω. Θα κάνει καλό και στο ίδιο το [http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1:%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1 ελληνική οικονομίαοικονομία</a> – αν ο κ. Παπανδρέου είχε συνειδητοποιήσει αυτά που είχε πει ο κ. Καραμανλής- δεν ήταν ανάγκη να πάμε σε κανένα Μνημόνιο. Ο κ. Καραμανλής, εκλιπαρούσε τον κ. Παπανδρέου», σχολίασε με αφορμή την πρόσφατη επίθεση του Γιώργου Παπανδρέου κατά των κυβερνήσεων Καραμανλή για την κατάσταση της οικονομίας.


Διαβάστε επίσης:


Βίντεο: Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ μπουγέλωσαν τον Πρ. Παυλόπουλο





ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΟΛΟΣ Κουβέλης: Δεν θα συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν έχουμε κοινό πολιτικό τόπο και με δεδομένη τη σημερινή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί κοινός τόπος τόνισε ό Φ.Κουβέλης Με σαφή τρόπο ο Φώτης Κουβέλης απέρριψε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο στη ΔΕΘ. «Οι συνεργασίες προϋποθέτουν κοινό πολιτικό τόπο. Με δεδομένη τη σημερινή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι δυνατή η συνεργασία» είπε χαρακτηριστι<a%20href= KiaKiaristera.gr/">ΔΗΜΑΡ</a> δεν είναι παρακολουθηματική δύναμη κανενός. Μπορεί να αποτελέσει μέρος μιας μελλοντικής κυβερνητικής λύσης μόνο σε προγραμματική βάση που θα έχει δεδομένη την ευρωπαϊκή πορεία, την προώθηση μεταρρυθμίσεων και όχι απορρυθμίσεων, τη σταθερή διεκδίκηση αλλαγών στο πρόγραμμα προσαρμογής, την απόδοση προτεραιότητας στην ανάταξη της χώρας».



Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι ο προοδευτικός τρίτος πόλος πρέπει να αποκτήσει ισχυρή εκλογική δύναμη και να λειτουργήσει ως σταθεροποιητικός παράγοντας για την κυβερνησιμότητα της χώρας, αλλά αυτό δεν γίνεται «ούτε με συναντήσεις κορυφής, ούτε με συμπτύξεις κομμάτων» αφήνοντας αιχμές και προς την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ το κόμμα του θα συνεχίσει να αποτελεί υπεύθυνη και χρήσιμη δύναμη για τη χώρα και την κοινωνία.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του έκανε έναν απολογισμό της στάσης που κράτησε το κόμμα του και κατά την περίοδο που η χώρα εισήλθε στα μνημόνια αλλά και κατά την περίοδο της συγ κυβέρνησης με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά:«Εμείς δεν ψηφίσαμε τα μνημόνια»  κατηγορώντας και όσους έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια αλλά και όσους υποσχέθηκαν όπως είπε μαγικέ λύσεις.



«Αναδεικνύουμε μια διαφορετική πρόταση εξόδου από την κρίση, που θα διασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας με όρους Δημοκρατίας και κοινωνικής συνοχής» είπε ο κύριος Κουβέλης παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές του κόμματος του σε φλέγοντα ζητήματα και ξεκαθαρίζοντας ότι η ΔΗΜ.ΑΡ δεν μπήκε ποτέ στην λογική του λαικισμού:



«Προεκλογικά, θα θυμάστε, δεν ανεβήκαμε στο κύμα της αγανάκτησης. Δεν τάξαμε άκοπους μηδενισμούς του ελλείμματος. Ούτε σκίζαμε το Μνημόνιο σε προεκλογικές πλατείες.

Αναδείξαμε ως πρωταρχική την ανάγκη να διασφαλισθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Αναδείξαμε ταυτόχρονα και τη διεκδίκηση αλλαγών στα Μνημόνια μέσα από μια επαναδιαπραγμάτευση κρίσιμων σημείων».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ τόνισε ότι τώρα είναι η ώρα να γίνει η πολυπόθητη επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές μας αφού όπως είπε το πρόγραμμα δεν βγαίνει και αποδεικνύεται όμως αναποτελεσματικό για να οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση.



Τέλος ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι πρέπει:

-Να αποκλεισθεί η λήψη νέων επιβαρυντικών μέτρων.

-Να συνδεθεί το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής με δίκαιο επιμερισμό των βαρών και αναπτυξιακές παρεμβάσεις.

-Να επανατοποθετηθεί το ζήτημα της διοικητικής μεταρρύθμισης. Να ζητήσει η κυβέρνηση παράταση για το στόχο της κινητικότητας και να αποσυνδέσει την κινητικότητα από τις απολύσεις.

-Η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρέπει να αποκλειστεί για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση. Όποια τροποποίηση γίνει θα πρέπει να αφορά μόνο την καταπολέμηση του φαινομένου κάποιοι να έχουν και να μη πληρώνουν.

-Να υπάρξει διευκόλυνση της εξυπηρέτησης των «κόκκινων δανείων» με προστασία της πρώτης κατοικίας και  νέες δυνατότητες ρύθμισης.

-Να καταργηθεί η εξίσωση τ�πετρελαίου θέρμανσηςθέρμανσης</a> και κίνησης.




ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΟΛΟΣ
source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/616039/aditheto-sto-xepoulima-kratikis-periousias-to-diko/

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΟΛΟΣ…