ΑΕΠ Ρωσία ΑΕΠ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Μεντβέντεφ: Χωρίς μεταρρυθμίσεις η Ρωσία κινδυνεύει να βυθιστεί στην «άβυσσο»

From nmnwiki
Jump to navigation Jump to search

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση της ρωσικής οικονομίας κρούει ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε άρθρο γνώμης......

Μεντβέντεφ: Χωρίς μεταρρυθμίσεις η Ρωσία κινδυνεύει να βυθιστεί στην «άβυσσο» ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ «Πρέπει να βρούμε πηγές οικονομικής ανάπτυξης εκτός του δημόσιου τομέα»




Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση της ρωσικής οικονομίας κρούει ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύει στην Εφημερίδα Βενταμόστι, με τίτλο «Η εποχή των απλών αποφάσεων έχει παρέλθει».



Ο Μεντβέντεφ αναγνώρισε ότι η ρωσική οικονομία δεν πάει καλά και κάλεσε την χώρα, η οποία βρίσκεται τώρα «σε ένα σταυροδρόμι», να ρισκάρει για να μην βυθιστεί στην «άβυσσο».



«Σήμερα οι δυσμενείς εξωτερικές συνθήκες επηρεάζουν την οικονομία μας. Όπως και ένα πλήθος προβλημάτων τα οποία δεν έχουν επιλυθεί», πετρα για χτισιμο γράφει στην Βενταμόστι, όπου υπογραμμίζει ότι οι προβλέψεις για την ανάπτυξη είναι «σχετικά απαισιόδοξες».



«Η αύξηση του ΑΕΠ φέτος αναμφίβολα δεν θα ξεπεράσει το 2%. Θα σημείωνα ότι είναι η πρώτη φορά από το 2009 που είναι κατώτερο της μέσης παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης», διαπιστώνει.



Σύμφωνα με τον Ρώσο πρωθυπουργό, πετρα για χτισιμο δεν είναι επικερδές να συνεχιστεί η παραγωγή σε μια σειρά από πεπαλαιωμένα εργοστάσια και εγκαταστάσεις, όπως και οι επενδύσεις σε νέα με γάλα σχέδια λόγω μιας σειράς εμποδίων, όπως οι υψηλές τιμές κατασκευής.



Πράγματι, η αύξηση της παρ αγωγής υποστηρίζεται μόνον από δημόσια σχέδια, την χορήγηση κυβερνητικών επιδοτήσεων και την αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο είναι δυνατό σήμερα χάρη στις υψηλές τιμές του πετρελαίου.



Όμως αυτή η πηγή μπορεί να εξαντληθεί και «γι' αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να βρούμε πηγές οικονομικής ανάπτυξης εκτός του δημόσιου τομέα», υπογραμμίζει.



Στο πλαίσιο αυτό «βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι. Η Ρωσία μπορεί να προχωρήσει με το μαλακό με ποσοστά ανάπτυξης κοντά στο μηδέν. Ή να κάνει πράγματι ένα μεγάλο βήμα προς τα μπροστά», σημειώνει ο Ρώσος πρωθυπουργός.



«Ο δεύτερος δρόμος δεν είναι απαλλαγμένος από κινδύνους. Όμως η επιλογή του πρώτου σεναρίου με την ψευδαίσθηση ότι θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε αυτό που έχει ήδη κερδηθεί, είναι ακόμη πιο επικίνδυνη. Είναι ένας απευθείας δρόμος προς την απώλεια. Ο δρόμος προς την άβυσσο», προειδοποίησε.



Για να γίνει το βήμα προς τα μπροστά, ο πρωθυπουργός ζητεί την επικέντρωση των προσπαθειών στην ανάπτυξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων χάρη σε μέτρα υποστήριξης, πετρεσ καρυστου τιμεσ να αυξηθεί η παραγωγικότητα και να βελτιωθεί το επιχειρηματικό κλίμα.



Στα μέσα Σεπ Τεμβρίου, ο Μεντβέντεφ είχε δηλώσει ξανά ότι η κυβέρνηση και οι δημόσιες επιχειρήσεις θα πρέπει να κάνουν δημοσιονομικές θυσίες για να συμψηφιστεί η επιβράδυνση της ανάπτυξης.



Στην ομιλία που εκφώνησε λίγο αργότερα, ο Μεντβέντεφ ζήτησε επίσης να σταματήσει η «πολιτική που αποσκοπεί στην διατήρηση με κάθε τίμημα των θέσεων εργασίας» και να περικοπούν οι «αναποτελεσματικές» θέσεις απασχόλησης.



Αυτήν την εβδομάδα το ΔΝΤ, η Παγκόσμια τράπεζα και ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard and Poor's επέκριναν ο ένας μετά τον άλλο την έλλειψη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ρωσία, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση που γίνονται στις ρωσικές αρχές εδώ και χρόνια.



ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη - δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Άκοπη πέτρα χτισίματος Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β' Αθηνών.



Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.



Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, πετρα εσωτερικου χωρου τιμες θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.



Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας... πανικό στους απόντες.



Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν... τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.



Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».



Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: Πέτρες Πηλίου «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, κυβολιθος τιμη πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5

και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.



«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω
αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη
μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, καρυστου πετρα εσείς μου
λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η
ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το "μαζί τα
φάγαμε". Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να
πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους
ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα
είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν
θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, Πελεκιτές πλάκες το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.
Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το
10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε
ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο
Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν "ελάτε να πάμε
μπρος". Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να
διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν
επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν
με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και
έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον
γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ
του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο
Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι
είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:



Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.



Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά κ�κόμμακόμματα</a> που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:



«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω [http://www.ypes.gr/el/Elections/NationalElections/ εθνικές εκλογέςεκλογές</a> για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».



Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την �κόμμακόμματα</a>, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.



Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, Αγγονάρια γρανίτες δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα τουρισμότουρισμός</a>! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, πετρα εσωτερικου χωρου τιμες τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».



Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».
















ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ
source: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/588244/medvedef-horis-metarruthmiseis-i-rosia-kinduneuei-na-vuthistei-stin-avusso/

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ…