BBC BBC BBC ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Συλλήψεις Χρυσής Αυγής: Τι αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ

From nmnwiki
Revision as of 07:16, 14 November 2021 by LouannThiessen1 (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Τον γύρο του κόσμου διαμορφωση κηπου κάνει η Πλάκες σφυριού Αγγονάρια σχισθόλιθου είδηση των συλλήψεων Ακανόνιστες Νεοχωρίου επενδυσεισ πλακακια δαπεδου εξωτερικου χωρου τοιχων με πετρα του Μιχαλολιάκου και πετρα Πρέκια γρανίτη καρυστου του Κασιδιάρη"

Συλλήψεις Χρυσής Αυγής: Τι αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ


Το BBC, το Reuters, ρωσικά και σειρά ακόμη μέσων ενημέρωσης μετέδωσαν την είδηση καταγράφοντας την επικαιρότητα.






ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Η κλιματική αλλαγή εξαφάνισε τα μαμούθ από την ευρώπη

Ανατρέπεται η αντίληψη που υπήρχε μέχρι σήμερα ότι τα μαμούθ εξαφανίστηκαν λόγω του συστηματικού κυνηγιού από τον προϊστορικό άνθρωποΝέες ενδείξεις δείχνουν ότι δεν ήταν το συστηματικό κυνήγι από τους προϊστορικούς ανθρώπους, αλλά η κλιματική αλλαγή η κύρια αιτία που οδήγησε στην εξαφάνιση των μαμούθ από την ευρωπαϊκή ήπειρο, σύμφωνα με μια νέα γενετική σουηδο-βρετανική επιστημονική έρευνα.



Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον παλαιογενετιστή δρα Λαβ Ντάλεν του Σουηδικού Μουσείου Φυσικής ιστορίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας "Proceedings of the πετρα καρυστου Ακανόνιστες Νεοχωρίου Royal Society B" της Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών της Βρετανίας, σύμφωνα με το BBC, έκαναν αναλύσεις δειγμάτων DNA από 300 τριχωτά μαμούθ.



Η ανάλυση έδειξε ότι ο αριθμός των γιγάντιων ζώων είχε αρχίσει να μειώνεται πολύ νωρίτερα από ό,τι θεωρείτο έως τώρα, γεγονός που αποδυναμώνει την εκδοχή του ανθρώπινου παράγοντα και, αντίθετα, ενισχύει τον κλιματολογικό.



Η κυρίαρχη μέχρι σήμερα αντίληψη είναι ότι τα τριχωτά μαμούθ ήσαν ένα ανθεκτικό και πολυπληθές είδος, όμως η νέα μελέτη μεταβάλλει κάπως αυτή την εικόνα, δείχνοντας ότι τα μαμούθ πέρασαν από «σαράντα κύματα» (εξαφανίσεις κατά τόπους, επεκτάσεις, μεταναστεύσεις κ.α.). Όσο μικρότερη ήταν η γενετική ποικιλομορφία ενός πληθυσμού τους σε μια περιοχή, τόσο μικρότερος ήταν ο πληθυσμός τους.



Η γενετική ανάλυση δείχνει ότι πριν από περίπου 120.000 χρόνια τα μαμούθ σχεδόν κινδύνευσαν να εξαφανιστούν, όταν ανέβηκε η θερμοκρασία του πλανήτη, αλλά ανέκαμψαν, καθώς η Γη εισήλθε σε μια νέα εποχή παγετώνων. Η νέα -και αυτή τη φορά μοιραία- μείωση του πληθυσμού τους, που οδήγησε στην οριστική εξαφάνισή τους, εκτιμάται ότι ξεκίνησε πριν από 20.000 χρόνια στο αποκορύφωμα της εποχής των παγετώνων και όχι πριν από 14.000 χρόνια (όπως πιστευόταν ως τώρα) όταν είχε πια αρχίσει να ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία.



Οι επιστήμονες εικάζουν ότι πριν από 20.000 χρόνια επικρατούσε τόσο κρύο, που ακόμα και το λιγοστό γρασίδι, με το οποίο τρέφονταν τα μαμούθ, είχε πλέον αρχίσει να σπανίζει. Οι περιβαλλοντικές πιέσεις πάνω στο είδος τους εντάθηκε, καθώς η εποχή των παγετώνων σταδιακά εξασθενούσε, πιθανώς επειδή οι χορτολιβαδικές εκτάσεις όπου ζούσαν τα μαμούθ, αντικαταστάθηκαν από δάση στο νότο της ευρώπης και από τούνδρα στο Βορρά.



Ορισμένοι επιστήμονες επιμένουν πως οι άνθρωποι κυνηγοί ήσαν οι βασικοί υπεύθυνοι για την εξαφάνιση των μαμούθ και το βασικό επιχείρημά τους κατά της θεωρίας της κλίματικής αλλαγής είναι ότι η θερμοκρασία είχε ανέβει πολύ πριν αυτά εξαφανιστούν, συνεπώς -λένε- δεν είναι λογικό να υποθέσει κανείς ότι η κύρια αιτία ήταν το περιβάλλον. Όμως η νέα γενετική ανάλυση δείχνει πως τα μαμούθ στην πραγματικότητα εξαφανίστηκαν αρκετά νωρίτερα, γεγονός που ενισχύει την θεωρία περί του κλίματος ως βασικής αιτίας για την εξαφάνιση των ζώων. Ο ανταγωνισμός με τους ανθρώπους και άλλα ζώα θεωρείται ότι έπαιξε ρόλο, αλλά δεν ήταν η πρωταρχική αιτία για την καταστροφή των μαμούθ.



Στη διάρκεια της τελευταίας εποχής των παγετώνων, πριν από 20.000 έως 50.000 χρόνια, έλαβαν χώρα μεγάλες μεταναστεύσεις μαμούθ, καθώς νέα κύματα εγκαταστάθηκαν στην ευρώπη προερχόμενα από την ανατολή. Όμως, στη συνέχεια, ο πληθυσμός τους εισήλθε σε μια φάση σταδιακής και μη αναστρέψιμης μείωσης, ώσπου επήλθε η οριστική εξαφάνισή τους, κάτι που, σύμφωνα με τον καθηγητή 'Αντριαν Λίστερ του Μουσείου Φυσικής ιστορίας του Λονδίνου συνέβη πρώτα στην ηπειρωτική ευρώπη πριν από περίπου 10.000 χρόνια και, στη συνέχεια, στο τελευταίο καταφύγιό τους, μερικά απομακρυσμένα αρκτικά νησιά.
Μ. Βρετανία: Πτώση της ανεργίας στο 7,7%

Η πτώση είναι απροσδόκητη, καθώς οι αναλυτές εκτιμούσαν πως το ποσοστό θα παρέμενε αμετάβλητο.
Θετικά είναι ταΜεγάλη ΒρετανίαΒρετανία</a>, όπου σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας έχει υποχωρήσει στο 7,7%.


Συγκεκριμένα το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε κατά το τρίμηνο Μαΐου - Ιουνίου, από 7,8% που κυμαινόταν την περίοδο Φεβρουαρίου – Απριλίου.


Σύμφωνα, πάντως, με τον επικεφαλής της τράπεζας της Βρετανίας, Μαρκ Κάρνει, θα χρειαστούν περίπου τρία χρόνια για να φτάσει στο 7%.


Σε δηλώσεις που έκανε η Βικτώρια Κλαρκ από την Investec Bank στο BBC, η αγορά ανακάμπ ΤΕΙ, όπως γενικότερα σημειώνει σημάδια ανάκαμψης η οικονομία.


Όπως αναφέρει το Euronews ο αριθμός ανθρώπων που αναζητούν εργασία έχει πέσει στα 1,4 εκατομμύρια.


Η πτώση είναι απροσδόκητη, καθώς οι αναλυτές εκτιμούσαν πως το ποσοστό θα παρέμενε αμετάβλητο.


Ο Κάρνει σε δηλώσεις του τόνισε: «Στόχος της πολιτικής μας είναι να εξασφαλίσουμε την ανάκαμψη, το συντομότερο δυνατό. Αλλά η πολιτική δεν είναι χτισμένη στην ελπίδα, αλλά στην προσδοκία, και εκτιμούμε ότι υπάρχει μόνο μία στις τρεις πιθανότητες η ανεργία να υποχωρήσει τόσο γρήγορα».


 


 


ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ
source: http://www.newsbomb.gr/media-agb/story/351445/syllipseis-hrysis-aygis-ti-anaferoyn-ta-xena-mme

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ…