Ρόδο ζωή ζωή ΛΑΤΟΜΕΙΑ - Περιβάλλον - Απαγορεύτηκε χημικό που σκότωσε χιλιάδες θαλασσοπούλια

From nmnwiki
Revision as of 03:40, 31 January 2022 by GenevaBentham20 (talk | contribs) (Created page with "μονωσεις ταρατσων τιμες - [http://www.lithorama.com.gr/index.asp?Keyword=0000000352.%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20%CF%84%CE%B1%CF%81%...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

μονωσεις ταρατσων τιμες - http://www.lithorama.com.gr/index.asp?Keyword=0000000352.%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CF%89%CE%BD%20%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%82.html; ΛΑΤΟΜΕΙΑ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

- Περιβάλλον - Απαγορεύτηκε χημικό που σκότωσε χιλιάδες θαλασσοπούλια ΛΑΤΟΜΕΙΑ Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO) απαγόρεψε την απόρριψη στη θάλασσα ενός επικίνδυνου χημικού που ευθύνεται για τον θάνατο χιλιάδες θαλασσοπουλιών φέτος στο Ηνωμένο Βασίλειο.



Πάνω από 4.000 πουλιά από 18 διαφορετικά είδη ξεβράστηκαν νεκρά ή αρρώστησαν εξαιτίας μιας κολλώδους ουσίας που μόλυνε τις ακτές από την Κορνουάλη ως το Ντόρσετ σε δυο ξεχωριστά περιστατικά τον Ιανουάριο και τον Απρίλιο.



Η έρευνα που διεξήγαγε η βρετανική Υπηρεσία Ναυτιλίας και Ακτοφυλακής επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος των πτηνών προκλήθηκε από την χημική ουσία πολυισοβουτυλένιο (PIB), ένα πρόσθετο λαδιού που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των δεξαμενόπλοιων και καταλήγει στη θάλασσα.



Αν και θεωρείται επικίνδυνο για τη θαλάσσια ζωή, μέχρι σήμερα η απόρριψη περιορισμένων ποσοτήτων του χημικού στη θάλασσα ήταν νόμιμη.



Ωστόσο, κατά τη διάρκεια συνάντησης της ομάδας εργασίας του ΙΜΟ για τη ρύπανση από τα χημικά, την Τρίτη στο Λονδίνο, αποφασίστηκε ότι από το 2014 τα χημικά πολυισοβουτυλενίου με υψηλό ιξώδες θα καταχωρηθούν σε ξεχωριστή κατηγορία η οποία θα απαγορεύει την απόρριψή τους στη θάλασσα, κηποι διακοσμηση ενώ θα προβλέπει την πρόπλυση των δεξαμενών και την επεξεργασία των υπολειμμάτων των επικίνδυνων.



Πηγή: econews.gr
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ Σοκ στην Κρήτη: πλακακια δαπεδου τιμες Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του - Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίναΝεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.



Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, τεχνητη πετρα τιμες ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.



Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.





Πηγή: Cretalive.gr





Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες


Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.



Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..



Ο αυτόχειρας, υδρογειος σφαιρα αγορα προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.



Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.



Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.



Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.



Πηγή: κηπος και ιδεα Flashnews.gr
ΛΑΤΟΜΕΙΑ Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του ReutersΠαράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.



Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, επενδυση τζακιου ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.



Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.



Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.



Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.



Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».



Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr






ΛΑΤΟΜΕΙΑ
source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=271348&catID=5

ΛΑΤΟΜΕΙΑ…