Κρίση Κρίση Κρίση Greek Seo Υποστηρικτό έργο για υδρογονάνθρακες

From nmnwiki
Revision as of 01:06, 13 February 2022 by VinceUqk84634 (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search

greek seo διαδικτυακό μάρκετινγκ Εως το Μάρτιο του 2014 εκτιμάται ότι η sxediasmos istoselidwn Ελλάδα θα γνωρίζει αν στην περιοχή του Ιονίου και δημιουργια ιστοτοπου προωθηση seo στη Κατασκευή Ιστοσελίδας θαλάσσια περιοχή της Κρήτης υπάρχουν κοιτάσματα σχεδιασμος ιστοσελιδων υδρογονανθράκων. οικονομικα sites κατασκευη σαιτ Η νορβηγική φτιαξε το δικο σου site εταιρεία κατασκευή eshop που έχει"

Υποστηρικτό έργο για υδρογονάνθρακες greek seo
Εως το Μάρτιο του 2014 εκτιμάται ότι η Ελλάδα θα γνωρίζει αν στην περιοχή του Ιονίου και στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης υπάρχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Η νορβηγική εταιρεία που έχει αναλάβει τις έρευνες έχει μεν διαπιστώσει γεωλογικές αναλογίες στην υποθαλάσσια περιοχή του Ιονίου με περιοχές της Ιταλίας και της Αλβανίας όπου έχουν εντοπιστεί κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, δίνοντας ελπίδες στη χώρα, ωστόσο τα αποτελέσματα των ερευνών είναι εκείνα που θα καταδείξουν αν όντως υπάρχουν κοιτάσματα ή όχι.


 


 


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου


 


Μέχρι τότε και μέχρι από την έρευνα να περάσει στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, η Ελλάδα, φαίνεται να έχει περιθώριο πενταετίας, προκειμένου να μπορέσει να βελτιώσει την τεχνογνωσία της στο αντικείμενο. Σημαντικό ρόλο καλούνται να διαδραματίσουν προς την κατεύθυνση αυτή τα πανεπιστήμια της χώρας ως φορείς γνώσης, ανέφερε ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δρ. Σπύρος Καραμάνος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες στα γραφεία της Επιτ ροπής Ερευνών και στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Γραφείου Διαμεσολάβησης του ιδρύματος για την παρουσίαση του έργου διακεκριμένων μελών ΔΕΠ.


Ο κ. Καραμάνος τα τελευταία επτά περίπου χρόνια είναι επικεφαλής ερευνητικής ομάδας που ασχολείται με την εξειδικευμένη έρευνα στον τομέα των κατασκευών μεταφοράς και αποθήκευσης υδρογονανθράκων.


Οπως επεσήμανε η δομική ακεραιότητα των συγκεκριμένων κατασκευών (δεξαμενές, δοχεία πίεσης, σωληνώσεις) είναι μείζονος σημασίας για την εξασφάλιση της ασφαλούς αποθήκευσης και της απρόσκοπτης ροής των ενεργειακών πόρων, καθώς και για την πρόληψη ατυχημάτων. Υπάρχουν όμως ιδιαίτερα σημαντικές τεχνικές προκλήσεις διότι η περιοχή χαρακτηρίζεται από σημαντική σεισμική επικινδυνότητα και το βάθος των θαλάσσιων περιοχών ξεπερνά τα 2.000 μέτρα. «Η ερευνητική μας ομάδα αναπτύσσει υπολογιστικά μοντέλα για τη δομική ανάλυση των κατασκευών αυτών, για την κατανόηση της μηχανικής συμπεριφοράς τους, τον ασφαλή δομικό σχεδιασμό τους και την εκτίμηση της δομικής τους ακεραιότητας, με στόχο την ελαχιστοποίηση των κινδύνων αστοχίας και τον απρόσκοπτο εφοδιασμό ενεργειακών πόρων», ανέφερε ο κ. Καραμάνος.


Το ερευνητικό έργο της ομάδας του κ. Καραμάνου χρηματοδοτείται από πόρους της Ε.Ε. αλλά και από εταιρείες που ζητούν ασφαλέστερες για το περιβάλλον, τον πληθυσμό και την οικονομία κατασκευές.


Σύμφωνα με τον κ. Καραμάνο, ανεξάρτητα από το αν θα βρεθούν κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και στην θαλάσσια περιοχή της Κρήτης ή όχι, η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ως τμήμα του Νότιου Ενεργειακού Διαδρόμου (αγωγός ΤΑΡ) με προοπτική να αποτελέσει έναν ενεργειακό κόμβο και ως περιοχή με σημαντικές δραστηριότητες έρευνας και παρ αγωγής πετρελαίου και αερίου στο εγγύς μέλλον. Η ανάπτυξη της δραστηριότητας αυτής εν μέσω οικονομικής [http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1:%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1 ελληνική οικονομίαοικονομία</a> και ειδικά στον κλάδο των μηχανικών και των μεταλλικών κατασκευών.


Τη σκυτάλη καλούνται να πάρουν πλέον τα ελληνικά πανεπιστήμια «προμηθεύοντας» την αγορά με το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό. Δεν είναι τυχαίο ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας -σύμφωνα με τον κ. Καραμάνο- σε συνεργασία με με γάλα πανεπιστήμια της χώρας μελετά τη λειτουργία μεταπτυχιακού διεπιστημονικού προγράμματος στο συγκεκριμένο τομέα, ως πρώτο βήμα.


Στο ίδιο πλαίσιο ο αναπληρωτής πρύτανης υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Π.Θ., Δημήτρης Κουρέτας, υπογράμμισε την ανάγκη εξωστρέφειας του τοπικού ιδρύματος και της σύνδεσής του με την αγορά εργασίας μέσα από την παραγωγή έρευνας.


 


 


 


 
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα





greek seo greek seo Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του ReutersΠαράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.



Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.



Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.



Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.



Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.



Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».



Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr




greek seo Αμερικανικό "χτύπημα" στο εμπόριο άγριων ζώων


Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να καταστρέψουν το απόθεμα έξι τόνων ελεφαντοστού που κατέχουν, ως μία κίνηση για την καταπολέμηση της εμπορίας άγριων ζώων, δήλωσαν τη Δευτέρα εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου.



Το ελεφαντόδοντο –ολόκληροι χαυλιόδοντες ή μικρότερα σκαλιστά αντικείμενα, τα οποία έχουν κατασχεθεί ή έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία της αμερικανικής κυβέρνησης τα τελευταία 25 χρόνια- θα καταστραφούν ως μέρος της προώθησης για τη δημοσιοποίηση του παράνομου εμπορίου που απειλεί είδη όπως τους ελέφαντες, τους ρινόκερους, τις τίγρεις και τους πιθήκους, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών, Σάλι Τζούελ.



«Είναι συγκλονιστικό για μένα: η εμπορία των άγριων ζώων έχει διπλασιαστεί από το 2007 και τώρα εκτιμάται ότι αποτελεί το τέταρτο μεγαλύτερο έγκλημα σε διεθνές επίπεδο, στον κόσμο», δήλωσε η Τζούελ σε ομιλία της στον Λευκό Οίκο.



Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης, ιδίως στην Ασία, έχει εκτοξεύσει στα ύψη τις τιμές των ειδών που κατασκευάζονται από απειλούμενα προς εξαφάνιση ζώα.



Τα κέρατα των ρινόκερων αξίζουν πλέον δύο φορές το βάρος τους σε χρυσό, ανέφερε η Τζούελ, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ αποτελούν ένα από τους μεγαλύτερους «πελάτες» του παράνομου εμπορίου άγριας ζωής.



«Αυτή η κρίση είναι πρωτοφανής», δήλωσε ο Νταν Άς, διευθυντής της Υπηρεσίας Άγριας και Υποθαλάσσιας ζωής των ΗΠΑ.



«Αυτό το έγκλημα είναι καλά οργανωμένο και καλά χρηματοδοτούμενο – και κάτι τέτοιο χρειάζεται μια νέα προσέγγιση εκ μέρους της κυβέρνησης».




greek seo
source: http://taxydromos.gr/article.php?id=97629&cat=1

greek seo…