Διαδίκτυο βουλευτής βουλευτής ΒΟΛΟΣ Ιάπωνας βουλευτής προσέβαλε τον αυτοκράτορα

From nmnwiki
Revision as of 17:43, 28 October 2021 by VickieRoderick2 (talk | contribs) (Created page with "ΒΟΛΟΣ Κάτι αδιανόητο για τα πολιτικά ήθη της χώρας του έκανε ο Ιάπωνας βουλευτής Τάρο Γιαμαμάτο...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

ΒΟΛΟΣ Κάτι αδιανόητο για τα πολιτικά ήθη της χώρας του έκανε ο Ιάπωνας βουλευτής Τάρο Γιαμαμάτο, προκαλώντας πληθώρα αντιδράσεων......

Ιάπωνας βουλευτής προσέβαλε τον αυτοκράτορα ΒΟΛΟΣ Του παρέδωσε ο ίδιος ένα γράμμα, πράγμα ανεπίτρεπτο για τα έθιμα της χώρας




Κάτι αδιανόητο για τα πολιτικά ήθη της χώρας του έκανε ο Ιάπωνας βουλευτής Τάρο Γιαμαμάτο, προκαλώντας πληθώρα αντιδράσεων.



Στη διάρκεια δεξίωσης στους κήπους του παλατιού, ΚΑΤΑΡ ο νεαρός βουλευτής παρέδωσε ο ίδιος μια επιστολή στον αυτοκράτορα Ακιχίτο, στην οποία εκφράζει τις ανησυχίες του για τις συνέπειες της καταστροφής στη Φουκουσίμα.



Όμως η κίνηση του προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Πολιτικοί του αντίπαλοι και μέσα μαζικής ενημέρωσης, ζητούν από τον Γιαμαμάτο να παραιτηθεί, γιατί προσέβαλε τον αυτοκράτορα.



«Παρέδωσα ο ίδιος την επιστολή στον αυτοκράτορα γιατί ήθελα να τον ενημερώσω για όσα συμβαίνουν στην Φουκουσίμα. Ήθελα να είμαι σίγουρος ότι θα το διαβάσει, για αυτό και το έδωσα ο ίδιος. Ήθελα να μοιραστώ μαζί του όσα γνωρίζω» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τάρο Γιαμαμάτο.



Ο αυτοκράτορας έχει συμβολικό ρόλο στην Ιαπωνία και θεωρείται ταμπού η εμπλοκή του με τα πολιτικά.



Στο διαδίκτυο πάντως πολλοί στηρίζουν τον νεαρό βουλευτή, γιατί έσπασε το πρωτόκολλο για να αναδείξει προβλήματα ανθρώπων που υποφέρουν από την καταστροφή της Φουκουσίμα.



ΒΟΛΟΣ Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΗΣ μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5

και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.



«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω
αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη
μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου
λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η
ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το "μαζί τα
φάγαμε". Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να
πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους
ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα
είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν
θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.
Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το
10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε
ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, covid ο Γ. Παπανδρέου και ο
Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν "ελάτε να πάμε
μπρος". Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να
διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν
επιτέλους, ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν
με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και
έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον
γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ
του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο
Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι
είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:



Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.



Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ΚΑΤΑΡ ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά κ�κόμμακόμματα</a> που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, ΨΕΚΑΣΜΟΣ από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:



«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω [http://www.ypes.gr/el/Elections/NationalElections/ εθνικές εκλογέςεκλογές</a> για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».



Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την �κόμμακόμματα</a>, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.



Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα τουρισμότουρισμός</a>! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».



Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».














ΒΟΛΟΣ Εκπαιδευτικό... μανιφέστο Ρεπούση με «ουδετερόθρησκα» σχολεία

"Νεκρή" η αρχαία ελληνική γλώσσα, δεν προσφέρει τίποτε η διδασκαλία της, επιμένει η βουλευτής – Υποστηρίζει ότι έγινε στόχος γιατί πάει κόντρα στο ρεύμα και δεν "κλείνει" το μάτι στους ΜητροπολίτεςΤο εκπαιδευτικό της μανιφέστο παρουσίασε η κυρία Μαρία Ρεπούση στην Βουλή επισημαίνοντας την ανάγκη να ξαναγραφεί η ιστορία ώστε να αποφορτιστεί από εθνικά στοιχεία και να δημιουργηθούν «ουδετερόθρησκα» σχολεία. Σημείωσε δε ότι η αρχαία ελληνική γλώσσα είναι «νεκρή», ΓΡΑΙΚΟΣ ΘΩΜΑΣ δεν πρέπει να διδάσκεται στους μαθητές καθώς δεν τους προσφέρει τίποτα.



Επιπροσθέτως, ΤΥΡΟΜΥΓΑΣ υποστήριξε ότι χαρακτηρίστηκε ως «εθνομηδενιστής» γιατί «τόλμησε» να πάει κόντρα στο ρεύμα ενώ άλλοι προτίμησαν να «κλείνουν το μάτι σε Μητροπολίτες και να επενδύουν σε εθνολαϊκισμούς».



Απάντηση επιχείρησε να δώσει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος λέγοντας ότι «τα αρχαία ελληνικά δεν είναι νεκρή γλώσσα. Τα Λατινικά είναι. Η αρχαία ελληνική συνεχίζει, μιλιέται, εξελίσσεται επί 3.000 χρόνια. Ακόμα και κορυφαίοι δημοτικιστές δίδασκαν την αρχαία ελληνική...».



Πιο αναλυτικά, η [http://www.dimokrati%20<a%20href= KiaKiaristera.gr/">ΔΗΜΑΡ</a> κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τα νέα Γενικά και Τεχνικά Λύκεια στην Βουλή είπε ότι σύμφωνα με το νομοσχέδιο «τα αρχαία ελληνικά διδάσκονται υποχρεωτικά 11 στις 34 ώρες σε όλη την ομάδα προσανατολισμού για ανθρωπιστικές σπουδές. Η φυσική διδάσκεται 6 ώρες στις θετικές επιστήμες. Αυτό είναι ακραία αντίληψη της Πολιτείας και αποδεικνύει την προσήλωση που δίνει στην αρχαία ελληνική γραμματεία…».



Πρόσθεσε πως «νεκρές γλώσσες είναι όσες δεν ομιλούνται σήμερα στις κοινωνίες. Στις νεκρές γλώσσες ανήκουν τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι σημαντικές. Τι θέλει τώρα η ελληνική Βουλή; Να εξαιρέσει τα αρχαία από τις μη ομιλούμενες γλώσσες, επικαλούμενη την αρχή της συνέχειας;»



Πρό ΤΕΙνε πως η Πολιτεία πρέπει να επενδύσει στα μουσεία, στις τέχνες και τον πολιτισμό ενώ κάλεσε το κοινοβούλιο «να αλλάξουμε όλοι νοοτροπίες. Να μην επενδύουμε στον εθνολαϊκισμό εμποδίζοντας επιστημονικές μελέτες. Να μην κλείνουμε το μάτι σε Μητροπολίτες για μικροπολιτικά παιχνίδια».



Υποστήριξε ότι το σχολείο πρέπει να είναι «ουδετερόθρησκο» και πρό ΤΕΙνε να γίνει μετάβαση από την «εθνική» ιστορία στην ευρωπαϊκή.

ΒΟΛΟΣ
source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/603412/iaponas-vouleutis-prosevale-ton-autokratora/

ΒΟΛΟΣ…