Βία Τουρκία βία ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΕΔΑΔ: Δεν είναι ποινικό αδίκημα η άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων

From nmnwiki
Revision as of 16:21, 3 January 2021 by TeresitaPrice71 (talk | contribs) (Created page with "ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ πετρεσ καρυστου πετρα τιμες Με αφορμή Σκεπή πετρα καρυστου δηλ...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ πετρεσ καρυστου πετρα τιμες Με αφορμή Σκεπή πετρα καρυστου δηλώσεις Πρέκια του Τούρκου γιατρού Ντογού Περιντσέκ - Για πετρεσ καρυστου πετρες καρυστου παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης έκανε λόγο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πετρα καρυστου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
..."

ΕΔΑΔ: Δεν είναι ποινικό αδίκημα η άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ

Με αφορμή δηλώσεις του Τούρκου γιατρού Ντογού Περιντσέκ - Για παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης έκανε λόγο το Ευρωπαϊκό δικαστήριο Ανθρωπίνων ΔικαιωμάτωνΤο Ευρωπαϊκό δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) του Συμβουλίου της ευρώπης καταδίκασε νωρίτερα την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου την Ελβετία για παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης, επειδή οι αρχές καταδίκασαν τον Τούρκο γιατρό Ντογού Περιντσέκ, που είχε χαρακτηρίσει δημοσίως σε συνέδριο τη γενοκτονία των Αρμενίων "διεθνές ψέμα".



Με την απόφαση του το ΕΔΑΔ καταδίκασε την Ελβετία κρίνοντας αδικαιολόγητη την ποινική καταδίκη του Τούρκου γιατρού. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο κ. Περιντσέκ, υποστηρίζοντας ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν είχε διαπράξει γενοκτονία εναντίον των Αρμενίων το 1915, δεν υπέπεσε σε παραβίαση της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.



Συγκεκριμένα, το ΕΔΑΔ εξήγησε στο σκεπτικό του ότι οι απόψεις που εξέφρασε ο κ. Περιντσέκ διατυπώθηκαν μέσα στο πλαίσιο της ελεύθερης άσκησης του δικαιώματος να συζητούνται ανοικτά θέματα ευαίσθητα, όπως το γεγονός που χαρακτηρίσθηκε μεταγενέστερα, όπως σημειώνει, γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους.



Διευκρινίζοντας ότι το δικαστήριο δεν κλήθηκε να αποφανθεί για την ορθότητα του νομικού όρου "γενοκτονία των Αρμενίων", οι πλειοψηφούντες δικαστές σημειώνουν στην απόφαση τους -που δεν είναι οριστική, ότι ο όρος "γενοκτονία" αποτελεί μία μη επακριβώς νομικά καθορισμένη έννοια και ότι η ιστορική έρευνα για το θέμα είναι ακόμη ανοικτή.



Στην απόφαση του το δικαστήριο σημειώνει, ακόμη, ότι τα κράτη που έχουν αναγνωρίσει επισήμως την γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, δεν έχουν κρίνει αναγκαίο να θεσπίσουν νόμους, με βάση τους οποίους θα μπορούσαν να επιβάλλονται ποινικές κυρώσεις σ' όσους υποστηρίζουν το αντίθετο.



Ένας από τους κύριους στόχους της ελευθερίας της έκφρασης, είναι η προστασία των απόψεων της μειοψηφίας σε θέματα γενικού ενδιαφέροντος, καταλήγει η απόφαση του Δικαστηρίου.



Ο Περιντσέκ, που συμμετείχε ως πρόεδρος του κόμματος Εργασίας (EMEP) της Τουρκίας σε διάφορα συνέδρια στην Ελβετία, το Μάιο, τον Ιούλιο και το Σεπτέμβριο του 2005, είχε αρνηθεί δημοσίως ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία είχε διαπράξει το αδίκημα της γενοκτονίας κατά των Αρμενίων το 1915 και τα επόμενα χρόνια, κάτι που χαρακτήρισε ένα "διεθνές ψέμα". Εξαιτίας αυτού ο σύλλογος " Ελβετία-Αρμενία" κατέθεσε μήνυση εναντίον του στις 15 Ιουλίου 2005 και στις 9 Μαρτίου 2007, τα δικαστήρια της Λωζάννης έκριναν ένοχο τον Περιντσέκ, για φυλετικές διακρίσεις στα πλαίσια του ελβετικού ποινικού κώδικα, κρίνοντας ότι τα κίνητρα των δηλώσεων του ήταν ρατσιστικά και ότι οι απόψεις του δεν εκφράσθηκαν για να συμβάλλουν σε μία ιστορική συζήτηση.



Η έφεση του απορρίφθηκε και από το Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ελβετίας, στις 12 Δεκεμβρίου 2007, με το επιχείρημα ότι η Ελβετική νομοθεσία αναγνωρίζει ως αποδεδειγμένα ιστορικό γεγονός την γενοκτονία των Αρμενίων, όπως και την εβραϊκή γενοκτονία.
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Τούρκος σκότωσε Βρετανίδα και τραυμάτισε μέλη της οικογένειάς της

Η άτυχη Catherine Bury που έμενε στη Βρετανία είχε πάει για διακοπές στη βίλα που διατηρούσε σε τουριστικό θέρετρο της ΤουρκίαςΣε τραγωδία εξελίχθηκαν οι διακοπές μιας βρετανικής οικογένειας στην Τουρκία. Η 56χρονη Catherine Bury είχε πάει στη βίλα της στο τουριστικό θέρετρο Dalyan για να γιορτάσει τα 56α γενέθλιά της. Ο κηπουρός του σπιτιού όμως είχε άλλα σχέδια για την οικογένεια. Αφού πυροβόλησε τον 24χρονο γιο της Alex στο πόδι και την 87χρονη μητέρα της Cecille στην πλάτη η άτυχη Catherine Bury για να γλιτώσει από τα πυρά κρύφτηκε στο μπάνιο του σπιτιού. Ο μανιακός κηπουρός «γάζωσε» κυριολεκτικά την πόρτα με κυνηγετική καραμπίνα με αποτέλεσμα η γυναίκα να πέσει νεκρή.



Ο κηπουρός γνωστός με τα αρχικά V.A. συνελήφθη από την Αστυνομία και οδήγηθε στον εισαγγέλεα. Σύμφωνα με γείτονες ο κηπουρός και η Catherine Bury είχαν τσακωθεί την περασμένη Παρασκευή και ο άνδρας την είχε απειλήσει ότι θα σκοτώσει την ίδια και την οικογένειά της. Η γυναίκα που έδωσε βάση στις απειλές πήγε στην Αστυνομία και κατήγγειλε το γεγονός. Ο V.A. συνελήφθη, κρατήθηκε τη νύχτα αλλά οι αστυνομικοί την επόμενη ημέρα έκριναν ότι έπρεπε να τον αφήσουν ελεύθερο.



Τότε ο άνδρας πήρε το κυνηγετικό του όπλο και πήγε στην βίλα της οικογένειας με σκοπό να σκοτώσει. Σύμφωνα με γείτονες και συγγενείς η οικογένεια δεν προκαλούσε ποτέ, ήταν αγαπητή. Μάλιστα οι συγγενείς της Bury είχαν πάει νωρίτερα στη βίλα και την είχαν στολίσει με μπαλόνια.



πηγή: dailymail
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Άσαντ: Θα ήταν προδοσία να παραιτηθώ τώρα

Σύμφωνα με τον Άσαντ η Συρία πρέπει να απαλλαχθεί από τους τρομοκράτες και τους εξτρεμιστές«Έχω υποχρέωση στη χώρα μου, εκτός κι αν οι πολίτες θέλουν να παραιτηθώ».



Με αυτά τα λόγια ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ-Άσαντ σχολίασε τις εξελίξεις που αφορούν στη χώρα του, έπειτα από την απόφασή του να αποδεχθεί τη ρωσική πρόταση για τα χημικά της χώρας.



«Έχω υποχρέωση στη χώρα μου, εκτός κι αν οι πολίτες θέλουν να παραιτηθώ», ανέφερε ο Σύρος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Κάποιοι λένε ότι έχω όλες τις εγγυήσεις αν θέλω να φύγω, όλα τα λεφτά και ό,τι θέλω. Φυσικά τα αγνοώ όλα αυτά».



«Είμαι πρόεδρος για να βοηθάω τον λαό της Συρίας», είπε στη συνέχεια ο 'Ασαντ και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να είναι η ελπίδα των Σύρων, όχι των Αμερικανών, ούτε των Γάλλων.



Σύμφωνα με τον Άσαντ η Συρία πρέπει να απαλλαχθεί από τους τρομοκράτες και τους εξτρεμιστές.



«Αν δεν τους ξεφορτωθούμε θα επηρεάσουν τις επόμενες γενιές», είπε και απευθυνόμενος στους Αμερικανούς τόνισε: «Εσείς τι θα κάνατε αν τρομοκράτες από διαφορετικές περιοχές εισέβαλαν στην χώρα σας και σκότωναν χιλιάδες πολίτες;».



«Όταν οι δυτικές χώρες πάψουν να υποστηρίζουν τους τρομοκράτες και τις μαριονέτες όπως η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία, το πρόβλημα της Συρίας θα λυθεί πιο εύκολα. Αν οι ΗΠΑ θέλουν να υποστηρίζουν την Αλ-Κάιντα ας το κάνουν. Αλλά να μην μιλούν για "επαναστάτες" γιατί οι περισσότεροι ανήκουν πλέον στην Αλ-Κάιντα».



Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Σύρος πρόεδρος προχώρησε σε δηλώσεις στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της χώρας, λέγοντας πως η Δαμασκός αποδέχεται την πρόταση να παραδώσει το χημικό οπλοστάσιό της ώστε «να μη χυθεί αίμα του συριακού λαού».


ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ
source: http://www.protothema.gr/world/article/337784/edad-den-einai-poiniko-adikima-i-arnisi-tis-genoktonias-ton-armenion-/

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ…