Βουλευτής φόρο ακινήτων Κεφαλογιάννης ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΑΤΡΑ Στουρνάρας προς βουλευτές: Φέρτε προτάσεις για το φόρο στα ακίνητα
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΑΤΡΑ Θα πρέπει ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΑΤΡΑ Η ΑΡΠΑΓΗ να κατατεθούν ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΑΤΡΑ Η ΑΡΠΑΓΗ μέχρι τη Δευτέρα αλλά να είναι «δημοσιονομικά ουδέτερες» - Δεν μπορεί να αλλάξει ο στόχος της είσπραξης 2,9 δισ. ευρώ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΑΤΡΑ ΑΠΙΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ τονίζει το ΥΠΟΙΚ - Κανείς από τους παρόντες βουλευτές δεν υποστήριξε το νομοσχέδιο - Διαβάστε ποιοι ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΑΤΡΑ Η ΑΡΠΑΓΗ έδωσαν..."
Στουρνάρας προς βουλευτές: Φέρτε προτάσεις για το φόρο στα ακίνητα ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΑΤΡΑ
Θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τη Δευτέρα αλλά να είναι «δημοσιονομικά ουδέτερες» - Δεν μπορεί να αλλάξει ο στόχος της είσπραξης 2,9 δισ. ευρώ, τονίζει το ΥΠΟΙΚ - Κανείς από τους παρόντες βουλευτές δεν υποστήριξε το νομοσχέδιο - Διαβάστε ποιοι έδωσαν το παρόν
Αυξάνεται η πολιτική ένταση για τον φόρο ακινήτων καθώς ξεπερνά τους 50 ο αριθμός των βουλευτών που αντιδρούν στη ρύθμιση ειδικά για την φορολόγηση των αγρο Τεμαχίων που "καίει" τους αγρότες και κατά συνέπεια τους βουλευτές της περιφέρειας.
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο επισκέφθηκαν την Τετάρτη το απόγευμα βουλευτές της Ν.Δ έλεγαν ότι εάν γίνουν μειώσεις στη φορολόγηση των αγρο Τεμαχίων αυτό σημαίνει ότι θα αυξηθεί ο φόρος στα αστικά ακίνητα όπως τα διαμερίσματα, τα οικόπεδα εντός σχεδίου κ.λπ.
Οι βουλευτές της ΝΔ που εκφράζουν την αντίθεσή τους στον ενιαίο φόρο ακινήτων και τη φορολόγηση των αγρο Τεμαχίων είναι πάνω από 50 και συναντώνται αυτή την ώρα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή.
Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε από τους βουλευτές που μετέχουν στη συνάντηση να καταθέσουν τις εναλλακτικές τους προτάσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων μέχρι τη Δευτέρα με την επισήμανση ότι θα πρέπει να είναι δημοσιονομικά ουδέτερες. Δηλαδή ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε για κάθε μέτρο ελάφρυνσης που ζητάνε, να προτείνουν τον τρόπο με τον οποίο θα βρεθούν τα χρήματα ώστε να μην απειληθεί ο στόχος που είναι η βεβαίωση 3,5 δισ. ευρώ και η είσπραξη 2,9 δισ. ευρώ.
Ρελάνς από μάζα βουλευτών της ΝΔ για παράταση για ένα χρόνο του ΕΕΤΑ αντί για το φόρο ακινήτων. Η πρόταση που στηρίζεται από πλειάδα βουλευτών της ΝΔ προβλέπει μείωση 10% στο χαράτσι ακινήτων όπως επιβάλλεται σήμερα και αύξηση φόρου στην πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία ώστε να μην κινδυνεύει ο εισπρακτικός στόχος των 2.9 δις . Ο υπουργός επιφυλάχτηκε να απαντήσει στην παραπάνω πρόταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των βουλευτών που προτείνουν το παραπάνω είναι ο Ιωάννης Τζαμτζής, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης κ.α
Επιπλέον οι βουλευτές εξέφρασαν επίσης την ανησυχία τους εάν θα κατατεθεί τη Δευτέρα το νομοσχέδιο με την αλλαγές όπως ορίζεται.
Ο υπ. Οικονομικών επιφυλάχτηκε να εξετάσει προτάσεις που του τέθηκαν όπως :
-Να αλλάξει κλίμακα φόρου στα αγρο Τεμάχια και να αυξάνονται οι συντελεστές για τις μεγάλες ιδιοκτησίες ελαφρύνοντας τις μικρές αντίστοιχα, δηλαδή το αντίθετο από ό,τι προβλέπει η προ ΤΕΙνόμενη μέχρι τώρα κλίμακα.
- Να αυξηθεί η φορολόγηση των 7χιλάδων ευρώ πέραν του οποίου επιβάλλεται ο φόρος
- Να επανεξεταστεί η φορολόγηση για τα δεσμευμένα από το δημόσιο ακίνητα των ιδιωτών, ώστε να μην πληρώνουν φόρο οι ιδιοκτήτες που δεν ορίζουν τα ακίνητά τους.
Όπως εκτίμησαν ορισμένοι από τους βουλευτές που ήταν παρόντες, ο υπουργός Οικονομικών δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές. Από την άλλη, όμως, πολλοί ετοιμάζονται ήδη να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις, ορισμένες από τις οποίες εξέθεσαν και σήμερα, σε μια συζήτηση που, όπως εξελίσσεται έως την ωρα αυτή, δεν έχουν εκδηλωθεί εντάσεις ή αμφισβήτηση στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικων.
Πάντως, όπως ανέφερε βουλευτής που μετείχε στη σύσκεψη, ουδείς από την Κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ δεν βρέθηκε να υποστηρίξει το νομοσχέδιο. Αντιθέτως όλοι είχαν να ζητήσουν την άρση κάποιας αδικίας είτε αφορούσε τα αστικά ακίνητα είτε τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις και τα αγρο Τεμάχια.
Στη συνάντηση με τον Γ. Στουρνάρα έχουν προσέλθει στο Υπ. Οικονομικών αρκετοί βουλευτές της Ν.Δ μεταξύ των οποίων, πέραν όσων είχαν υπογράψει την ερώτηση, είναι και οι Προκόπης Παυλόπουλος, Νικήτας Κακλαμάνης, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ντόρα Μπακογιάννη, Κώστας Μαρκόπουλος, Φω ΤΕΙνή Πιπιλή, Γιάννης Ιωαννίδης.
Στο υπουργείο Οικονομικών λένε ότι ο στόχος είσπραξης των 2,9 δισ. από τον φόρο ακινήτων δεν μπορεί να αλλάξει. Και αν ακόμα γινόταν δεκτές ελαφρύνσεις για τα αγρο Τεμάχια και τελικώς εισπραχτούν λιγότερα από τα περίπου 700 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί αυτό θα σήμαινε ισόποση επιβάρυνση για τα αστικά ακίνητα και τα οικόπεδα από τα οποία υπολογίζεται να προέλθουν τα υπόλοιπα 2,2 δισ.
Πηγή: newmoney.gr
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΑΤΡΑ Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο
Μπουκάλια με νερό εκσφενδόνισαν διαδηλωτές εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών - Ο κ. Παυλόπουλος βρισκόταν στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό ΜέρλινΣτόχος των εργαζομένων στην μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ έγινε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.
Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και όταν εντόπισαν τον κ. Παυλόπουλο επιτέθηκαν εναντίον του καθυβρίζοντας τον με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Ορισμένοι μάλιστα εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.
Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»
Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5
και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.
«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω
αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη
μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου
λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η
ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το "μαζί τα
φάγαμε". Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να
πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους
ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα
είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν
θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.
Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το
10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε
ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο
Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν "ελάτε να πάμε
μπρος". Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να
διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν
επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν
με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και
έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον
γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ
του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο
Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι
είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:
Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.
Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε: «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά κ�κόμμακόμματα</a> που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:
«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω [http://www.ypes.gr/el/Elections/NationalElections/ εθνικές εκλογέςεκλογές</a> για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».
Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την �κόμμακόμματα</a>, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.
Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα τουρισμότουρισμός</a>! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».
Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΑΤΡΑ
source: http://www.protothema.gr/politics/article/323992/stournaras-an-meiothei-o-foros-sta-agrotemahia-tha-auxithei-gia-ta-diamerismata/
ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΑΤΡΑ Η ΑΡΠΑΓΗ ΠΑΤΡΑ…