Σλοβενία τζίρο Σλοβενία Greek Seo Αργοπεθαίνουν τα πρατήρια καυσίμων

From nmnwiki
Revision as of 01:33, 27 January 2022 by VinceUqk84634 (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search

greek seo Τα δεδομένα στον κλάδο των πετρελαιοειδών σε συνδυασμό κατασκευή ιστοσελίδων τιμοκατάλογος με τις εξελίξεις στο σχεδιασμος λογοτυπων πετρέλαιο θέρμανσης, ιντερνετ μαρκετινγκ οδηγούν τα πρατήρια καυσίμων είτε σε χέρια άλλων κατασκευή ιστοσελίδων δράμα είτε σε λουκέτο.
ιστοσελίδες ΡΕΠΟΡΤΑΖ: seo ιστοσελιδων Βάσω Κυριαζή
 
Μάλιστα όπως λένε πρατηριούχοι"

Αργοπεθαίνουν τα πρατήρια καυσίμων greek seo
Τα δεδομένα στον κλάδο των πετρελαιοειδών σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στο πετρέλαιο θέρμανσης, οδηγούν τα πρατήρια καυσίμων είτε σε χέρια άλλων είτε σε λουκέτο.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή


 


Μάλιστα όπως λένε πρατηριούχοι της Μαγνησίας, η  γεωγραφική θέση του πρατηρίου  (κεντρικά ή περιφερειακά) θα κρίνει το αν η επιχείρηση θα περάσει στα χέρια εταιρίας πετρελαιοειδών ή θα μπει λουκέτο.


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πρατηριούχων της Μαγνησίας περισσότερα από 30 πρατήρια αυτή τη στιγμή  βρίσκονται σε  δεινή θέση. Η χαριστική βολή γι’ αυτούς ήταν ο τρόπος που εξελίχθηκε η υπόθεση με το επίδομα στο πετρέλαιο θέρμανσης.


Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι ήδη δέκα από τα πρατήρια που έχουν κλείσει δεν έχουν βρει καινούργιο μισθωτή, ενώ άλλα τόσα δεν έχουν ακόμη τοποθετήσει το σύστημα εισροών - εκροών, ενδεικτικά στοιχεία για το γεγονός ότι ο τζίρος τους έχει μειωθεί κατακόρυφα και οι περισσότεροι πρατηριούχοι είναι σε απόγνωση.


Η προθεσμία για  να τοποθετήσουν το σύστημα εισροών - εκροών εκπνέει τον Φεβρουάριο, και σε περίπτωση που δεν γίνει η τοποθέτηση του συστήματος, ανακαλείται η άδεια του πρατηρίου καυσίμων, με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του κλάδου, που όπως υποστηρίζεται δέχεται απανωτά χτυπήματα τα τελευταία χρόνια.


Οι εκπρόσωποι των πρατηριούχων επιμένουν ότι εάν η κατάσταση συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς και δεν υπάρξουν αλλαγές και μέτρα, οι πωλήσεις καυσίμων θα μειωθούν ακόμη περισσότερο, ενώ στο πετρέλαιο θέρμανσης το ποσοστό της μείωσης κατά τόπους δεν αποκλείεται και να φτάσει και το 60% καθώς, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, πολλές πολυκατοικίες δεν έχουν καν παραγγείλει πετρέλαιο τη φετινή περίοδο. 

Αποδίδουν  δε την ακρίβεια στα καύσιμα, στους φόρους, που είναι, όπως είπαν, οι υψηλότεροι στην ευρώπη, καθώς και στην αδιαφανή τιμολογιακή πολιτική σε επίπεδο χονδρικής με το σύστημα των εκπτώσεων.



«Εγκλωβισμένοι…


Με τον Ε.Φ.Κ και τη βενζίνη


Ο πρόεδρος Βενζινοπωλών Νομού Μαγνησίας,  κ. Απ. Βολιώτης  εκτιμά ότι έρχεται ένας δύσκολος χειμώνας, αφού πολλοί Βολιώτες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν πετρέλαιο για να ζεστάνουν τα σπίτια τους, ενώ αναφερόμενος  στην κίνηση που καταγράφεται στα βενζινάδικα της Μαγνησίας, τόνισε πως σε σχέση με πέρσι, καταγράφεται μείωση έως και 40%, πράγμα που οφείλεται κατά κύριο λόγο στον Φόρο Ειδικής Κατανάλωσης.


Παράλληλα σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες  πρατηρίων, η αρνητική κατάσταση έχει ενισχυθεί και από τις εταιρείες και τα διυλιστήρια, τα οποία και διαμορφώνουν τις τελικές τιμές των καυσίμων, ενώ παράλληλα το δικό τους κέρδος παραμένει το ίδιο. «Πολλοί έχουν τη λανθασμένη εντύπωση ότι όσο αυξάνεται η τιμή της βενζίνης κερδίζουμε και εμείς περισσότερο. Το κέρδος του πρατηριούχου είναι σταθερό. ΔενΒόλοΒόλου</a>.


Σπάνιο φαινόμενο είναι πια να γεμίσει ο οδηγός το ρεζερβουάρ, σύμφωνα με  τον Άγγελο Τσαβέ, πρώην πρόεδρο της Ένωσης που διατηρεί πρατήριο καυσίμων στην οδό Ιάσονος: «Παρατηρούμε ότι υπάρχει κίνηση, αλλά δεν υπάρχει κατανάλωση, ο κόσμος κοιτάει να βάλει 5 - 10 ευρώ για τις απαιτούμενες μετακινήσεις. Πλέον ο Βολιώτης έχει ξεχάσει να γεμίζει το ρεζερβουάρ». Συνεχίζοντας δε, επισημαίνει όσον αφορά την πορεία της τιμής των καυσίμων και το διαρκές ασανσέρ: «Δεν γνωρίζω ακόμη πια θα είναι η κατάσταση το χειμώνα, τα καύσιμα κάθε μέρα αλλάζουν τιμές και δυστυχώς η τιμή που διαμορφώνεται κάθε μέρα είναι αυξημένη και όχι μειωμένη. Ο κόσμος όταν βλέπει την τιμή δυσαρεστείται, αλλά δεν φταίμε εμείς για τις αυξήσεις. Πολλοί δεν κατανοούν ότι οι τιμές αυξάνονται από τις εταιρείες, με αποτέλεσμα και εμείς να μην έχουμε άλλη επιλογή».

Ειδική έκπτωση


στα καύσιμα… 


Την ώρα που ωστόσο η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την τρόικα τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και εξετάζει σειρά άλλων μέτρων, για να διευκολύνει τους καταναλωτές, με το μικρότερο δυνατό κόστος για τα δημοσιονομικά, μία μελέτη του Επιμελητηρίου Κιλκίς δείχνει ότι μπορούν να υπάρξουν εναλλακτικές λύσεις. Η μελέτη μάλιστα αυτήπου εκπονήθηκε από την εταιρεία «Lever Α.Ε.» για λογαριασμό του Επιμελητηρίου, πρόκειται να παρουσιαστεί επισήμως στη γεν�ΕλλάδαΕλλάδας</a> (ΚΕΕΕ), που θα πραγματοποιηθεί στο Κιλκίς τέλος  Νοεμβρίου και εκτιμάται ότι μπορεί να αποτελέσει μπούσουλα για να αξιοποιηθεί σε όλη τη χώρα, ως «διαπραγματευτικό ατού» των επαγγελματιών απέναντι στο υπουργείο Οικονομικών.
Η κατακόρυφη μείωση του τζίρου των πρατηρίων έχει εξίσου σημαντικές απώλειες για το κράτος, αφού δεν εισπράττεται ο φόρος από τα καύσιμα. Στο πλαίσιο της μελέτης που έγινε εκτιμάται ότι, εάν εφαρμοστεί ένα σύστημα εκπτώσεων στα καύσιμα για τους κατοίκους του Κιλκίς (στη συγκεκριμένη περίπτωση), ώστε η τιμή να μειωθεί από 20 έως 40 λεπτά το λίτρο, τα έσοδα του Δημοσίου θα αυξηθούν τουλάχιστον κατά 2,2 εκατ. ευρώ το χρόνο.
Μάλιστα η πρόταση βασίζεται σε ανάλογα συστήματα εκπτώσεων στα καύσιμα που εφαρμόζονται στη βόρεια Ιταλία και συγκεκριμένα σε περιοχές που συνορεύουν με την Αυστρία και τη Σλοβενία. Όπως διαπιστώνουν οι μελετητές, η εφαρμογή του μέτρου είχε θεαματικά αποτελέσματα για τους πολίτες αλλά και για το ιταλικό κράτος.
 


 


 
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα





greek seo greek seo Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του ReutersΠαράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.



Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.



Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.



Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.



Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.



Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».



Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr




greek seo Η Σερβία δεν «πλήρωσε» τα λάθη της κόντρα στο Βέλγιο

Η Σερβία δεν ήταν σοβαρή στα τελευταία λεπτά, αλλά το αξιόμαχο Βέλγιο δεν είχε πώς να την τιμωρήσει και ηττήθηκε με 69-76Ο Νέναντ Κρστιτς σκόραρε 17 πόντους απ' το 17' (32-32) μέχρι το 33' (52-61), αλλά τη διαφορά στα τελευταία δευτερόλεπτα έκανε ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Ο 21χρονος γκαρντ με τρίποντο έγραψε το 57-63 στα -51, αλλά έπειτα ένα παιδαριώδες λάθος της Σερβίας ο Σαμ Βαν Ρόσομ απέτυχε να τον μιμηθεί στα -24 (59-63), χάνοντας τη μεγάλη ευκαιρία να φέρει το Βέλγιο σε απόσταση βολής.



Η Σερβία ανέβηκε στο 3-0, ενώ το Βέλγιο συνεχίζει το 38o Εurobasket της Σλοβενίας απ' το 0-3.



Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr 


greek seo
source: http://taxydromos.gr/article.php?id=97747&cat=1

greek seo…