Αστυνομίας αστυνομίας γυναίκες ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑ Νέο Δελχί: Μέσα σε ένα χρόνο βιάστηκαν 1.330 γυναίκες
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑ Η αστυνομία εκτιμά πως μετά τον ομαδικό βιασμό της 23χρονης Γραφεία Ντετέκτιβ Νάουσα φοιτήτριας που τελικώς υπέκυψε στα τραύματά της η κοινωνία ευαισθητοποιήθηκε και ντετεκτιβ δραμα οι γυναίκες καταγγέλουν το βιασμό τους..."
Νέο Δελχί: Μέσα σε ένα χρόνο βιάστηκαν 1.330 γυναίκες ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑ
Η Αστυνομία εκτιμά πως μετά τον ομαδικό βιασμό της 23χρονης φοιτήτριας που τελικώς υπέκυψε στα τραύματά της η κοινωνία ευαισθητοποιήθηκε και οι γυναίκες καταγγέλουν το βιασμό τουςΜόνο στην πρωτεύουσα της Ινδίας, μέσα σε ένα μόλις χρόνο, έχουν γίνει 1.330 καταγγελίες για βιασμό.
Συγκεκριμένα η Αστυνομία του Νέου Δελχί ανακοίνωσε σήμερα τον αριθμό, ο οποίος καταγράφει τις καταγγελίες από την αρχή του έτους μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου, ενώ αποδίδει τη σημαντική αύξηση των καταγγελιών, από 706 πέρυσι σε 1.330 τους δέκα πρώτους μήνες του έτους φέτος, στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης μετά τον μοιραίο ομαδικό βιασμό τον Δεκέμβριο του 2012 μιας 23χρονης φοιτήτριας που είχε προκαλέσει οργή σε όλη τη χώρα και είχε οδηγήσει σε πολλές διαδηλώσεις.
«Παλαιότερα πολλοί βιασμοί δεν καταγγέλλονταν από τα θύματα, τα οποία φοβούνταν την κοινωνική κατακραυγή. Τώρα περισσότερα θύματα προχωρούν σε καταγγελίες, ενώ έχει βο�Αστυνομία[http://www.hellenicpolice.gr Αστυνο�ΑστυνομίαΑστυνομίας</a> της πόλης Ράτζεν Μπάγκατ.
Η Αστυνομία αποκάλυψε τους αριθμούς αυτούς αφού το Ανώτατο δικαστήριο ζήτησε μια καταγραφή των εγκλημάτων που διαπράττονται εναντίον των γυναικών στο Νέο Δελχί, στη διάρκεια της εκδίκασης μιας υπόθεσης με την οποία ζητείται να ερευνηθούν οι ισχυρισμοί ότι η Αστυνομία έκανε υπερβολική χρήση βίας στην καταστολή μιας διαμαρ τυρίας τον Ιούνιο στην πόλη.
Ο Μπαγκάτ σημείωσε ότι η Αστυνομία έδωσε στο δικαστήριο έναν κατάλογο με τα εγκλήματα εναντίον γυναικών που διαπράχθηκαν μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου και τις 15 Οκτωβρίου 2013. Σε αυτό περιλαμβάνονται 1.330 βιασμοί, 2.844 υποθέσεις παρενόχλησης κοριτσιών και 793 υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης.
«Τα εγκλήματα εναντίον των γυναικών έχουν γίνει πολύ κοινά, κυρίως τα τελευταία πέντε χρόνια», ανέφερε το δικαστήριο. «Καθημερινά σε λεωφορεία και τραίνα πολλά κορίτσια πέφτουν θύματα παρενόχλησης. Τώρα διαμαρτύρονται επειδή οι άνθρωποι είναι πλέον πιο ενημερωμένοι».
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!
Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της...Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.
"Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας ιδιωτικων ερευνων κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων", δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.
Η έκθεση με τίτλο "Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;" βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.
Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.
Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.
Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.
Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.
"Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ντετεκτιβ δραμα ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που κύπρο ιδιωτικοί ντετέκτιβ έδωσαν οι ερωτηθέντες", σύμφωνα με την έρευνα.
Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.
Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.
Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.
Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.
ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες
Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησηςΆμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.
Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».
Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.
Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.
Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ[htΑστυνομίαΑστυνομίας</a></a> σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑ
source: http://www.protothema.gr/world/article/323874/india-mesa-se-ena-hrono-ehoun-ginei-1330-kataggelies-gia-viasmo-mono-sto-neo-delhi/
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑ…