Κρίση Κρίση Κρίση ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Θέση μη μόνιμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η Ιορδανία

From nmnwiki
Revision as of 03:31, 8 December 2021 by ReneTackett5 (talk | contribs) (Created page with "ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ - [https://spyro.com.gr/ https://spyro.com.gr/]; ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Η...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ - https://spyro.com.gr/; ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τάχθηκε σχεδόν ομόφωνα την Παρασκευή υπέρ της υποψηφιότητας της Ιορδανίας......

Θέση μη μόνιμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η Ιορδανία ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Αυτή θα είναι η τρίτη θητεία της χώρας στον Οργανισμό




Η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τάχθηκε σχεδόν ομόφωνα την Παρασκευή υπέρ της υποψηφιότητας της Ιορ Δανίας να καταλάβει μια μη μόνιμη έδρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ανώτατου διεθνούς οργανισμού. Η ψηφοφορία διεξήχθη αφότου η Σαουδική Αραβία απέρριψε προς μηνός τη θέση επικαλούμενη «λόγους απογοήτευσης» για την αδυναμία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να επιλύσει μεγάλες παγκόσμιες και περιφερειακές κρίσεις.



Η ψηφοφορία ήταν σχεδόν ομόφωνη καθώς υπέρ της υποψηφιότητας της Ιορ Δανίας τάχθηκαν 178 από τα συνολικά 179 κράτη – μέλη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. «Έχοντας λάβει την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων του σώματος, η Ιορ Δανία εκλέγεται ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας» ανακοίνωσε ο Τζον Άσε πρόεδρος της Γενικής

Συνέλευσης του ΟΗΕ.



Η έδρα έμεινε «ορφανή» από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η εκλεγμένη Σαουδική Αραβία αρνήθηκε τη θέση σε ένδειξη διαμαρ τυρίας ενάντια σε αυτό που αποκάλεσε «αποτυχία» του διεθνούς σώματος να επιλύσει την παλαιστινιακή και συριακή κρίση.



Το επίσημο Αμάν στη συνέχεια, εξέφρασε την προθυμία να καταλάβει την έδρα στο διεθνή οργανισμό. Αυτή θα είναι η τρίτη θητεία της Ιορ Δανίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας καθώς είχαν προηγηθεί αυτές στις δεκαετίες του 1960 και του 1980.




ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής κοντά στην "Αποστολή"

Οι Έλληνες ομογενείς θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό των α Δελφών τους, μέσω των προγραμμάτων της Εκκλησίας είπε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος              Πυλώνα κοινωνικής σταθερότητας χαρακτήρισε την ΄΄Αποστολή΄΄ ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος  Αμερικής κ. Δημήτριος στη συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.

«Χωρίς την κοινωνική προσφορά της Εκκλησίας, χωρίς την προσπάθεια του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και της ΄΄Αποστολής΄΄ η οικονομική κρίση στην Ελλάδα θα ήταν βαθύτερη και ανεξέλεγκτη», είπε ο Σεβ. κ. Δημήτριος, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από το μέγεθος του έργου, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ τη μεθοδικότητα και τη διαφάνεια του Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής.

             Ο Αρχιεπίσκοπος της Αμερικής και ο Γενικός Διευθυντής της ΄΄Αποστολής΄΄, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ στη δίωρη συνάντησή τους, εξέτασαν λεπτομερώς τα νέα δεδομένα και την εξέλιξη της κρίσης στην Ελλάδα καθώς και τις επιπτώσεις που δημιουργεί στην οικογένεια και κυρίως στα παιδιά.

Ο κ. Δήμτσας παρουσίασε οικονομικό απολογισμό των προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ τον IOCC  και την ΄΄Αποστολή΄΄ και ενημέρωσε διεξοδικά για τα νέα προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί.

              «Οι Έλληνες υποφέρουν και αυτό το βιώνουμε καθημερινά», είπε ο κ. Δήμτσας και πρόσθεσε, «για να έχει κανείς μία τάξη μεγέθους της κρίσης θα αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Τα δέματα αγάπης που προσφέρει η ΄΄Αποστολή΄΄  σε οικογένειες που ζουν κάτω από 8.000 ευρώ ετησίως, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ το 2011 έφθασαν τα 7.851, το 2012 διανεμήθηκαν 35.583 και μόνο το α΄εξάμηνο του 2013, 33527».

Επίσης ο κ. Δήμτσας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και έκανε λόγο για την μεγαλοψυχία και τη γενναιοδωρία την Ελλήνων ομογενών που στάθησαν στους εμπερίστατους αδελφούς τους.

              Ο Σεβ. Δημήτριος αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ευχαρίστησε τον κ. Δήμτσα για την αναλυτική ενημέρωση και πρόσθεσε: «Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, οι Έλληνες ομογενείς θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό των α Δελφών τους, μέσω των προγραμμάτων της ΄΄Αποστολής΄΄. Είμαι πεπεισμένος ότι γρήγορα η κρίση θα ξεπεραστεί και η Ελλάδα θα βρει τη θέση της. Οι προσπάθειες στήριξης μας συνεχίζονται, εξετάζουμε το ενδεχόμενο άμεσης νέας βοήθειας».









































 

           Μ.Κ.Ο. ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Ήρας 8 & Δέσπως Σέχου 37, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Ν. Κόσμος (πλατεία Κυνοσάργους), Τ.Κ.: 11743, Τηλ.: 213 0184400,www.mkoapostoli

   
Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του ReutersΠαράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.



Η 14σέλιδη γνωμάτευση, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.



Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.



Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.



Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.



Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».



Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr






ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ
source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/618056/thesi-mi-monimou-melous-sto-sumvoulio-asfaleias-tou-oie-i-iordania/

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ…