2015 λεωφορεία Λονδίνο ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑ Ετοιμάζεται ο πιο ισχυρός μαγνητικός τομογράφος

From nmnwiki
Revision as of 05:08, 7 December 2021 by FloydPenson475 (talk | contribs) (Created page with "ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ιδιωτικοι ντετεκτιβ κυπροσ ΑΘΗΝΑ Ειδήσεις, [https://spyro.com.gr/index.asp?Keyword=0000...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ιδιωτικοι ντετεκτιβ κυπροσ ΑΘΗΝΑ Ειδήσεις, ιδιωτικοσ ντετεκτιβ καβαλα επικαιρότητα ντετεκτιβ πληρεσ πακετο και τα τελευταία νέα της Γραφεία Ντετέκτιβ Νάουσα Ελλάδας και του Κόσμου απο το ντετεκτιβ βεροια Nooz.gr. Οικονομία, ιδιωτική έρευνα Επιχειρήσεις και Χρηματιστήριο."

Ετοιμάζεται ο πιο ισχυρός μαγνητικός τομογράφος
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑ
Πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της η κατασκευή του ισχυρότερου μαγνητικού τομογράφου στον κόσμο, που άρχισε το 2006. Ο INUMAC θα επιτρέψει στους επιστήμονες να «φωτίσουν» το ανθρώπινο σώμα με δέκα φορές μεγαλύτερη λεπτομέρεια, από ό,τι μπορούν οι σημερινοί τομογράφοι.



Το μηχάνημα, που θα εγκατασταθεί στο γερμανικό πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ, θα γεννά πανίσχυρα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ικανά να σηκώσουν στον αέρα βάρος 60 μετρικών τόνων (περίπου όσο πέντε διώροφα λεωφορεία του Λονδίνου).



Το νέο μηχάνημα, που θα έχει κόστος 200 εκατ. ευρώ, θα παράγει ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της τάξης των 11,75 τέσλα, έναντι 1,5 έως 3 τέσλα των περισσότερων υπαρχόντων τομογράφων. Το έως σήμερα ρεκόρ ισχύος μαγνητικού πεδίου φθάνει τα 9,4 τέσλα (τομογράφοι σώματος με αυτή την ισχύ λειτουργούν στο ολλανδικό πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, στο πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο και αλλού).



Συγκριτικά, σύμφωνα με τη βρετανική «Ιντιπέντεντ» και το περιοδικό "IEEE Spectrum" του διεθνούς Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών, οι πανίσχυροι υπεραγώγιμοι μαγνήτες του μεγάλου υπόγειου επιταχυντή του CERN, οι οποίοι καθοδηγούν τις συγκρούσεις των υποατομικών σωματιδίων, δημιουργούν μαγνητικό πεδίο ισχύος 8,4 τέσλα.



Ενώ οι σημερινοί τομογράφοι των νοσοκομείων μπορούν να «δουν» δομές με μήκος έως ένα χιλιοστό περίπου, ο INUMAC θα «κατέβει» έως τα 0,1 χιλιοστά (μια τέτοια περιοχή στον εγκέφαλο περιέχει περίπου 1.000 ν ευρώνες), δηλαδή θα έχει δεκαπλάσιες δυνατότητες απεικόνισης. Επίσης, θα μπορεί να καταγράψει αλλαγές στο σώμα, που θα συμβαίνουν με ταχύτητα ενός δεκάτου του δευτερολέπτου.



O INUMAC (ο οποίος περιέχει πάνω από 200 χιλιόμετρα υπεραγώγιμων καλωδίων από κράμα νιόβιου και τιτάνιου) κατ’ αρχήν προορίζεται ως ερευνητικό εργαλείο για την απεικόνιση ιδίως του εγκεφάλου με περισσότερες λεπτομέρειες από κάθε άλλη φορά, ενώ στην πορεία ίσως ρίξει περισσότερο φως επίσης στα μυστήρια του νου και των ονείρων.



Ο σούπερ - μαγνητικός τομογράφος, ο οποίος θα έχει εσωτερική διάμετρο 90 εκατοστών (αρκετή για να χωρέσει ένα ανθρώπινο σώμα με άνεση) θα είναι πλήρως έτοιμος έως το Σεπτέμβριο του 2014 και, αφού γίνουν μερικοί μήνες δοκιμών, αναμένεται να τεθεί κανονικά σε λειτουργία στην αρχή του 2015.




Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παύλος Δρακόπουλος





ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑ Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του ReutersΠαράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.



Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.



Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.



Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.



Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.



Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».



Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr




Παρέμβαση της εισαγγελέως ΑΠ για το κόστος κατασκευής έξι νέων φυλακών

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζητά να ερευνηθούν τα αναφερόμενα στο σχετικό δημοσίευμα, δηλαδή ότι ενώ τα σωφρονιστικά ιδρύματα ήταν πανομοιότυπα, τα πέντε εμφανίζονται να κόστισαν διπλάσιο ποσό σε σχέση με το έκτοΤη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητας δημοσιεύματος, στο οποίο αναφέρονταν ότι το κατασκευής πέντε σωφρονιστικών καταστημάτων ήταν διπλάσιο σε σχέση με άλλη πανομοιότυπη φυλακή, παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη.



Ειδικότερα, η έρευνα την οποία η κ. Κουτζαμάνη παρήγγειλε από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Παναγιώτα Φάκου, αφορά στο κόστος κατασκευής έξι νέων φυλακών σε Τρίκαλα, Δομοκό, Σέρρες, Γρεβενά, Δράμα και Χανιά.



Με την παραγγελία της, η κ. Κουτζαμάνη ζητά να ερευνηθούν τα αναφερόμενα στο σχετικό δημοσίευμα, δηλαδή ότι ενώ τα σωφρονιστικά ιδρύματα ήταν πανομοιότυπα, τα πέντε εμφανίζονται να κόστισαν διπλάσιο ποσό σε σχέση με το έκτο. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το δημοσίευμα οι πέντε νέες φυλακές κόστισαν περί τα 30-31 εκατομμύρια ευρώ η κάθε μια, ενώ η έκτη στοίχισε μόλις 16 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση αυτή έδειξε ενδιαφέρον ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε το σχετικό δημοσίευμα στην κ. Κουτζαμάνη.



Τέλος, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στην κυρία Φάκου και τη διενέργειας δεύτερης έρευνας, προκειμένου να εξακριβωθεί το πως διέρρευσε στον Τύπο το συμπληρωματικό πόρισμα της Αρχής για την καταπολέμηση του μούρου χρήματος, που αφορούσε την έρευνα για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑ
source: http://www.nooz.gr/tech/etoimazetai-o-pio-isxuros-magnitikos-tomografos-ston-kosmo

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑ…