Αποδείξεις αποδείξεις αποδείξεις Greek Seo Παράνομα γυμναστήρια στο Βόλο

From nmnwiki
Revision as of 08:01, 21 October 2021 by VinceUqk84634 (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search

greek seo Το «μανδύα» του αθλητικού διαφημιστικεσ εταιριεσ αθηνα σωματείου φαίνεται να… φορούν γυμναστήρια, δημιουργια μπλογκ που δραστηριοποιούνται και στο βελτιστοποιηση seo διαφήμιση ιστοσελίδων Βόλο, κατασκευή website χωρίς τις απαιτούμενες άδειες και χωρίς να κατασκευη ιστοσελιδασ δωρεαν πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές που δημιουργια site θέτει kατασκευη ιστοσελιδων ο dimiourgia istoselidas Νόμος για"

Παράνομα γυμναστήρια στο Βόλο greek seo Βόλο</a>"/>
Το «μανδύα» του αθλητικού σωματείου φαίνεται να… φορούν γυμναστήρια, που δραστηριοποιούνται και στο Βόλο, χωρίς τις απαιτούμενες άδειες και χωρίς να πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές που θέ ΤΕΙ ο Νόμος για τη λειτουργία τους.


Από το σύνολο των 50 γυμναστηρίων περίπου που διαθέ ΤΕΙ η πόλη, λιγότερα από δέκα είναι αδειοδοτημένα, σύμφωνα με στοιχεία που παραθέ ΤΕΙ ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυμναστηρίων (ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ.). 


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου  


Στα άνευ άδειας λειτουργίας γυμναστήρια εντάσσονται καΒόλοΒόλου</a>, με το θέμα να αποκτά διαστάσεις για τους νόμιμους ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, που ζητούν «να ξεκαθαρίσει ο χώρος». Δέσμευση Δή�ΒόλοΒόλου</a> ότι θα εκδώσει άδειες, φαίνεται να μην έχει γίνει ακόμη πράξη.


Δύο μέτρα και σταθμά στη λειτουργία γυμναστηρίων στο [http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1 ΕλλάδαΕλλάδας</a>, καταγγέλλουν μέλη του ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ. που δραστηριοποιούνται στην πόλη. Από τη μία τα νόμιμα γυμναστήρια που περνούν από αυστηρούς πολεοδομικούς και υγειονομικούς ελέγχους και από την άλλη αθλητικά σωματεία ή αθλητικοί σύλλογοι χορού, που δεν λειτουργούν με βάση τη νομιμότητα.


Το θέμα φαίνεται να έχει και οικονομικές διαστάσεις από τη στιγμή που λειτουργούν μεν ως ιδιωτικές επιχειρήσεις, δεν αποδίδουν όμως ΦΠΑ. Πρόσφατες οι «καμπάνες» του ΣΔΟΕ σε αθλητικά σωματεία στα Γιάννενα, που -μεταξύ άλλων- εισέπρατταν συνδρομές χωρίς να εκδίδουν θεωρημένες αποδείξεις. 


Η γυμναστική στη ζωή μας


Στην καθημερινότητά μας φαίνεται ότι έχει μπει για τα καλά και για ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού, η γυμναστική και ο χορός ως μια διαφορετική μορφή εκγύμνασης.


Πολίτες κάθε ηλικίας, φοιτητές, εργαζόμενοι ή συνταξιούχοι σπεύδουν στα γυμναστήρια που δεν έχουν συνδεθεί απλώς με την καλή εξωτερική εμφάνιση, αλλά κυρίως με θέματα υγείας.


Δεκάδες οι επιστημονικές αναφορές για τα οφέλη της γυμναστικής στο σύγχρονο άνθρωπο, τόσο σε επίπεδο πρόληψης ασθενειών όσο και σε επίπεδο θεραπείας παθήσεων ή τουλάχιστον απάλυνσης των συμπτωμάτων.


Στα πολυάριθμα οφέλη που απορρέουν από την άσκηση, συγκαταλέγονται η καρδιαγγειακή ευρωστία, η δύναμη, η μυϊκή αντοχή, η ευλυγισία, η επιθυμητή σύσταση σώματος, ακόμα και οι θετικές επιδράσεις στην ψυχολογία. 
Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση, γυμναστήρια ανοίγουν πλέον σε κάθε γειτονιά σχεδόν, απευθύνοντας ανοιχτό προσκλητήριο άθλησης σε πολίτες κάθε ηλικίας. 


Μονάδες τα αδειοδοτημένα


Από το σύνολο όμως των 50 και πλέον γυμναστηρίων που υπολογίζεται ότι λειτουργούν στο πολεοδομικό συγκρότημα, ούτε ένα στα πέντε δεν είναι αδειοδοτημένο.


Σύμφωνα με ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, μέλη του ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ., η πλειονότητα των γυμναστηρίων λειτουργεί χωρίς άδειες και σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς να πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές που τίθενται.


Η λειτουργία των γυμναστηρίων ρυθμίζεται από το Προεδρικό Διάταγμα  219/2006. Στα άρθρα του διατάγματος περιλαμβάνονται οι αυστηροί όροι που τίθενται για την αδειοδότηση των γυμναστηρίων. Συγκεκριμένα τετραγωνικά μέτρα ανά όργανο γυμναστικής, αποδυτήρια, διαστάσεις αιθουσών εκγύμνασης, ηχομόνωση, πολεοδομικά ζητήματα είναι μερικά μόνο από τα θέματα που ρυθμίζονται από το Π.Δ.


Αυστηροί για την έκδοση άδειας λειτουργίας είναι και οι έλεγχοι που γίνονται από μια σειρά υπηρεσιών, όπως πολεοδομία, υγειονομικό, πυροσβεστική.


Ο υποψήφιος ιδιοκτήτης γυμναστηρίων, θα χρειαστεί αρκετές εργατώρες αλλά και ικανό οικονομικό budget πριν φθάσει να κρατάει στα χέρια του την πολυπόθητη άδεια. 


Με το «μανδύα» του αθλητικού σωματείου


Το ίδιο όμως δεν φαίνεται να συμβαίνει για τα αθλητικά σωματεία, που αποκτούν υπόσταση όταν είναι αναγνωρισμένα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και έχουν αθλητές εν ενεργεία που λαμβάνουν μέρος στα πανελλήνια πρωταθλήματα.


Ο ρόλος τους μάλιστα είναι να παρέχει στα μέλη του υπηρεσίες εκμάθησης των αθλημάτων που καλλιεργεί.


Παρ’ όλα αυτά όπως καταγγέλλει ο ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ., τα αθλητικά σωματεία έχουν εξελιχθεί σε γυμναστήρια. Παρέχουν υπηρεσίες εκγύμνασης όπως τα γυμναστήρια σε διάφορες μορφές αθλητισμού και φέρονται να λειτουργούν ως ιδιωτικές επιχειρήσεις, χωρίς όμως να αποδίδουν ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος και δεν λειτουργούν ως μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί.


«Δημιουργείται από τη μία αθέμιτος ανταγωνισμός με τα νόμιμα αδειοδοτημένα γυμναστήρια που αποδίδουν ΦΠΑ  και από την άλλη τίθεται ζήτημα υγείας για τους αθλούμενους, καθώς είναι αμφίβολο αν λειτουργούν με βάση τις αυστηρές υγειονομικές και πολεοδομικές προδιαγραφές που θέ ΤΕΙ ο Νόμος», αναφέρουν μέλη του ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ. που προτρέπουν τους εν δυνάμει αθλούμενους πριν από την εγγραφή τους να ζητούν άδεια λειτουργίας από το γυμναστήριο το οποίο επισκέπτονται. 


Μαζί με το χορό και… pilates


Ο ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ. θέ ΤΕΙ ζήτημα και για τη λειτουργία των Σχολών Χορού που κανονικά πρέπει να αδειοδοτούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού και προβλέπεται να διδάσκουν κλασικό μπαλέτο, σύγχρονο, μοντέρνο, ρυθμική -  μουσικοκινητική αγωγή.


Φαίνεται ωστόσο ότι ανάμεσα στα χορευτικά προγράμματα εντάσσονται και προγράμματα εκγύμνασης όπως yoga και pilates, χορογυμναστική, ζούμπα, δραστηριότητες που δεν προβλέπονται από τις άδειες λειτουργίας τους.


Μεγαλύτερο ζήτημα προκύπ ΤΕΙ όμως για τις χαρακτηριζόμενες ως σχολές χορού που, ενώ είναι αθλητικοί σύλλογοι χορού, διδάσκουν όλα τα παραπάνω και δεν διαθέτουν ούτε άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού, ούτε άδεια λειτουργίας γυμναστηρίου. 


Να ξεκαθαρίσει τ�ΒόλοΒόλου</a>, ζητούν άμεσα μέτρα για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Επισημαίνουν την ανάγκη ελέγχων από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, για το καθεστώς λειτουργίας των γυμναστηρίων - αθλητικών σωματείων, με στόχο τη συμμόρφωσή τους στους Νόμους του Κράτους και τη νόμιμη λειτουργία τους στα πλαίσια που λειτουργούν και οι ίδιοι.


Οπως τονίζουν από τη μία θα δημιουργηθεί υγιές πλαίσιο ανταγωνισμού μεταξύ νόμιμων επιχειρήσεων, από την άλλη τα οφέλη της νομιμοποίησης όσων λειτουργούν παράνομα θα επωμιστούν και τα κρατικά ταμεία αλλά και οι ίδιοι οι αθλούμενοι.


 





Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα





greek seo greek seo Τα μυστήρια του Taxisnet

Βάζει πρόστιμα σε όσους πλήρωσαν, δεν βγάζει εκκαθαριστικό σε όσους θέλουν να πληρώσουν1.  Ακόμα και σήμερα, 12 ή και παραπάνω μέρες αφότου πλήρωσαν στην τράπεζα για τον ΦΑΠ του 2011 και 2012, αλλά ακόμα και για ΦΠΑ ή φόρο εισοδήματος, το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου δείχνει χιλιάδες φορολογούμενους ότι χρωστούν τα λεφτά αυτά και… υπολογίζει και πρόστιμα! Το πρόβλημα ανέδειξε από την περασμένη εβδομάδα το protothema.gr αλλά δεν έχει επιλυθεί πλήρως, με αποτέλεσμα ακόμα και χθες πολλοί που χρειάζονταν φορολογική ενημερότητα (πχ για μεταβίβαση ακινήτου ή ρύθμιση στον ΟΑΕΕ κλπ) να μην μπορούν να την πάρουν, αν δεν προσκομίσουν στην ΔΟΥ αυτοπροσώπως τα διπλότυπα πληρωμής στην τράπεζα. To πρόβλημα προκλήθηκε από λάθη στα αρχεία των τραπεζών λόγω των πολλών διαφορετικών πληρωμών φόρων που διενεργήθηκαν έως τις 30 Αυγούστου και θα πρέπει να επιλυθεί εντός της εβδομάδος, όπως ευελπιστούν στο υπουργείο Οικονομικών.



2.  φορολογούμενοι που περίμεναν επί ένα και πλέον μήνα να δουν το εκκαθαριστικό τους για να ξέρουν τι θα πληρώσουν, βλέπουν στο taxisnet.gr ότι η δήλωσή τους εκκαθαρίστηκε αλλά όταν πατήσουν «κλικ» για να εμφανιστεί σε ξεχωριστό «παράθυρο», βλέπουν μόνο μια λευκή σελίδα και έναν αριθμό με 25-30 ψηφία στην οθόνη τους. Ουσιαστικά το εκκαθαριστικό παραμένει «κλειδωμένο» από την ΓΓΠΣ επειδή θεωρείται πως μπορεί να περιέχει λάθη, αν και έχει ήδη … εκκαθαριστεί! Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι το εκκαθαριστικό θα «ξεκλειδώσει» σε δυο-τρεις μέρες.  Αλλιώς ίσως απαιτηθεί να δοθούν ειδικές οδηγίες στους φορολογούμενους.





3.  Εκτός από τα προβλήματα σύνδεσης στην εφαρμογή της δήλωσης Ε9 για τα ακίνητα,  διαπιστώνεται μεγάλο μπέρδεμα για το πώς δηλώνονται στους Πίνακε 1 και 2 τα αυθαίρετα κτίσματα. Ουσιαστικά κάθε νόμος τακτοποίησης αυθαιρέτων και ημιυπαίθριων χώρων συνεπάγεται και διαφορετικό χειρισμό στη συμπλήρωση της δήλωσης. Έτσι ένας φορολογούμενος μπορεί να πρέπει να δηλώσει με άλλο τρόπο ένα ακίνητο που «τακτοποίησε» με το νόμο Μπιρμπίλη και με άλλο για τον νόμο Παπακωνσταντίνου.  Το πρόβλημα προφανώς έγκειται  στο ότι κανείς υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δεν ρώτησε την ΓΓΠΣ πώς θα πρέπει να δηλωθούν τα αυθαίρετα κτίσματα, ώστε να αντιμετωπιστούν ομοιόμορφα κατά τη δήλωση. Παρόλα αυτά θα φορολογηθούν όπως τα δηλώσουν, αν και θεωρούνται «νόμιμα» περιουσιακά στοιχεία (εξαιρούνται της κατεδάφισης) ενώ στα «τρέχει» ήδη και νέος νόμος τακτοποίησης αυθαιρέτων που ίσως μεταβάλει ξανά την εικόνα της περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων το 2014!



4.  Σύζυγοι που εκ παραδρομής ζήτησαν και έλαβαν δικό τους κλειδάριθμο του προηγούμενους μήνες, αναγκάζονται να υποβάλουν ξεχωριστές δηλώσεις και όχι κοινές με το σύζυγό τους.



5.  Δηλώσεις εισοδήματος που κατατέθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες και μήνες, οι οποίες έγιναν δεκτές από το Taxisnet χωρίς ένδειξη ότι πρέπει να περάσουν και από τις ΔΟΥ για να προσκομίσουν πρόσθετα στοιχεία (πχ αποδείξεις, εκκαθαριστικά μισθοδοσίας, συμβόλαια ενοικίων κλπ), μετά από λίγες ημέρες «μαγικά» άλλαξαν μορφή και πλέον αναγράφεται σε αυτές ότι ο φορολογούμενος καλείται για  επανέλεγχο.  Σε πολλές περιπτώσεις δεν υπήρξε καν ειδοποίηση μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) με αποτέλεσμα φορολογούμενοι και λογιστές να βρίσκονται ξαφνικά προ απροόπτου.



6. Πολλοί φορολογούμενοι που βλέπουν το εκκαθαριστικό τους στην οθόνη του υπολογιστή τους, δυσκολεύονται να βρουν την ταυτότητα πληρωμής για να το πληρώσουν μέσω τραπέζης. Έτσι αναγκάζονται να κάνουν και άλλα «κλικ» για να βρουν την εντολή πληρωμής. Θα αναζητήσουν τον ειδικό αριθμό που ζητά η τράπεζα στο λινκ «προσωποποιημένη πληροφόρηση» για να βρουν την ενημέρωση οφειλών εκτός ρύθμισης, όπου θα επιλέξουν και την έκδοση ταυτότητος πληρωμής για να μπορέσουν να προχωρήσουν στην εξόφληση. greek seo Πρόστιμα «φωτιά» από την Εφορία για όσους δεν κόβουν αποδείξεις

Βαρύς ο πέλεκυς για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που δεν εκδίδουν αποδείξεις για συναλλαγές έως 5.000 ευρώ - Μειώνονται οι ποινές για έκδοση ή λήψη εικονικών φορολογικών στοιχείων Πρόστιμα - φωτιά για όσες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που δεν εκδίδουν αποδείξεις για συναλλαγές έως 5.000 ευρώ προβλέπει από το 2014 ο Νέος Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών.



Στην περίπτωση των πλαστών και εικονικών τιμολογίων τα πρόστιμα είναι χαμηλότερα με τα όσα ίσχυαν πριν, ενώ για όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις οι ποινές είναι ανάλογες με τη σοβαρότητα της παράβασης.



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου ο νέος κώδικας φορολογικών διαδικασιών (ποινολόγιο) ισχύει για παραβάσεις που διαπράχθηκαν από τις 26 Ιουλίου 2013 και μετά.



Η σύγκριση των νέων προστίμων που καθιερώνει από την 1η του νέου έτους ο νέος Κώδικας με τα ισχύοντα δείχνει ελάφρυνση των ποινών (και κυρίως αυτών που επιβάλλονται για τα πλαστά και εικονικά στοιχεία) αλλά και αυστηροποίηση των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης.



Οι παραπάνω αλλαγές που επέρχονται από την 1-1-2014 ;αποκαλύφτηκαν από μια διευκρινιστική εγκύκλιο που εξέδωσε και απέσ ΤΕΙλε πριν από λίγες ημέρες σε όλες τις εφορίες της χώρας ο γ.γ. Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης.



Ειδικότερα με το νέο ποινολόγιο



- Για το χρονικό διάστημα από 26 Ιουλίου 2013 έως και 31 Ιουλίου 2013 επιβάλλονται τα εξής πρόστιμα: Η μη έκδοση κάθε μίας απόδειξης θεωρείται αυτοτελής παράβαση που τιμωρείται με πρόστιμο 800 ευρώ, εφόσον ο παραβάτης τηρεί βιβλίο εσόδων - εξόδων ή 1.200 ευρώ εάν ο παραβάτης τηρεί διπλογραφικά βιβλία.



Για το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου 2014 επιβάλλονται τα εξής πρόστιμα:



- 1.000 ευρώ για κάθε μη εκδοθέν ή ανακριβώς εκδοθέν φορολογικό στοιχείο εφόσον ο παραβάτης τηρεί απλογραφικά στοιχεία.



2.500 ευρώ για κάθε μη εκδοθέν ή ανακριβώς εκδοθέν φορολογικό στοιχείο εφόσον ο παραβάτης τηρεί διπλογραφικά στοιχεία.



- Μειώνονται κατά 50% έως και 75% τα πρόστιμα που επιβάλλονται για έκδοση ή λήψη εικονικών φορολογικών στοιχείων, αξίας άνω των 1.200 ευρώ.



- Για μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων (αποδείξεων, τιμολογίων κ.λπ.) που έχει ως αποτέλεσμα την απόκρυψη συναλλαγής συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 5.000 ευρώ, το πρόστιμο μειώνεται κατά 60%, καθώς περιορίζεται από το 100% στο 40% της αξίας της συναλλαγής. Για παράδειγμα: για μη εκδοθείσα απόδειξη αξίας 10.000 ευρώ, θα επιβάλλεται πρόστιμο 4.000 ευρώ (ίσο με το 40% της αξίας της συναλλαγής), ενώ σήμερα προβλέπεται η επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, όμως, καταργείται η ισχύουσα σήμερα διαδικασία της διοικητικής επίλυσης της διαφοράς, μέσω της οποίας το πρόστιμο μπορεί να μειωθεί στο 1/2, γεγονός που οδηγεί σε πραγματική μείωσή του κατά 20%.

   

- Για κάθε πλαστό ή νοθευμένο φορολογικό στοιχείο άνω των 1.200 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, το προβλεπόμενο πρόστιμο που επιβάλλεται στον εκδότη μειώνεται κατά 50%, από το διπλάσιο στο ισόποσο της αξίας του στοιχείου. Για παράδειγμα: για πλαστό φορολογικό στοιχείο αξίας 10.000 ευρώ θα επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ (ίσο με το 100% της αξίας), ενώ σήμερα προβλέπεται πρόστιμο 20.000 ευρώ (ίσο με το διπλάσιο της αξίας). Ταυτόχρονα, όμως, καταργείται η ισχύουσα σήμερα διαδικασία της διοικητικής επίλυσης της διαφοράς, μέσω της οποίας το πρόστιμο μπορεί να μειωθεί στο 1/2.

   

- Μειώνεται κατά 83% το ειδικό πρόστιμο ΦΠΑ που επιβάλλεται σε κάθε εκδότη ή λήπτη εικονικών φορολογικών στοιχείων, εφόσον διαπιστώνεται ότι αυτός διαπράττοντας τη συγκεκριμένη παράβαση μείωσε ή μηδένισε τον οφειλόμενο ΦΠΑ ή έλαβε επιστροφή ΦΠΑ. Το πρόστιμο μειώνεται από το τριπλάσιο στο 50% του μη καταβληθέντος ΦΠΑ. Ταυτόχρονα, όμως, καταργείται η δυνατότητα μείωσης του αρχικού προστίμου στο 1/3, μέσω της διοικητικής επίλυσης της διαφοράς, οπότε η πραγματική μείωση του προστίμου αυτής της κατηγορίας είναι, τελικά, της τάξεως του 50%.

   

- Προβλέπεται ευνοϊκή ρύθμιση για εκκρεμείς υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής μέσω της αναδρομικής μείωσης των προστίμων που έχουν επιβληθεί. Με τη ρύθμιση αυτή, δίδεται η δυνατότητα σε όσους έχουν ελεγχθεί από τα Ελεγκτικά Κέντρα, το ΣΔΟΕ και τις ΔΟΥ και έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τεράστια πρόστιμα, είτε για εικονικά τιμολόγια μεγάλης συνολικής αξίας, είτε για μη έκδοση αποδείξεων ή τιμολογίων πολύ μεγάλου ύψους -εφόσον οι υποθέσεις τους δεν έχουν περαιωθεί ακόμη με διοικητικό συμβιβασμό ή εφόσον δεν έχουν τελεσιδικήσει ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων- να γλιτώσουν με γάλα ποσά, μέσω της αναδρομικής μείωσης των χρηματικών ποινών τους έως και 50%.

greek seo
source: http://taxydromos.gr/article.php?id=97700&cat=1

greek seo…