Σκί Βραζιλία κατασκευή ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Τα 101 μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε...
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο......
Τα 101 μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε... ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Νο. 38: λατομεια πηλιου Το Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία - Ταξίδια που αξίζει κανείς να πραγματοποιήσει στη ζωή του
Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.
Ωστόσο, πετρα καβαλας λατομειο ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.
Έτοιμοι; Φύγαμε!
No. 38. Το Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία
Το Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή είναι ένα εντυπωσιακό μνημείο 32 μέτρων, που απεικονίζει τον Ιησού Χριστό με απλωμένα τα χέρια και βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Κορκοβάντο, πάνω από την πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο.
Δεσπόζει σε ύψος 710 μέτρων και έχει γίνει το σύμβολο της πόλης και ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα.
Στις 4 Απριλίου 1922 τοποθετήθηκε ο θεμέλιος λίθος για το μεγάλο αυτό οικοδόμημα, την επίβλεψη της κατασκευής του οποίου ανέλαβε ο Βραζιλιάνος μηχανικός Έτορ Ντα Σίλβα Κόστα, διακοσμητικη πετρα εξωτερικου χωρου ενώ τα σχέδια ήταν του Γάλλου γλύπτη Πολ Λαντόβσκί.
Οι εργασίες για την ανέγερση του Χριστού Λυτρωτή διήρκεσαν περίπου 5 χρόνια, από το 1926 έως το 1931. Σύμμαχος των εμπνευστών του έργου ήταν ο σιδηρόδρομος του Κορκοβάντο, καθώς ήταν ιδανικός για την ασφαλή μεταφορά των μεγάλων ογκόλιθων, που χρειάστηκαν για την κατασκευή του αγάλματος. Όταν ολοκληρώθηκε ήταν το μεγαλύτερο γλυπτό αρτ ντεκό στον κόσμο.
Το άγαλμα θεμελιώθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1931 σε μια εντυπωσιακή τελετή εγκαινίων. Οι εμπνευστές του μεγαλειώδους αγάλματος, επέλεξαν την τοποθεσία του, στοκ πλακακια ώστε να εντυπωσιάζει από μακριά, ατενίζοντας αγέρωχο την πόλη.
Σήμερα οι επισκέπτες που το κατακλύζουν ανεβαίνουν στην κορυφή του βουνού με ανελκυστήρες, πλάκες φωτιά που προσφέρουν πανοραμική θέα και κυλιόμενες σκάλες, αποφεύγοντας τα 220 σκαλιά που οδηγούν στη βάση του αγάλματος.
Η μόνη δυσκολία των τουριστών είναι πως θα φωτογραφίσουν ολόκληρο το άγαλμα, καθώς το μεγαλειώδες μέγεθος του, καθιστά την ολοκληρωμένη φωτογραφία από κοντά σχεδόν αδύνατη. Παρόλα αυτά η θέα της πόλης του αποζημιώνει.
Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες...
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη
Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του - Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίναΝεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, πετρα τοιχου σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, τσιμεντοπλακες περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.
Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.
Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.
Πηγή: Cretalive.gr
Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες
Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.
Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..
Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, πλακακι πετρα εξωτερικου χωρου ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.
Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
Πηγή: πλακακι πετρα Flashnews.gr
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Μια μαγική βραδιά με την Χάρις Αλεξίου
Ταξίδεψε το κοινό με την φωνή και τη μουσική τηςΗ Χάρις Αλεξίου εμφανίστηκε στο θέατρο «Βράχων» Μελίνα Μερκούρη του δήμου Βύρωνα, το βράδυ της Δευτέρας, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας.
Η καταξιωμένη τραγουδίστρια μάγεψε για ακόμη μια φορά το κοινό με την φωνή και τα τραγούδια της και εισέπραξε το πιο θερμό χειροκρότημα.
Επόμενη στάση στην περιοδεία της θα είναι ο Πειραιάς και το Βεάκειο Θέατρο ενώ θα δώσει και τρεις συναυλίας στην Κύπρο. Τη χθεσινή βραδιά άνοιξε το συγκρότημα «Nouveau Sextet» που ακολουθεί όλο το καλοκαίρι πιστά την Χάρις Αλεξίου.
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ
source: http://www.newsbeast.gr/travel/destinations/arthro/578162/ta-101-meri-pou-prepei-na-episkeftheite/
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ…