Ευάγγελου Βενιζέλου βουλευτών Νομική ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ - Πολιτική - Μετωπική στη Βουλή για τα ναυπηγεία
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, πετρα καρυστου άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, πετρες καρυστου Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός
- Πολιτική - Μετωπική στη Βουλή για τα ναυπηγεία ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Έντονη πολιτική αντιπαράθεση και προσωπική κόντρα του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Αλέξη Τσίπρα, Συκής αναμένονται από το πρωί σήμερα στη Βουλή, Πρέκια κατά τα διάρκεια της συζήτησης της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτ ροπής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από χθες στοχοποίησε ήδη και τον πρωθυπουργό, πετρα τιμες προσπαθώντας να του «φορτώσει» το κόστος από τη ταύτιση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ή τις συνέπειες εάν κάπου τον αφήσει ακάλυπτο. Ο Αλ. Τσίπρας μάλιστα, πετρα καρυστου μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , πετρα λατομειου τιμη αναρωτήθηκε αν θα υπερασπιστεί ο κ. Σαμαράς τον κ. Βενιζέλο ή διά της απουσίας του από τη συζήτηση της Βουλής δεν θα τον καλύψει.
Η Κουμουν Δούρου, πλακα καρυστου που κάνει λόγο για σκάνδαλο – όπως άλλωστε χαρακτήριζαν τη σύμβαση του 2010 και κορυφαία στελέχη της ΝΔ που τότε ως κόμμα ήταν στην αντιπολίτευση – θα επιμένει και στο ερώτημα τι φοβάται και γιατί δεν θέλει η κυβερνητική πλειοψηφία να διερευνηθούν αποφάσεις που οδήγησαν ουσιαστικά τα ναυπηγεία στο κλείσιμο. Παράλληλα και αναλόγως της πορείας της συζήτησης ,σύμφωνα με τις διαρροές στελεχών της, πετρες καρυστου θα υψώσει τους τόνους απέναντι στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Ο πρωθυπουργός, πετρα τιμες πάντως, επενδυση πετρα δεν αναμένεται να λάβει το λόγο και ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις θα μεταβεί στην αίθουσα της ολομέλειας μόνο για την ψηφοφορία, ωστόσο στο παρασκήνιο το Μέγαρο Μαξίμου άσκησε πιέσεις σε βουλευτές κυρίως της λεγόμενης «λαϊκής δεξιάς» προκειμένου να μην υπερψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατ’ ουσίαν έθεσε θέμα «κομματικής πειθαρχίας» όσο και αν στις ψηφοφορίες για Εξεταστική ή Προκαταρκτική η ψήφος των βουλευτών είναι κατά συνείδηση.
Ούτως ή άλλως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία ελπίδα �<a%20href= KiaKiaristera.gr/">ΔΗΜΑΡ</a> αλλά και ανεξάρτητο βουλευτές όπως ο Α. Λοβέρδος και ο Χρ. Αηδόνης θα ψηφίσουν κατά.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να είναι ιδιαίτερα επιθετικός κατά του Αλέξη Τσίπρα, καθώς έχει δεσμευτεί ότι θα κατονομάσει τα συμφέροντα που υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρότασή του για Εξεταστική.
Σε non paper της Χαριλάου Τρικούπη, αναφέρονται τα εξής ερωτήματα, που μεταξύ άλλων θα θέσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σήμερα στη Βουλή προς τον Λέξη Τσίπρα:
«- Τι σχέση έχει το περιεχόμενο και το ύφος της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική με όσα έλεγε προσωπικά ο κ. Τσίπρας, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και το ΓΤ του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρις ότου λάβουν απάντηση στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή επί της πρότασης μομφής;
- Εξυπηρετεί - εξ αντικειμένου ας πούμε - ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένα συμφέροντα που συνδέονται με τις αμυντικές προμήθειες και την ναυπηγική βιομηχανία, πέραν των συμφερόντων που επενδύουν γενικά στο αδιέξοδο, στην οικονομική καταστροφή της χώρας, την επιστροφή στη δραχμή και εξ αντικειμένου συμπίπτουν με τις πολιτικές επιδιώξεις της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ;
- Γιατί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά ενός νόμου (!) που αφορά τα υποβρύχια και τον Σκαραμαγκά, ενώ δήλωσε «παρών» και ουσιαστικά στήριξε αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση για το ναυπηγείο της Ελευσίνας;
- Γιατί ο κ. Τσίπρας δεν προκάλεσε εώς τώρα, στη παρούσα Βουλή, επί ενάμιση και πλέον χρόνο, αναλυτική συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτ ροπή για το ζήτημα των ναυπηγείων καλώντας όχι μόνο τους συναρμόδιους υπουργούς, αλλά και την ιδιοκτησία των ναυπηγείων και τους υποκατασκευαστές των υποβρυχίων αλλά και άλλων πλοίων του ΠΝ και τους εργαζόμενους μαζί;
- Γιατί ο κ. Τσίπρας στηρίζει τα αμαρτωλά αντισταθμιστικά οφέλη;
- Ο ΣΥΡΙΖΑ κατανοεί ότι εφάπτεται εξ αντικειμένου και με τα συμφέροντα που ήθελαν πάντα και θέλουν και τώρα είτε τον έλεγχο είτε το κλείσιμο και τη διάλυση του Σκαραμαγκά προς ίδιον όφελος. Μήπως ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ονόματα;
- Ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά των εργαζομένων στο Σκαραμαγκά που έχουν στηλιτεύσει τη στάση του κ. Τσίπρα! Διάβασε ο κ. Τσίπρας τι του λένε οι εργαζόμενοι;
Θα υπάρξουν κι άλλες ερωτήσεις που θα πρέπει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας, όπως σε ό,τι ο κ. Δρίτσας είχε αντιπροτείνει την απόσυρση της πρότασης για εξεταστική μιλώντας στον 9,84: Συγκεκριμένα είχε πει: «Εμείς αποσύρουμε αύριο κιόλας την πρόταση για εξεταστική επιτ ροπή, αν η κυβέρνηση έρθει -ως έχει υποσχεθεί ο κ. Σαμαράς ότι θα έκανε μέχρι 31/12/12-, με μια λύση για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, παραλαβή των υποβρυχίων και εξασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Εάν πράγματι η κυβέρνηση, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς και κάθε άλλος αρμόδιος υπουργός μπορούν να μας διαβεβαιώσουν ότι επίκειται λύση και μπορούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, τότε δεν χρειάζεται να απασχοληθεί το ελληνικό κοινοβούλιο στην αναζήτηση ευθυνών παρελθόντων ετών. Αλλά δεν πρόκειται».
Ήταν άλλη μια υπαναχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, υπό το βάρος των σκληρών ερωτημάτων που έθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόταση αυτή όμως έπεσε στο κενό», σημειώνει το non paper της Χαριλάου Τρικούπη.
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»
Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη - δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β' Αθηνών.
Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.
Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.
Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας... πανικό στους απόντες.
Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν... τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.
Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».
Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις
Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας - Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.Mεγάλη συμμαχία - συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.
Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.
Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.
Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και
φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000
φαρμακευτικά σκευάσματα.
Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.
Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το
κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.
Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.
Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης, έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.
Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%
Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς
Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.
Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.
Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το
οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο
Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον
υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική
συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός
νόμος Λοβέρδου.
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ
source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=284307&catID=1
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ…