Συρία RFA Συρία ακανονιστες πλακες Παρόμοιος του πολέμου στην Αλγερία η συριακή εξέγερση επιμένει ο Άσαντ

From nmnwiki
Revision as of 05:57, 4 September 2021 by DeanaVirgo4 (talk | contribs) (Created page with "ακανονιστες πλακες Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ συνέκρινε σήμερα τον πόλεμο που διεξάγει ε...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

ακανονιστες πλακες Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ συνέκρινε σήμερα τον πόλεμο που διεξάγει εναντίον των εξεγερμένων, τους οποίους αποκαλεί «τρομοκράτες», ακανονιστες πλακες με εκείνον που κατέστρεψε την......

Παρόμοιος του πολέμου στην Αλγερία η συριακή εξέγερση επιμένει ο Άσαντ ακανονιστες πλακες Τουλάχιστον 16 νεκροί στις σημερινές συγκρούσεις στη χώρα




Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ συνέκρινε σήμερα τον πόλεμο που διεξάγει εναντίον των εξεγερμένων, τους οποίους αποκαλεί «τρομοκράτες», με εκείνον που κατέστρεψε την Αλγερία.



«Δεν αποτελούν έκπληξη οι θέσεις του αλγερινού λαού υπέρ της Συρίας, καθώς αυτός ο λαός γνώρισε μια δοκιμασία παρόμοια με αυτή του συριακού λαού, ο οποίος είναι τώρα αντιμέτωπος με την τρομοκρατία», δήλωσε ο Άσαντ όταν δέχθηκε μια αντιπροσωπεία από την Αλγερία.



Η Αλγερία απέχει πάντα από τις ψηφοφορίες του Αραβικού Συνδέσμου που αφορούν στην επιβολή κυρώσεων εναντίον της Δαμασκού.



Εξάλλου η Ρωσία δήλωσε σήμερα έτοιμη να φιλοξενήσει στη Μόσχα μια άτυπη συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης πριν τη διεξαγωγή της διεθνούς ειρηνευτικής συνόδου Γενεύη 2, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.



«Η πρότασή μας για μια άτυπη συνάντηση στη Μόσχα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη Γενεύη 2, θα ήταν σημαντική για τη δημιουργία μιας ευνοϊκής ατμόσφαιρας, ώστε και οι δύο πλευρές σαν μπορέσουν να συζητήσουν τα υπάρχοντα προβλήματα», δήλωσε ο Μπογκντάνοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.



Κάποιες ομάδες της αντιπολίτευσης έχουν ήδη πει ότι θα δέχονταν να συμμετάσχουν σε αυτές τις συνομιλίες, πρόσθεσε.



Αυτού του είδους οι διαβουλεύσεις μεταξύ εκπροσώπων του καθεστώτος και της αντιπολίτευσης δεν πρέπει «απαραιτήτως να καταλήξουν σε κάποια μορφή συμφωνίας», σημείωσε ο ρώσος υφυπουργός.



Οι δηλώσεις του Μπογκντάνοφ γίνονται μία ημέρα μετά τις συζητήσεις στη Γενεύη μεταξύ του διεθνούς απεσταλμένου για τη Συρία Λάκνταρ Μπραχίμι και εκπροσώπων της Ρωσίας και των ΗΠΑ, οι οποίοι απέτυχαν και πάλι να ορίσουν μια ημερομηνία διεξ αγωγής της Γενεύης 2.



Στο μεταξύ στα πεδία των μαχών οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο γυναίκες, σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν σήμερα από την έκρηξη μιας βόμβας στην πλατεία Χιτζάζ της Δαμασκού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Sana.



«Οκτώ πολίτες, μεταξύ αυτών και δύο γυναίκες, σκοτώθηκαν από την έκρηξη μιας βόμβας την οποία είχαν τοποθετήσει τρομοκράτες στην είσοδο της εταιρείας σιδηροδρόμων της Χιτζάζ», διευκρίνισε το πρακτορείο.



Οι περισσότεροι από 50 τραυματίες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της Δαμασκού.



Μεταξύ των τραυματιών είναι και εργάτες που ασχολούνταν με εργασίες συντήρησης στον σταθμό της Χιτζάζ, σύμφωνα με το πρακτορείο.



Νωρίτερα κάτοικοι της Δαμασκού είδαν έναν όλμο να πέφ ΤΕΙ κοντά σε αρχηγείο του στρατού στην πλατεία Ουμαγιάντ, σε μια μεγάλη διασταύρωση της συριακής πρωτεύουσας. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.



Στη νότια Συρία, τουλάχιστον οκτώ μέλη της υπηρεσίας πληροφοριών της αεροπορίας σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Σουέιντα.



«Ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε τοποθετήσει στο αυτοκίνητό του μπροστά από το κτίριο όπου στεγάζεται η υπηρεσία πληροφοριών της αεροπορίας, σκοτώνοντας τον τοπικό επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών και επτά ακόμη μέλη της υπηρεσίας», δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητήριου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.



Στην επαρχία Σουέιντα ζει κυρίως η μειονότητα των δρούζων, ακανονιστες πλακες που έχουν παραμείνει γενικά ουδέτεροι στον εμφύλιο πόλεμο, αν και κάποιοι από αυτούς έχουν συνταχθεί με παραστρατιωτικές οργανώσεις που μάχονται στο πλευρό του τακτικού στρατού.



Η επαρχία παραμένει υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης και συνήθως δεν καταγράφονται εκεί επεισόδια βίας.



Επιπλέον, λατομεια πηλιου σύροι αντάρτες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τη δεύτερη μεγαλύτερη αποθήκη πυρομαχικών της χώρας, η οποία βρίσκεται σε μια έρημο νοτιοανατολικά της Χομς, ανακοίνωσε η αντιπολίτευση.



«Οι μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τις πρώτες πρωινές ώρες την αποθήκη πυρομαχικών στη Μουχίν», δήλωσε ο Λουάι Μόκνταντ, εκπρόσωπος των εξεγερμένων.



Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε ότι ταξιαρχίες των εξεγερμένων και μαχητές που συνδέονται με την αλ Κάιντα κατέλαβαν κτίρια στο εσωτερικό του στρατιωτικού συγκροτήματος και κατέσχεσαν άγνωστη ποσότητα όπλων.



Στο συγκρότημα Μουχίν υπάρχουν «30 μεγάλες αποθήκες πυρομαχικών», που ανήκουν στο στρατό, ακανονιστες πλακες σημείωσε ο Άμπντελ Ράχμαν.



Η συριακή τηλεόραση μετέδωσε ότι σημειώνονταν μάχες κοντά στο συγκρότημα, χωρίς όμως να δώσει άλλες πληροφορίες.



ακανονιστες πλακες ακανονιστες πλακες Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων - Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιώνΣε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.



Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.



Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.



«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.



Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».



Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, ακανονιστες πλακες όπως αναφέρει το newmoney.gr.



«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις



Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, λατομεια πηλιου ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.



Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», ακανονιστες πλακες η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ακανονιστες πλακες ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, ακανονιστες πλακες καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, πετρα λατομειου τιμη αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ



Πλέον, κατόπιν... εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.



Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.



Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ


Oλα όσα γν<a%20href= AppleApple.com/gr/iphone/">iPhone</a>

Στις 8 το βράδυ η Apple<a%20href= AppleApple.com/gr/iphone/">iPhone</a> και πιθανότατα για πρώτη φορά μια φθηνότερη έκδοσή του, η οποία όπως όλα δείχνουν προορίζεται αρχικά για την τεράστια αγορά της ΚίναςΣε λίγες ώρες στις 8 το βράδυ για την Ελλάδα- η Apple<a%20href= AppleApple.com/gr/iphone/">iPhone</a> και πιθανότατα για πρώτη φορά μια φθηνότερη έκδοσή του, η οποία όπως όλα δείχνουν προορίζεται αρχικά για την τεράστια αγορά της [http://www.%20<a%20href= AppleApple.com/gr/iphone/">iPhone</a> 5S και 5C, όπως εικάζεται ότι θα ονομαστεί το «φτηνό» μοντέλο, θα παρουσιαστεί και η αναβαθμισμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος για τις φορητές συσκευές της Apple, το iOS 7, αλλά και κάποια ανανεωμένα iPods.



Σε φωτογραφίες που δημοσιεύτ�<a%20href= AppleApple.com/gr/iphone/">iPhone</a>inCanada φαίνεται το κου�<a%20href= AppleApple.com/gr/iphone/">iPhone</a>, όπου διακρίνεται ένας μεταλλικός δακτύλιος – κάτι σαν μικροσκοπική κάμερα - μέσα στο κλασικό κεντρικό πλήκτρο. Η αλλαγή αυτή θεωρείται ότι φέρνει την ενσωμάτωση βιομετρικού αισθητήρα, μέσω του οποίου θα αναγνωρίζεται το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη και έτσι θα είναι περισσότερο αποτελεσματικό το κλείδωμα της συσκευής.







Ο γνωστός πια «πονοκέφαλος», για την πάντα μυστικοπαθή εταιρεία από το Κουπερτίνο, Αυστραλός Sonny Dickson, δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία με όλο το υποσύστημα του επανασχεδιασμένου κεντρικού πλήκτρου, στην οποία διακρίνεται καλύτερα η θεωρούμενη από τους περισσότερους μικροκάμερα, σημειώνοντας πάντως ότι αυτή και μόνο η αλλαγή δεν επιβεβαιώνει ότι την ύπαρξη του αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων.



Σε άλλη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο macrumors.com, υποτίθεται ότι εικονίζεται η πί�<a%20href= AppleApple.com/gr/iphone/">iPhone</a> 5S και φαίνεται η αλλαγή στο φλας, το οποίο πλέον θα είναι διπλό LED. Φήμες θέλουν σημαντικά βελτιωμένο και τον φωτογρα�<a%20href= AppleApple.com/gr/iphone/">iPhone</a>. Σύμφωνα μάλιστα με κάποια αναφορά, ίσως η Apple έχει χρησιμοποιήσει τον 13άρι αισθητήρα της Sony για την αναβαθμισμένη κάμερα του 5S.












Σίγουρα ταχύτερος θα είναι �<a%20href= AppleApple.com/gr/iphone/">iPhone</a>. H ανανεωμένη
εκδοχή της best seller συσκευής της Apple θα ενσωματώνει το τσιπ A7, με 1
Gb RAM και θα είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις των 16, 32 και 64 Gb. Η οθόνη
είναι μάλλον βέβαιο ότι θα παραμείνει στις 4 ίντσες, παρά το γεγονός
ότι σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Apple
πιεζόμενη από τον ανταγωνισμ<a%20href= AppleApple.com/gr/iphone/">iPhone</a>s με οθόνη 6
ιντσών. Πιθανότατα, πάντως, μεγαλύτερης χωρητικότητας θα είναι η
μπαταρία του νέου μοντέλου, σε μια προσπάθεια της Apple να απαντήσει σε
ένα από τα συχνότερα αιτήματα των πελατών της.



Εκτος από τις γνωστές επιλογέ<a%20href= AppleApple.com/gr/iphone/">iPhone</a> 5S εικάζεται ότι θα είναι πλέον διαθέσιμο και σε χρυσό-σαμπανιζέ.



Οσον <a%20href= AppleApple.com/gr/iphone/">iPhone</a> 5C, αυτό λέγεται ότι θα έχει πλαστικό
κέλυφος, σε διάφορα χρώματα, όπως και τα νέα iPods. Ισως να ενσωματώνει
τον επεξεργαστή του 5 (Α6), να έχει κάμερα με αισθητήρα 8 Megapixel και
να είναι διαθέσιμο και σε έκδοση χωρητικότητας 8 Gb. Υπολο<a%20href= AppleApple.com/gr/iphone/">iPhone</a> θα κοστίζει κάπου ανάμεσα στα 400 και 500 δολάρια.



Τέλος,
το επίσης ανανεωμένο λειτουργικό σύστημα για τις φορητές συσκευές της
Apple, το οποίο είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο πρόσφατο συνέδριο
προγραμματιστών της εταιρείας, θα φέρει διάφορες ουσιαστικές και
σχεδιαστικές βελτιώσεις, θυμίζοντας περισσότερα – σύμφωνα με κάποιες
κακές γλώσσες – το ανταγωνιστικό Android της Google.













ακανονιστες πλακες
source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/605075/paromoios-tou-polemou-stin-algeria-i-suriaki-exegersi-epimenei-o-asad/

ακανονιστες πλακες…