Αστυνομία URL URL ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ Βρετανία: Στη δικαιοσύνη προσέφυγε ο Μιράντα για την κράτησή του στο Χίθροου
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ο Ντέιβιντ Μιράντα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ο σύντροφος του πρώην δημοσιογράφου της «Γκάρντιαν» Γκλεν Γκρίνγουολντ που εμπλέκεται στην υπόθεση Σνόουντεν, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της κράτησής του στο Χίθροου..."
Βρετανία: Στη δικαιοσύνη προσέφυγε ο Μιράντα για την κράτησή του στο Χίθροου ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ο Ντέιβιντ Μιράντα, ο σύντροφος του πρώην δημοσιογράφου της «Γκάρντιαν» Γκλεν Γκρίνγουολντ που εμπλέκεται στην υπόθεση Σνόουντεν, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά της κράδικηγόροδικηγόροι</a> του συντρόφου ενός πρώην δημοσιογράφου της βρετανικής Εφημερίδας "Γκάρντιαν", που συνδέεται με τις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν, αμφισβήτησαν σήμερα ενώπιον του Πρωτοδικείου του Λονδίνου τη νομιμότητα της σύλληψής του, τον Αύγουστο, βάσει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.
Σε μια κατάμεστη αίθουσα κατά την πρώτη ημέρα της διήμερης ακροαματικής διαδικασίας, ο δικηγόρος του Ντέιβιντ Μιράντα, ο Μάθιου Ράιντερ, κατήγγειλε "την προσφυγή σε εξουσίες ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ που ανάγονται στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας για να κατασχεθεί δημοσιογραφικό υλικό".
Στις 18 Αυγούστου, η βρετανική Αστυνομία είχε συλλάβει στο λονδρέζικο αεροδρόμιο του Χίθροου αυτό τον 28χρονο Βραζιλιάνο που είναι ο σύντροφος και ευκαιριακός συνεργάτης του Γκλεν Γκρίνγουολντ, πρώην δημοσιογράφου της "Γκάρντιαν" που προχώρησε στη δημοσίευση εγγράφων τα οποία είχαν διαρρεύσει από τον πρώην σύμβουλο της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν τα οποία αποκαλύπτουν την έκταση των αμερικανικών και βρετανικών προγραμμάτων παρακολούθησης.
Ο Ντέιβιντ Μιράντα, ο οποίος βρισκόταν στο χώρο τράνζιτ του αεροδρομίου ταξιδεύοντας από τη Γερμανία στη Βραζιλία όπου ζει με τον σύντροφό του, είχε κρατηθεί επί εννέα ώρες και είχε ανακριθεί βάσει ενός βρετανικού αντιτρομοκρατικού νόμου του 2000.
Κατά τη διάρκεια της κράτησής του, οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν κατασχέσει το φορητό υπολογιστή του, το κινητό τηλέφωνό του, καθώς και τις κάρτες μνήμ�δικηγόροδικηγόροι</a> του Ντέιβιντ Μιράντα εκτιμούν πως το κύριο κίνητρο για να τεθεί υπό κράτηση δεν ήταν το να διαπιστωθεί αν ήταν αναμιγμένος σε τρομοκρατικές δραστηριότητες, αλλά "να βοηθηθούν οι υπηρεσίες πληροφοριών να έχουν πρόσβαση στο υλικό που βρισκόταν στην κατοχή" του Βραζιλιάνου.
Οι συνήγοΑστυνομίαΑστυνομίας</a> ήταν επίσης παράνομη στο μέτρο που αποτέλεσε μια "δυσανάλογη ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ προσβολή του δικαιώματός του στην ελευθερία της έκφρασης".
Ο Μάθιου Ράιντερ διευκρίνισε πως όταν ο Ντέιβιντ Μιράντα συνελήφθη στο Χίθροου, "βοηθούσε τον κ. Γκρίνγουολντ στη δημοσιογραφική εργασία του". Ο Γκλεν Γκρίνγουολντ είναι ο συντάκτης μιας σειράς άρθρων που δημοσιεύθηκαν στην "Γκάρντιαν" και ήταν βασισμένα στα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν από τον Έντουαρντ Σνόουντεν.
Το Πρωτοδικείο είχε αποφασίσει τον Αύγουστο πως τα έγγραφα που κατασχέθηκαν κατά τη σύλληψη του Μιράντα δεν μπορούν να εξετασθούν από τη βρετανική Αστυνομία παρά μόνο για λόγους ασφαλείας και προστασίας του κοινού.
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ Βασάνισαν νεοσύλλεκτο επειδή αρνήθηκε να βγει για ποτό με συστρατιώτες του!
Δείτε σοκαριστικές φωτογραφίες που δείχνουν τον βασανισμό του 18χρονου νεοσύλλεκτου Βρετανού στρατιώτη - Τον έγδυσαν, τον κάρφωσαν στο πάτωμα και κόλλησαν τα γεννητικά του όργανα με ταινία!Ένα απίστευτο βασανιστήριο περίμενε έναν νεοσύλλεκτο Βρετανό στρατιώτη σε στρατόπεδο στη Γερμανία, μετά την άρνησή του να βγει για ποτό με συστρατιώτες του.
Οι «φίλοι» θέλοντας να τον... τιμωρήσουν για την στάση του απέναντί τους του συμπεριφέρθηκαν με τον πιο βάναυσο τρόπο, καθώς τον έδεσαν, τον έγδυσαν και αφού τον κάρφωσαν στο πάτωμα κόλλησαν τα γεννητικά του όργανα με ταινία.
Στη συνέχεια τον άφησαν σε έναν διάδρομο και αφού τον έβγαλαν φωτογραφίες, πήγαν για να καπνίσουν.
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στην «Daily Mail» με την άδεια του Βρετανού στρατιώτη, δείχνουν τα βασανιστήρια που υπέστη ο 18χρονος και προκαλούν σοκ!
Αν και ο ίδιος, όπως είπε, κατάφερε στη συνέχεια να ξεπεράσει το περιστατικό, έμαθε στη συνέχεια ότι κάποιες φωτογραφίες είχαν αναρτηθεί στο facebook.
Μήνες μετά την επίθεση μην μπορώντας να αντέξει τις διάφορες μορφές εκφοβισμού και γενικότερα την επικρατούσα κατάσταση στο στρατό έφυγε από την Γερμανία, χωρίς άδεια, για το σπίτι του στο Ηνωμένο Βασίλειο, γνωρίζοντας ότι θα τι μωρούνταν για την πράξη του.
Πλέον θα υπηρετήσει σε στρατιωτική φυλακή (ως τιμωρία) πριν ξεκινήσει την πεντάμηνη περιοδεία του στο Αφγανιστάν.
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ «Απόψεις του Στουρνάρα τα περί απελευθέρωσης των επαγγελμάτων», λέει ο πρόεδρος του ΔΣΑ
Ιδιαίτερη αιχμηρή η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστόΣε δύο διατάξεις περιορίζονται οι ενστάσεις των δικηγόρων αναφορικά με τον νέο Κώδικα που επεξεργάζεται η αρμόδια επιτ ροπή της Βουλής και θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα από το τρίτο θερινό τμήμα του κοινοβουλίου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις εκπροσώπων των δικηγορικών συλλόγων της χώρ�δικηγόροδικ[http://kmd.gr/index.asp?Code=000102-anthropino-dynamiko-anthropino-dynamiko.html δικηγόροδικηγόρου</a>ς</a> του Δημόσιου τομέα) και σε εκείνη που καθορίζει τα ποσοστά εισφορών στα διπλότυπα γραμμάτια είσπραξης στα Δικαστήρια.
Πέραν αυτών, ιδιαίτερη αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αλλά και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστό.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Αδαμόπουλος είπε ότι: «Ο κ. Στουρνάρας δεν ζητα την απελευθέρωση του επαγγέλματος λόγω τρόικας. Τα ίδια έλεγε και πριν 25 χρόνια. Υπάρχουν όλα αυτά στις εκθέσεις του ΙΟΒΕ. Δεν είναι λοιπόν απόψεις της τρόικας αλλά εσωτερικών συμφερόντων και απόψεων» και πρόσθεσε «πολλοί χρησιμοποιούν την καραμέλα για το άνοιγμα του επαγγέλματος. Όμως με όσα μέτρα έχουν ληφθεί το επάγγελμα κλείνει. Δεν ανοίγει».
Ο πρόεδρος μάλιστα κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για να υποστηρίζει την ομιλίας του σύμφωνα με τα οποία:
Το 2010 εισήλθαν στον ΔΣΑ 1.005 νέα μέλη και εξήλθαν 642. Το 2011, εισήλθαν 1.049 και έφυγαν 642 ενώ το 2012 μπήκαν 850 και εξήλθαν 721. Από τους 850 μάλιστα μόλις οι 255 έμειναν τελικά ενεργά μέλη του δικηγορικού κλάδου.
Εξίσου, αποκαλυπτικά είναι τα νούμερα για τις παραστάσεις των δικηγόρων καθώς και για τις συνάψεις συμβολαίων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Αδαμόπουλου: το 2011 δόθηκαν 1.056.000 παραστάσεις και το 2012 9δικηγόροδικηγόροι</a> δεν είχαν καμία παράσταση ενώ πάνω από 50 παδικηγόροδικηγόροι</a> (1/20 του συνόλου).
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
source: http://www.protothema.gr/world/article/326055/vretania-sti-dikaiosuni-prosefuge-o-mirada-gia-tin-kratisi-tou-sto-hithroou/
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ…